Çekirdek Kahve Fiyatları

Coffeenomy

Yeni Demleyici
Katılım
14 May 2017
Toptan fiyatları takip ediyorum @trblnfxn ben alışveriş yaptığım kavurucularda böyle fahiş bir farkla şimdilik karşılaşmadım. Sizin rastladığınız bildiğiniz varsa özel yazışmalarınızı paylaşmadan x çekirdek toptan fiyatı bu piyasada bu kadar yazarsınız. Tabi ki serbest piyasada satıcıların neyi nasıl fiyatlayacağına müdahale edemeyiz en azından alışveriş yapmama hakkımızı kullanırız.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Valla hocam dediğinize göre kabataslak maliyet hiçte öyle olmuyor ..10 Dolarlık bir üründen hesaplarsak
10dolar kafadan 55 diyelim ,
Gümrük vergisi % 13 dediniz , 7TL yapıyor
KDV %8 dediniz, 4,40 TL
vs vs herşey tamam fakat bu valfli paketlerin tanesini 1USD diye saymak nedir hocam yapmayın etmeyin :D Valf paketinden mi dönüyor yani bütün ticaret :D Sizin hesabınıza göre 91 TL/kg. maliyet ediyor ve bunun 20TL'si valf paket mi yani :D

Bu saydığınız işlem zaten birey olarakta yapılır , işletmeler bu şekildeki hesaba göre kar etmiyor.. bunun toptan alımı ve bu toptan alımın maliyeti azalttığı en kaba tabirle bir işletme öğrencisinin bilebileceği bir terimdir.

Tabi ki, ortada bir takım başka detaylar- maliyete katılması gereken şeyler olabilir- ama bu durum; ana ürünün alım maliyetini aşabilecek masraflar değildir (Sabit maliyet ve değişken maliyetlerin breaking point sağlaması )..Duruma çok iyi niyetli baktığınızı düşünüyorum fakat olay niş marketing olayı ve tamamen müşterinin kafasındaki lüks algısına yönelik bir takım su istimaldir. . .

Unutmayınız, istediği kadar 3.dalga diyelim, niş market diyelim - bu sadece bir kahve yahu :D Dünya'da, sudan sonra en çok tüketilen ve pazar payı en büyük ikinci içecek; ne kadar pahalı olabilir ki !! Lütfen biraz bilinçlenin, bu kadar markacı ve Pollyanna bakmayın duruma :D Hatırlatmak istedim ..

Bu piyasayı, algıyı, fiyatlara etkiyi değiştirmeye; nihayetinde biz -son kullanıcı- karar veririz.. Avrupa'da, bu tür kötüye kullanım bir olay söz konusu olduğunda -tüketicinin- baskısı ve müdahalesi çok sert oluyor .. O yüzdendir ki elin evropalısı çoğu şeyde herşeyin hakkını layıkıyla daha da çok yerine getirmektedir.. En azından benim deneyimlediklerim öyle ..:D

Saygılar !

Hocam, oncelikle sizinle ayni tarafta oldugumu belirteyim :D daha uygun fiyata kahve icmek istiyorum. Hatta kavanozumu getireyim, paket ve kargo parasini dussunler :D

Paket fiyatlari ile ilgili fikir vermesi adina kucuk bir paylasim. Polemik icin degil, paylasim olsun diye :D Bu tarz paketleri kullanan 2-3 yer var.

https://www.kahvepaketleri.com/flat-bottom-kahve-paketleri

Asil sorun 3-4 dolarlik kahveleri, standart ambalaj ve kargo ucreti dahil olmadan 35-40 TL ustu fiyata satan isletmelerde.
 

mertberkegr

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Nis 2017
Konum
Istanbul
Probador colectiva Su an Istanbulda yaşayanlar için böyle bir uygulama yapıyor . Paketinizi kendiniz götürüp yerinden alırsanız paket başına 5 tl indirim yapıyorlar.
 

Ziyaretçi_1

Tecrübeli Demleyici
Katılım
16 Nis 2019
Konum
ankara
nordic approach'un indirimli fiyatları bu aralar epey ilgimi çekiyordu. bu fiyatlara rağmen hala depoları boşaltamamışlar ki tweet de atmışlar:

https://twitter.com/NordicApproach/status/1189876820692348930

amerika deposunda 10 çuval ve üzeri fiyatlarda libresi 2,5-3 dolara 85 puan civarı kahve satmaktalar. stoğun hızla eridiğini görebilirsiniz :D avrupa depolarında da durum benzer. 84 puanlı ruandaların kilosu 5, 87 puanlısı 7 dolar. bilhassa 87 puanlıyı bildiğiniz yağmaladılar :D bunun haricinde yağmalanan bir başka kahve de endonezya frinsa collective. şu anda ingiltere (brexit) deposunda 4 tane 60 kiloluk çuval kaldı. indirimli fiyatı 5 dolar :rolleyes:
 

ogundemir

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Şub 2017
Probador colectiva Su an Istanbulda yaşayanlar için böyle bir uygulama yapıyor . Paketinizi kendiniz götürüp yerinden alırsanız paket başına 5 tl indirim yapıyorlar.

Dediğiniz şeyi Firmanın sitesinde ararken,mantıklı açıklama yapmaya çalışırken ellerine yüzlerine bulaştırdıkları sıkça sorulan sorular kısmından bir soru cevap gördüm;
"
2)Kahveleri neden öğütmüyorsunuz, neden yahu cık cık:
Öğütülmüş kahvenin ömrünün bir kelebeğinkinden daha kısa olduğu tartışma götürmez. Ve öğütülmüş kahve kargolamak yaptığımız şeyin tüm ruhuna aykırı. Kendimizi inkar etmiş oluruz. Bizim tavsiyemiz basit de olsa bir el değirmeni (ki hesaplı seçenekler var) almanız ve kahvenizi anında, porsiyonlu olarak çekmeniz. Zaten bunu desteklemek üzere siteden değirmen alırken satın aldığınız kahveye %20 indirim uygulanır.

Bir de burada asıl sorulması gereken soru sanırım" diğer kavurucular neden öğütüyor olmalı." Onca tazelik edebiyatı yapıp akabinde ahı gitmiş vahı kalmış değirmenlerinde (bıçaklarının da bir ömrü olduğunu ve aşındığında pek çoğunun değiştirmeyi bile aklına getirmeyeceğini unutmayın) size 10 farklı demleme metoduna göre en uygun öğütmeyi nasıl sağladıkları hayatın gizemlerinden biri. Kötü bir değirmen ile kötü öğütülmüş ama taze bir kahve mi içelim yoksa iyi bir değirmenle (ki onların değiermenin iyi olduğunu da soru işareti işte) iyi öğütülmüş ama bayat bir kahve mi içelim? "Olmak ya da olmamak, heyhat". Kimse kolay bir cevabı olduğunu söylemedi elbette. Ehven-i şer üzerinden dönen bir kabullenme söz konusu her iki durumda da. Kahvenin doğasına endemik çetin bir problem. Biz ise bizden çekirdek halinde alın ve iyi bir değirmen yatırım yapın demek isteriz ideal bir dünya kurgusunda. "
 
Üst