Kahve Eğitimi / Barista Olmak

Sizce gitmeli miyim?

  • Faydası olur gitmelisin

    Kullanılan: 2 25.0%
  • Gitme

    Kullanılan: 6 75.0%

  • Kullanılan toplam oy
    8

exagly

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Ağu 2018
Merhaba arkadaşlar, iyi bir barista olmak için çeşitli araştırmalar yaptım. Araştırmalarım sonucunda Cenk Girginol ismine ulaştım. Gerçekten başarılı olduğunu düşündüğümden kitabını falan da aldım hatta. Şimdi kendisinin Gastro Plato diye bir yerde eğitim verdiğini duydum, kahve eğitim akademisi diye. Siz bu tarz eğitimlere nasıl bakıyorsunuz, danışmak istedim.
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
Bence para vereceksen parana yazık olur, ücretsiz ise tabii ki faydası olur. Ancak internette, youtube'da bir sürü yerli/yabancı kaynak var. Benim fikrim bu tabii ki. Üstatlar ne düşünür bilemem.
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.

Öncelikle;

Degüstasyon nedir ile işe başlayın,

Daha sonra bu meslekte geçen kokular konusunda iyi bir eğitim alın,

Yoksa ;

Şeftali, Çam Balı, Meşe, Böğürtlen, Çilek, Vişne Suyu, Kırmızı Elma, Çilek, Yeşil Erik, Yumiyum Şeftali, Tütün, Çayımsı, Ahududu, Karamelli Trileçe, Gül Reçeli, Dut, Mandalina, limon otu, kuşburnu, Kırmızı erik, kaymak, karamel şekeri, beyaz üzüm şeklindeki tatları bilmiyorsanız hangisi nedir bilemezsiniz,

Sonra sıra kahveye gelir,

Diğer üstatlar da o konuda yazarlar herhalde.
 

cyclist

Yeni Demleyici
Katılım
28 Mar 2018
Eğitimler ilgi ve alaka körükleyebilir, lakin nihayetinde tecrübe eğitimle kazanılmaz. Tecrübesiz de hiçbir alanda uzman olamazsınız. Sosyalleşip @experienced in önerdiği üzere damağınızı geliştirebilirsiniz, arkadaşlar arasında toplanıp kor tadımlar yaparak. kahve eğitimi bu tur forumların yanında benzer ilgileri olan insanları tanımak için pek ala fırsat yaratabilir. Yeterince arkadaş edinebiliyorsanız gerek olmayabilir veya sizin için biçilmiş kaftan olabilir bu tur ortamlar, bunu yine en iyi siz bilirsiniz.

Katılımcılar is arayan vasıfsızlar mi yoksa hobi meraklıları midir hususuna dikkat etmek gerekebilir.
 

paradise83

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Tem 2018
Şimdi linkten baktım da 3 gün için 3.500 TL ücret belirlemişler. Fahiş bir fiyat bence.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Eğer eğitim verip, bir yerde sizi işe başlatıyorlarsa 5000 Tl bile verilebilir..En azından sertifikasyonun Piyasada geçerli olduğu eğitimler olabilir..Bilmiyorum varmıdır, zira cafeler çoğalıyor, bu işi bilen sayısı da çok değil..
 

MrHesap

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Kas 2016
En az 25 mesaj olmadan yeni üyelerin konu açmasını doğru bulmuyorum. Her seferinde bir "acaba" oluyor. Derdimi anlatabilmişimdir herhalde.
 
Üst