Çiğ Kahve Tedariği

kemalyalcinkaya

Yeni Kahvesever
Katılım
16 Haz 2020
Konum
ANKARA
Tefal actifry ile kahve kavrumu yapılabilir mi? Tüm airfry markaları aynı mantık ile çalışıyor ama Tefal'in karıştırma özelliği de olduğundan Tefal örneği ile sordum.
 

utkuyzc

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Şub 2023
Bu konuyu 2023 yılında bir de ben hortlatayım. Yeşil kahve tedarik etmek gerçekten çok zor.

Olan yerlerde de yeterince detaylı bilgi yok, tam olarak ne aldığını bilemiyorsun. Üzerinde sadece ülkesi yazıyor, belki bir de screen size.

Anladığım kadarıyla toptan alınmıyorsa kimse çuvalı açıp içinden 1 kilo 5 kilo şeklinde satmıyor. Haklı olabilirler tabi, detayları bilmek lazım.

Yurt dışından da olsa, biraz daha masraflı da olsa, bildiğiniz siteleri yazabilir misiniz?
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Neden kavurucular çiğ kahve de satmıyorlar? Koy yani oraya seçenek olarak sipariş geçerse gönderirsin ne olacak ki?
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Adı üstünde aslında: Kavurucu.

Tedarikçi değiller ve kavrulmuş halini satmak için yola çıkmışlar. Belki de sebeplerden biri bu olabilir.
Kavursunlar da, bir şey demiyorum ki. Hem kavursun hem çiğ satsın. Kar edip para kazandığı sürece ne zararı olabilir.
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Kavursunlar da, bir şey demiyorum ki. Hem kavursun hem çiğ satsın. Kar edip para kazandığı sürece ne zararı olabilir.
Bir sebebi stok durumuyla ilgili sorunlar olaiblir. Kabaca bir hesapla anlatmaya çalışayım. Diyelim ki 10 kiloluk bir makinede kavurma yapıyoruz. Bu makinenin sağlıklı kavurma kapasitesi 7.5-8 kilodur. Diyelim ki 60 kiloluk bir çuvalı açtık. 7.5 kiloluk partiler halinde 8 kavurma yapabiliriz. Yine diyelim ki, yeşil de satıyoruz ve 2 kilosunu yeşil olarak sattık. Kavurmaya göre ayarladığımız bütün denklem bozuldu. Artık 7.5 kiloluk partiler halinde 8 kez kavurma yapamayız. O zaman da kavurma profiliyle ilgili bütün ayarlar bozulur çünkü makineye 7.5 kilo çekirdek attığımızda uygulanacak ısı, ror, drying ve browning süreleri 5.5 kilo çekirdekte tamamen değişir. Haliyle de yeşil çekirdek satmak için yeşil çekirdek satışını da bir iş kolu olarak görüp ona göre stok tutmak, ona göre ürün ayırmak vs gibi ekstra uğraşlar ortaya çıkar.

İkinci bir sebebi çekirdeğin performansıyla ilgili endişeler olabilir. X kavurmacının gayet güzel sonuçlar ortaya çıkardığı bir çekirdek olduğunu düşünelim. Yeşil olarak da sattı ve ev şartlarındaki kavurmada alan arkadaşlar çekirdeğin potansiyelini ortaya çıkartamadı. Haliyle de ben şu firmadan şu çekirdeği aldım, tadı tuzu yok vs diye yorum yaptılar. İnsanların o çekirdeğe yaklaşımı değişebilir. Bu da hoş olmaz tabi kavurmacı firma için.

Üçüncü bir sebep fiyatlandırma olabilir. X firma yeşil çekirdek satarken kendi hizmet kalitesini (kullandığı ambalaj, kutu, kargo vs.) yeşil satıyorum diye düşüremez ama kavurduğu çekirdeğin içine yedirildiğinde çok abartı olmayacak yan giderler yeşil çekirdeğe yedirildiğinde antipatik gelebilir.

O nedenle ben yeşil çekirdek satanların yeşil çekirdek satmasını, kavurmacıların kavurma yapmasını daha sağlıklı ve doğru buluyorum.
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Ressam nasıl boya satmıyorsa, kavurucu da çekirdek satmasın ya, yine satan tedarikçiler var birlik kahve, sanal baharat gibi ama ben kavurucu olsam herkeste olan çekirdekleri yeşil olarak belki satardım ama direct trade gibi özel çekirdekleri kendi imzamla kavurup satardım çünkü özel bir çekirdek sunumu da önemli, kıyamam 😂
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
O nedenle ben yeşil çekirdek satanların yeşil çekirdek satmasını, kavurmacıların kavurma yapmasını daha sağlıklı ve doğru buluyorum.
Benim yeşil çekirdekle bir işim yok aslında, sadece forumda kaliteli yeşil çekirdek bulmak çok zor diyenler olmuş, onlar için yazmıştım.
İş böyle olunca bu açığı belki kavurucular kapatabilirler ufak miktarlarla da olsa diye düşünmüştüm. Aklıma başka bir yöntem gelmiyor çünkü.

İlk dediğinize bir şey diyemem, partilerinizin gramajını bozmaması için çiğ satılmak üzere eksta kahve alınması gerekiyordur, haklısınız.
Ama 1 çuval çiğ çekirdek satamayacağınız için denemek için küçük miktarda almanız gerekir. Satılacak mı diye denemek için. Atıyorum 1 çuval kavrulmak üzere + 3 kilo çiğ satılmak üzere. Bunu da temin edebilir misiniz bilemem. Bu da bir sorun sanırım. Bunu da artık siz çözün. 😂😂

Ancak müşteri çiğ çekirdeği düzgün kavuramayıp çekirdeğe laf atarsa diye çekirdek satmamak veya fiyatı yüksek bulurlar almazlar diye düşünmek ne kadar doğru bilemedim. Yukarıda arkadaş yurt dışından bile almaya razı olmuş Türkiye'de bulamadığı için. Türkiye'de satışı olsa kaliteli çiğ çekirdeklerin, kavrulmuş fiyatıyla aynı fiyata satsalar bile alıcı çıkar diye düşünüyorum. Yurt dışından almaktan daha ucuza gelir çünkü herhalde.
Çok fazla alıcı çıkmayacağından satıcı uğraşmaya bile değmez olarak görebilir bunu, buna da bir şey diyemem.
 
Üst