İndirim Gelbura.com IMS ürünleri indirimi

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
Merhaba arkadaşlar Espresso için neredeyse zorunlu bir ekipman olan ims ürünlerini forumda gaggia classic etrafında bir araya gelmiş arkadaşlarla satın almayı planlıyordum.

Bu yüzden IMS'E yönelik gelbura.com dan indirim aldık.

Espressoyla uğraşan herkesin makinesi ne olursa olsun bu sepetler ve shower screenlerle aldıkları bardakları çok büyük oranda güzelleştirme fırsatı var. Bu yüzden indirimi de hepinizle paylaşıyorum.


O yüzden espressoyla uğraşan arkadaşların kaçırmamasını tavsiye ederim. Özellikle ultrafine ve nano quartz gibi özel sepetleri kahvenizi inanilmaz derecede etkiliyor.
Neredeyse tüm espresso makinelerinin kendi içerisinde gelen sepetler yaptığımız espressoyu olumsuz etkileyen nitelikte özellikler taşımaktadır.



Daha fazla uzatmadan IMS'İN TÜM ürünleri için herkesin kullanabileceği bir kod tanımladık.

'Espresso' koduyla yüzde 15 indirimden yararlanacağız. ims sepetler ve shower v.b IMS aksesuarlardan istediğinizi alabilirsiniz.







Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 

cafeingenieur

Aktif Demleyici
Katılım
2 Şub 2022
Merhaba, az önce IMS sepet aldım ancak ödeme almada sorun var sitede sanırım. (Eğer benim tarayıcı ile ilgili değil ise).
Kredi kartından çekim var (askıda görünüyor) ama sipariş sitedeki hesabıma yansımadı. Yiğit bey burayı okuyor mudur acaba, veya başka bir ilgili?
 

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
Merhaba arkadaşlar deneyimli olanlarınız belki bize IMS NANOQUARTZ sepet ile ULTRAFİNE tip sepetin farklarını güzelliklerini kullanım amaçlarını anlatabilir.


Benim şimdi biraz internette orda burda okuduğum ve geçmişte bildiğim kadarıyla daha light-açık kavurum kahvelerden espresso yapmak için daha ince çekmek gerektiğinden ULTRA fine sepetlerin açık kavurumlu kahve kullanımlarında bazen daha avantajlı olabildiğinden bahsedilmekteydi.

Bu iki sepet arasından birisi sanırsam konik olarak da şekil farkı mevcut. Bunun da mevcut espressoya olan bir etkisi kuşkusuz vardır.

Deneyimli arkadaşlar kullanıcılar burada bize deneyimlerini de paylaşırsa çok sevinirim.
 
Son düzenleme:

mkorayt

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Şub 2022
57 mm makine satıyorlarsa, bence getirmeliler. Lelit bile zaten stok IMS yolluyor üst ürünlerde.

Distribütör sesimizi duyup, belki ilk siparişte adetli getirir :D Tabii talep de önemli :D
@Gelbura sesimizi duyuyorsan uc kere likela bu iletiyi :D

Saka bir yana lelit yavas yavas 57serisinden cikacak gibi geliyor bana...zaten anlamsiz biraz standart alt gruba neden 57portafiltre? Tamam aksessuar satmak icin de aksessuar yok... Yurtdisinda da sikinti durum bir cok yerde stok yok...gelbura ozelinde de, hatiri sayilir anna ve grace kullanicisi var ihmal etmeyin bizi :D
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
Neden 18-20 değil de 20-22 🤔
benim reçetelerim biraz bu yönde.

İkincisi ben espressoyu hep minumum 3.nesil dalga usulü 20-21 den yapmaya odaklıyım. Porsiyon olarak reçetelerim minumum 20 den başlıyor. İyi ama o zaman 18-20 alabilirdin diyebilirsiniz. İşte burada nitelikli çekirdeklerde ortaya çıkan durumlar rol oynuyor. Çok fazla ince çekmeniz gereken bir alan oluyor.

kaliteli bi üst düzey açık kavurumdan iyi espresso yapmanız için de bir tık daha ince çekmeniz gerekebilir. Ya da Anerobiktir çok fazla inceye kayabilir.

Sözün özü Bu tip ince çekimlerde zaten 20 gram koyarsanız çektiğiniz inceliğe göre o 20 gram pf de 22 gramlık hacimin kapladığı alanı talep edebiliyor.


3. olarak da makinem şu an gaggia classic. Gaggia classic ile zaten diğer e61 li makinelere göre ne yazık ki espresso yaparken daha ince çekmek gerekebiliyor...
 

Odie

Yeni Demleyici
Katılım
23 Tem 2021
Konum
Tuzla/ İstanbul
Hocam kimseyi düzeltmek gibi bir niyetim yok ama dozlama konusunda ben daha farklı şeyler aktarmak ıstiyorum.

Yüksek dozlama genelde daha koyu kavrum çekirdeklerde tercih edilir, çünkü filtre kavrum veya açık kavrum bir çekirdeğe 20-22 grm gibi bir dozla giriş yaparsanız zaten karakteri asidik olan kahveyi daha asidik hale getirmiş olacaksınız. Bunun da nedeni dozaj arttıkça, öğütümü kalinlastirmanin elzem olduğudur, aksi takdirde demleme over-extract olacaktır. Öğütüm kalınlaştıkça floral ve meyvensi tatlar daha ön plana çıkar, gövde düşer. Bunun yerine açık veya filtre kavrum olarak satılan kahvelerde 17 veya 16 grmla giriş yaparak, öğütümü olabildiğince incelterek, kahveye gövdesini de vererek bir demleme yapmak daha yararlı olur diye düşünüyorum, en azından ben öyle yapıyorum.

Sadece görüşlerimi, tecrübelerimi ve bildiklerimi aktarmak istedim, bu böyledir kesin doğrudur demiyorum, herkesin damak tadı ayri sonuçta. 😇
 
Son düzenleme:

schiele

Tecrübeli Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Konum
Istanbul
Hocam kimseyi düzeltmek gibi bir niyetim yok ama dozlama konusunda ben daha farklı şeyler aktarmak ıstiyorum.

Yüksek dozlama genelde daha koyu kavrum çekirdeklerde tercih edilir, çünkü filtre kavrum veya açık kavrum bir çekirdeğe 20-22 grm gibi bir dozla giriş yaparsanız zaten karakteri asidik olan kahveyi daha asidik hale getirmiş olacaksınız. Bunun da nedir dozaj arttıkça, öğütümü kalinlastirmanin elzem olduğudur, aksi takdirde demleme over-extract olacaktır. Öğütüm kalınlaştıkça floral ve meyvensi tatlar daha ön plana çıkar, gövde düşer. Bunun yerine açık veya filtre kavrum olarak satılan kahvelerde 17 veya 16 grmla giriş yaparak, öğütümü olabildiğince incelterek, kahveye gövdesini de vererek bir demleme yapmak daha yararlı olur diye düşünüyorum, en azından ben öyle yapıyorum.

Sadece görüşlerimi, tecrübelerimi ve bildiklerimi aktarmak istedim, bu böyledir kesin doğrudur demiyorum, herkesin damak tadı ayri sonuçta. 😇

Yok ne demek lütfen paylaşın fikirlerinizi. Hepimiz yanılabiliriz. Hepsini deneyerek görmemiz paylaşmamız lazım. Demlemeden demlemeye çekirdekle ilgili olarak bence durumlar çok değişkenlik gösteriyor.

Öğütümü kalınlaştırıp inceltmek, genel bir terazi değil malesef çekirdekten çekirdeğe göre değişiyor. Çünkü her çekirdeğin çözünme ve gövde verme miktarı farklı.

Eğer söylediğiniz gibi doğrudan işleyen bir durum olsaydı benim ve gittiğim kadıköydeki bazı 3. nesil kahvecilerin Etiyopya türevi asidite karakteri olan çekirdeklerde şu an hep ekşi ve acı shotlar veriyor olması gerekirdi.

Açık kavurumu olan asiditesi yüksek çekirdeklerde, buna paralel olarak yapmanız gereken şey demleme sıcaklığınızı arttırabilmek. Ekşiliği geri plana çekecektir bu sıcaklık artışı. Açık kavurum çekirdeklerden kalınlaştırmak espresso gövdesinin yitirilmesini de beraberinde getirebiliyor.



Ekşilik genellikle nadiren sıcaklığın kontrolü evde malesef kaybettiğimde, düşürdüğümde karşılaştığm bir durum. Ben genellikle etiyopya türü asiditesi olan kahvelerde çok fazla espresso deneme arayışı içerisindeyim.


Asidite bence espressoda bazen olması gereken bir kriter. Fakat bu geleneksel espressodan çok uzak bir tercih. Kaliteli ve dengeli bir asidite tutturabilmek bir problem kuşkusuz. Ve asidite ön plana gelen çekirdekleri kesinlikle sütle karıştırmıyorum.


Sizde yanlış hatırlamıyorsam Mara vardı.

Bu söylediklerimizi mesela Nensoba refisa gibi Etiyopya türü bir çekirdekte deneyin. Çok tatlı sonuçlar yakaladığımı bilyiorum Nensobada. İpin ucunu kaçırdığım zaman tersi durumlar olduğunu da...


Tabi olması gereken bu tip yüksek asiditeli çekirdeğin espresso için ayrıca uygun olan bir tık daha fazla olan kavrumunu kullanmamızdır ama bunları aldığımda büyük oranda bu çekirdeklerde yapılan kavrumlarda asidite karakterlerini ortadan kaldırmalarına rastlıyorum.

Bu arada bende düşük gramaj sepet de zaten var. Dediklerinizi de deneyerek bir bakarım.
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Sepetler ile ilgili bir şeyler:

Bianca V3 alalı 6 ay civarı oldu, yanında IMS sepetler ile geldi. Sepetlerin yapısı konik, daralarak iniyor. Ultrafine modeline benziyor ama; sonradan edindiğim düz inen nanoquartz sepet çok daha ince çekime elveriyor. Zaten mantıken de öyle olması gerek; kahve taneleri tabanda daha fazla yayıldığı için düz sepette; basınç kaybı olmadan demleniyor ve daha ince öğütüme el veriyor. Bu bazen tercih ettiğim bazen de tercih etmediğim bir şey... Genel olarak makinenin yanında gelen konik inen 14-18 gramlık sepeti kullanıyorum. Talep ettiği incelik bana daha ideal geliyor. Düz inen sepeti ise daha çok açık kavrum çekirdeklerde kullanıyorum. Koyu kavrulmuş; İtalyan kavrumlarda mesela, inceye gitmek bitterliğe sebep oluyor. Demleme amacına ve çekirdeğe göre sepet seçmek gerekiyor.

Özetle koyu kavrum çekirdeklerden acı olmayan tatlı karamel tatlar almak için konik, açık-filtre kavrum çekirdeklerden ekşilik olmayan dengeli asiditeli, tatlı-meyvemsi tatlar almak için düz inen nanoquartz sepeti kullanıyorum. Bu şekilde düz inen sepeti kullanınca çıktı miktarını çok fazla artırmak zorunda kalmıyor gövdeden de ödün vermemiş oluyorum.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Son 4 mesajı çok dikkatli okumaya çalıştım ve çok güzel bilgiler var. Öncelikle teşekkür ederim. Bu tarz tecrübe paylaşımı çok kıymetli @Odie @CoFFeePaTh @schiele

Benim elimde 18-20 nanoquarts IMS sepet var ve makinem Lelit Mara PL62T (Mara X değil T modeli diye geçiyor).

Açık kavrum nitelikli bir kahve için, bu sepetle en az ne kadar kullanabilirim tecrübelerinize göre? Anladığım kadarıyla öğütümü inceltip, 16 gram civarı kullanmak, gövdeyi arttırırken, dengeli de sonuç almaya yarayabilir. Tabii elimdeki makinenin E61 ve sepetin nanoquartz olduğunu kabul ederek başlıyorum.
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Son 4 mesajı çok dikkatli okumaya çalıştım ve çok güzel bilgiler var. Öncelikle teşekkür ederim. Bu tarz tecrübe paylaşımı çok kıymetli @Odie @CoFFeePaTh @schiele

Benim elimde 18-20 nanoquarts IMS sepet var ve makinem Lelit Mara PL62T (Mara X değil T modeli diye geçiyor).

Açık kavrum nitelikli bir kahve için, bu sepetle en az ne kadar kullanabilirim tecrübelerinize göre? Anladığım kadarıyla öğütümü inceltip, 16 gram civarı kullanmak, gövdeyi arttırırken, dengeli de sonuç almaya yarayabilir. Tabii elimdeki makinenin E61 ve sepetin nanoquartz olduğunu kabul ederek başlıyorum.
Başlarken kabul ettiğin şeyler olumsuz değil ki, güzel şeyler aslında. Burayı tam anlamadım. :D

Bende de aynı sepet var, 16 Gr denemedim ama puck screen'li şekilde 17 Gr denedim. İnce çekmek gerekiyor. Oldukça ince... Cmd Red 11-13 gibi düşünebilirsin. Ben genelde 19 Gr kullanıyorum o sepeti...
 

Odie

Yeni Demleyici
Katılım
23 Tem 2021
Konum
Tuzla/ İstanbul
Espresso biraz deneme yanılma ve damak tadı üçlüsünde gidip geliyor sanırım.

Ustad James Hoffmanin bir sözü var, ne kadr kahve o kadar iş diye. Burada işten kasıt bir efor değil; sıcaklık, süre, öğütüm ayarı, hatta mümkünse basınç profilleme gibi parametrelerin ayarlanmasi. Nispeten demlemesi V60 için bile zor olan yüksek rakim acik kavrum bir kahveyi espressoda yuksek dozla girerseniz, bu kahvenin lezzet olarak tepe noktasini yakalamak için daha fazla 'iş' sarfetmek gerekecek.

Makinem marax, öğütücüm eureka oro xl, ben yukarida yazdigim nedenlerden dolayi acik kavrum kahveleri düşük dozda 17 hatta 16 grm girdiyle demlemeyi tercih ediyorum, çünkü makinemde basınç profilleme yok. Buradaki açığımı dozaji düşürerek kapatmaya çalışıyorum.

Ayrica nitelikle kahve fiyatları da yükselmeye devam ediyor, ve espresso yaparken en az bir iki shot çöp olabiliyor ilk esnada. Bu açıdan bakilinca da ekonomik yönden de bir avantaji var düşük dozun.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Başlarken kabul ettiğin şeyler olumsuz değil ki, güzel şeyler aslında. Burayı tam anlamadım. :D

Bende de aynı sepet var, 16 Gr denemedim ama puck screen'li şekilde 17 Gr denedim. İnce çekmek gerekiyor. Oldukça ince... Cmd Red 11-13 gibi düşünebilirsin. Ben genelde 19 Gr kullanıyorum o sepeti...
Yok yok. Olumsuzdan değil :D Yanlış yazdım.

Yani insanlar görüp de denemesin diye. E61 ve Nano sepet yoksa hüsran olur :D
 
Üst