Değirmen Temizliğini Ne Kadar Zamanda Bir Yapıyorsunuz?

vgnft

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ara 2022
Cmd c40 için her kullanım sonrası ince bir fırçayla temizliyorum. Birkaç kere açıp detaylı temizlik yaptım. 2 kere pul kaybedip buldum, 2 kere yanlış taktım gergin bir iş.😅 bu yüzden Eureka mignon specialitayı sökmeye cesaret edemedim.

3-3.5 aydır hiç açmadan süpürge ile çekerek temizliyorum.🥹 ama artık açmanın vakti geldi. Hijyenik olsun diye şöyle bir aparat aldım özellikle derine yaklaştırabilmek için belki işine yarayan olur.


Küçük başlıkları takmadan, soldaki altı geniş üstü dar parçayı kullandım.
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Değirmen ya da portafiltre temizliğinde yağlı boya fırçaları kullanıyor musunuz ? Geçen gün öyle bir şey almak için Koçtaş'a gittim fakat ürünlerin üzerinde gıda ile teması uygun değildir yazdığı için gıcıklanıp almadım. Muhtemelen yumurta fırçası gibi kullanmayı kast ediyor ama bilemedim.

Örneğin:

 

sen7en

Yeni Demleyici
Katılım
5 Eki 2022
Değirmen ya da portafiltre temizliğinde yağlı boya fırçaları kullanıyor musunuz ? Geçen gün öyle bir şey almak için Koçtaş'a gittim fakat ürünlerin üzerinde gıda ile teması uygun değildir yazdığı için gıcıklanıp almadım. Muhtemelen yumurta fırçası gibi kullanmayı kast ediyor ama bilemedim.

Örneğin:

Boya fırçalarının bazıları domuz kılından imal ediliyor. Hassasiyetiniz varsa dikkat edin derim.
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Değirmeni ilk aldığımda her öğütüm sonrası söküp temizliyordum şimdi ayda bir. :D
 

kahvekahve

Profesyonel Demleyici
Katılım
17 Ağu 2022
Ben artık öğütmeden hemen önce pompa ve fırça ile temizlik yapıyorum :D Önceden öğütür öğütmez yapardım bu işlemi ki doğrusu da bu ama üşeniyorum sanırım
Ben öğüttükten sonra temizlemezsem kahveyi -3 gramla demlemiş olurum. C3'te kahvenin yarısı değirmende kalıyor. :D
 

seamlesstalks

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 Nis 2020
Espresso ve filtrede el değirmeni kullanıyorum ve her gecişte fırça+pompa ile iyice temizliyorum. Derin temizliği de hafta da bir defa yapıyorum espressodan dolayı. Klik geçişleri dramatik olan herkesin bence haftada en az bir defa derin temizlik yapması gerekiyor.
 

ttshaves

Yeni Demleyici
Katılım
26 Eki 2022
Değirmen ya da portafiltre temizliğinde yağlı boya fırçaları kullanıyor musunuz ? Geçen gün öyle bir şey almak için Koçtaş'a gittim fakat ürünlerin üzerinde gıda ile teması uygun değildir yazdığı için gıcıklanıp almadım. Muhtemelen yumurta fırçası gibi kullanmayı kast ediyor ama bilemedim.

Örneğin:

Yalnızca yağlı boya fırçası değil ayakkabıcılarda satılan fırçalar da gayet kullanılabilir. Makyaj fırçaları da kullanılabilir. Sakal bakım kitlerindeki fırçalar da kullanılabilir (Hatta Comandante'ninki buna benzer). Bu linkteki fırçanın kılları sentetik gibi duruyor. Hoş, doğal kıl olsa bile günümüzde fırçalardan geçebilecek bir hastalık türü sanıyorum yok. Eğer öyle olsaydı berbere giden herkes şarbon kapıyor vs. olmalıydı. Ancak şu mümkün, ayakkabıcıdan alacağınız fırçada da Koçtaş ya da X bir yapı marketten alacağınız fırçada da mutlaka belli bir raf tozu olur. Toz olup olmadığını anlamanın yolu ise baş parmağınızla kılları geriye doğru tarar gibi yapıp bırakmaktır. Eğer bir toz varsa mutlaka bir toz bulutu dağılacaktır etrafa. Bu hareketi kağıt destesi üzerinden de örneklendirebilirim sanırım. Desteyi en uçtakinden en sona doğru elinizden geçirip o "tırt" sesini çıkarırsınız ya, o hareket işte. Tam bir adı var mıdır bunun bilemiyorum :D Öte yandan nem vb. gibi durumlardan kaçmak adına değirmenlere ya da genel anlamda kahve ekipmanlarına su değdirmiyoruz ama fırçalar için bu geçerli değil. Temizliğini su ile yapabilirsiniz. Gönlünüz de rahat olur. Mutfağınızdaki bulaşık deterjanında bir 5-10 dk. beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Yok içim rahat etmedi derseniz oranı 1/20 yemek kaşığı olacak şekilde elma sirkesi ve deterjanlı bir karışımda 2-3dk. bekletebilirsiniz bunun üzerine. Daha sonra belirli bir süre bekleyip kullanabilirsiniz. Doğal kıllı fırçalarda tamamen kuruma bir ya da maksimum iki gün sürebilirken yolladığınız fırçalardaki gibi sentetik düğümler daha çabuk kurumaya meyillidir.

Gıda ile teması durumunu çok çözemiyorum gerçekten. Anlayamıyorum yani. Örneğin, Kingrinder K6'nın içinden çıkan fırçanın düğümü (1zpresso'nun içinden çıkan fırça ile aynı) makyaj ya da tıraş amaçlı kullanılan fırçadaki düğümle birebir aynı. Zaten bunun dışında da tutup kahveye bulamıyoruz ki fırçayı nihayetinde, yalnızca ekipmanda kalan tozları temizliyoruz. "Fırçayı oraya değdirdiğimde üzerinde X bir virüsün olup kahveme ve oradan da bana bulaşacağı ya da en azından kahvenin tadını bozacağı" düşüncesi bana çok reel gelmiyor açıkçası. Olabilecek en absürt senaryo sentetik ya da doğal kıllı bir fırçanın kılının değirmenin içine düşüp daha sonra dikkatinizden kaçması olabilir sanırım. Bu da en fazla iğrenti uyandırır insanda. Yanlış anlamayın Sn. @enkoppkaffe , bu düşünceye Siz sahipsiniz demiyorum kesinlikle, yalnızca Sizin yorumunuzu alıntılayarak meseleye kendi bakış açımı yazıyorum ya da "Yapı marketteki fırça/Ayakkabıcıdaki fırça kullanılır mı? Kullanılırsa ne olur?" sorularından doğabilecek başka soruları cevaplamaya çalışıyorum diyeyim.
Fırça zaten çok fazla yeniliklerin olduğu ya da seçeneklerin olduğu bir alan değil. Yani her şeyin olduğu gibi bu işin de belirli âmentüleri var. Nedir bunlar? Doğal kıllarda at kılı, domuz kılı, porsuk kılı (özellikle tıraşta) vb. sentetiklerde de naylon elyaftan kimya sektöründeki firmalar, fabrikalarca işlenip üretilen türlü türlü fırçalar. Kullanılacak alana göre fırça tipi farklılık gösterebilir ama genel anlamda budur.

@sen7en Domuz kılı meselesi de yıllarca zaman zaman gündem olan bir husus, yorum yapmak bana düşmez, Diyanet'in ne söylediğine bir bakmak gerekir; ancak ben yalnızca şunu söyleyeyim, şimdi, örneğin, berber bir adam marketten 40-50 liraya alacağı bir sentetik fırça ile müşterilerini memnun edemez çünkü bu fırçalar genellikle kötüdür ve yüzü rahatsız eder, iyi bir sentetik fırça bugünkü kurla 200-300 liradan başlar ve 1500 liralara kadar gider; porsuk kılı da alamıyor, çünkü aynı finansal sebepten ötürü pahalı ama edineceği domuz kılı bir fırça ile hem müşterisini memnun eder hem uzun ömürlü olur hem de ısı tutuşu da köpük tutuşu da iyidir. Bu adam için bu fırça türü bir zarurettir. Fırçanın hayvanın eti ve sütüyle herhangi bir alakasının olmaması da ayrı bir durum. Kahve severler açısından ekstrası nedir, yoğun düğümü vardır, Timemore fırçadaki gibi tek tük değildir kıllar, kılları daha sert bir yapıda olduğu için özellikle burr temizliğinde derinlemesine temizlik sunar ve ucuzdur. Comandante de fırçalarında tümüyle olmasa da domuz kılı tercih eder mesela. Dezavantajı nedir? Dezavantajı da sertliğinden ötürü bazı kaplamalara zarar verebilecek olmasıdır. Ancak Timemore'un içinden çıkan fırça zarar vermiyorsa emin olun domuz kılı bir fırça ekipmana zarar veremez. Bir zarureti teşkil edip etmediği konusu ise dediğiniz gibi hassasiyetle alakalı ve kişinin kendi bileceği bir iş elbette. Hassasiyet mevzusunun bir dini boyutu var burada bir de fırçanın imal sürecinden kaynaklı olanı var. Domuz kılı canlı bir domuzdan alınmıyor yani. At kılı bu noktada öne çıkıyor mesela, çünkü at kılı hem hayvana zarar verilmeden ya yeleden ya da kuyruktan alınır hem de dini açıdan bir sakıncası yoktur. Estetik oluşu da cabası. At kılı fırçayı ben kullanıyorum, kılları domuz kılı kadar sert değildir, ancak çok güzel temizliyor ve ekipmanın kaplamasına zarar verir miyim diye düşünmüyor insan açıkçası. Benim kullandığım fırça diş fırçası boyutunda ve formunda. Yalnızca ilk başta döktüğü kıl biraz düşündürüyordu, bir süre sonra bu da durdu.​

Çok uzundu okumadım: Arkadaşlar, ayakkabıcıdaki fırça da makyaj fırçası da ya da marketteki x bir fırça da kahve ekipmanı temizlemek için kullanılabilir.
 

envergcl

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Şub 2023
Her kahve öğüttüğümde ince bir temizlik yapıyorum içini de haftada bir temizlemeye çalışıyorum 🙂
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Boya fırçalarının bazıları domuz kılından imal ediliyor. Hassasiyetiniz varsa dikkat edin derim.
Hocam bu kadar düşük bir fiyata organik bir ürün kullanacaklarını sanmıyorum açıkcası.

sonradan gelen edit: Sonradan fark ettim ki çok temelsiz bir öngörüde bulunmuşum. Firmaya ürün içeriği ile alakalı mail attım, dönüş olursa paylaşırım.

Yalnızca yağlı boya fırçası değil ayakkabıcılarda satılan fırçalar da gayet kullanılabilir. Makyaj fırçaları da kullanılabilir. Sakal bakım kitlerindeki fırçalar da kullanılabilir (Hatta Comandante'ninki buna benzer). Bu linkteki fırçanın kılları sentetik gibi duruyor. Hoş, doğal kıl olsa bile günümüzde fırçalardan geçebilecek bir hastalık türü sanıyorum yok. Eğer öyle olsaydı berbere giden herkes şarbon kapıyor vs. olmalıydı. Ancak şu mümkün, ayakkabıcıdan alacağınız fırçada da Koçtaş ya da X bir yapı marketten alacağınız fırçada da mutlaka belli bir raf tozu olur. Toz olup olmadığını anlamanın yolu ise baş parmağınızla kılları geriye doğru tarar gibi yapıp bırakmaktır. Eğer bir toz varsa mutlaka bir toz bulutu dağılacaktır etrafa. Bu hareketi kağıt destesi üzerinden de örneklendirebilirim sanırım. Desteyi en uçtakinden en sona doğru elinizden geçirip o "tırt" sesini çıkarırsınız ya, o hareket işte. Tam bir adı var mıdır bunun bilemiyorum :D Öte yandan nem vb. gibi durumlardan kaçmak adına değirmenlere ya da genel anlamda kahve ekipmanlarına su değdirmiyoruz ama fırçalar için bu geçerli değil. Temizliğini su ile yapabilirsiniz. Gönlünüz de rahat olur. Mutfağınızdaki bulaşık deterjanında bir 5-10 dk. beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Yok içim rahat etmedi derseniz oranı 1/20 yemek kaşığı olacak şekilde elma sirkesi ve deterjanlı bir karışımda 2-3dk. bekletebilirsiniz bunun üzerine. Daha sonra belirli bir süre bekleyip kullanabilirsiniz. Doğal kıllı fırçalarda tamamen kuruma bir ya da maksimum iki gün sürebilirken yolladığınız fırçalardaki gibi sentetik düğümler daha çabuk kurumaya meyillidir.

Gıda ile teması durumunu çok çözemiyorum gerçekten. Anlayamıyorum yani. Örneğin, Kingrinder K6'nın içinden çıkan fırçanın düğümü (1zpresso'nun içinden çıkan fırça ile aynı) makyaj ya da tıraş amaçlı kullanılan fırçadaki düğümle birebir aynı. Zaten bunun dışında da tutup kahveye bulamıyoruz ki fırçayı nihayetinde, yalnızca ekipmanda kalan tozları temizliyoruz. "Fırçayı oraya değdirdiğimde üzerinde X bir virüsün olup kahveme ve oradan da bana bulaşacağı ya da en azından kahvenin tadını bozacağı" düşüncesi bana çok reel gelmiyor açıkçası. Olabilecek en absürt senaryo sentetik ya da doğal kıllı bir fırçanın kılının değirmenin içine düşüp daha sonra dikkatinizden kaçması olabilir sanırım. Bu da en fazla iğrenti uyandırır insanda. Yanlış anlamayın Sn. @enkoppkaffe , bu düşünceye Siz sahipsiniz demiyorum kesinlikle, yalnızca Sizin yorumunuzu alıntılayarak meseleye kendi bakış açımı yazıyorum ya da "Yapı marketteki fırça/Ayakkabıcıdaki fırça kullanılır mı? Kullanılırsa ne olur?" sorularından doğabilecek başka soruları cevaplamaya çalışıyorum diyeyim.
Fırça zaten çok fazla yeniliklerin olduğu ya da seçeneklerin olduğu bir alan değil. Yani her şeyin olduğu gibi bu işin de belirli âmentüleri var. Nedir bunlar? Doğal kıllarda at kılı, domuz kılı, porsuk kılı (özellikle tıraşta) vb. sentetiklerde de naylon elyaftan kimya sektöründeki firmalar, fabrikalarca işlenip üretilen türlü türlü fırçalar. Kullanılacak alana göre fırça tipi farklılık gösterebilir ama genel anlamda budur.

@sen7en Domuz kılı meselesi de yıllarca zaman zaman gündem olan bir husus, yorum yapmak bana düşmez, Diyanet'in ne söylediğine bir bakmak gerekir; ancak ben yalnızca şunu söyleyeyim, şimdi, örneğin, berber bir adam marketten 40-50 liraya alacağı bir sentetik fırça ile müşterilerini memnun edemez çünkü bu fırçalar genellikle kötüdür ve yüzü rahatsız eder, iyi bir sentetik fırça bugünkü kurla 200-300 liradan başlar ve 1500 liralara kadar gider; porsuk kılı da alamıyor, çünkü aynı finansal sebepten ötürü pahalı ama edineceği domuz kılı bir fırça ile hem müşterisini memnun eder hem uzun ömürlü olur hem de ısı tutuşu da köpük tutuşu da iyidir. Bu adam için bu fırça türü bir zarurettir. Fırçanın hayvanın eti ve sütüyle herhangi bir alakasının olmaması da ayrı bir durum. Kahve severler açısından ekstrası nedir, yoğun düğümü vardır, Timemore fırçadaki gibi tek tük değildir kıllar, kılları daha sert bir yapıda olduğu için özellikle burr temizliğinde derinlemesine temizlik sunar ve ucuzdur. Comandante de fırçalarında tümüyle olmasa da domuz kılı tercih eder mesela. Dezavantajı nedir? Dezavantajı da sertliğinden ötürü bazı kaplamalara zarar verebilecek olmasıdır. Ancak Timemore'un içinden çıkan fırça zarar vermiyorsa emin olun domuz kılı bir fırça ekipmana zarar veremez. Bir zarureti teşkil edip etmediği konusu ise dediğiniz gibi hassasiyetle alakalı ve kişinin kendi bileceği bir iş elbette. Hassasiyet mevzusunun bir dini boyutu var burada bir de fırçanın imal sürecinden kaynaklı olanı var. Domuz kılı canlı bir domuzdan alınmıyor yani. At kılı bu noktada öne çıkıyor mesela, çünkü at kılı hem hayvana zarar verilmeden ya yeleden ya da kuyruktan alınır hem de dini açıdan bir sakıncası yoktur. Estetik oluşu da cabası. At kılı fırçayı ben kullanıyorum, kılları domuz kılı kadar sert değildir, ancak çok güzel temizliyor ve ekipmanın kaplamasına zarar verir miyim diye düşünmüyor insan açıkçası. Benim kullandığım fırça diş fırçası boyutunda ve formunda. Yalnızca ilk başta döktüğü kıl biraz düşündürüyordu, bir süre sonra bu da durdu.​

Çok uzundu okumadım: Arkadaşlar, ayakkabıcıdaki fırça da makyaj fırçası da ya da marketteki x bir fırça da kahve ekipmanı temizlemek için kullanılabilir.

Hocam ağzınıza sağlık. Zaten ben de sonradan fark ettim ki aldığım ilk günden beri değirmen temizliği için makyaj fırçası kullanıyorum ve acaba gıdaya uygun mudur diye bir kez olsun dönüp düşünmemişim. Boya fırçasına gereksiz yüklendim galiba :D
 
Son düzenleme:

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Yalnızca yağlı boya fırçası değil ayakkabıcılarda satılan fırçalar da gayet kullanılabilir. Makyaj fırçaları da kullanılabilir. Sakal bakım kitlerindeki fırçalar da kullanılabilir (Hatta Comandante'ninki buna benzer). Bu linkteki fırçanın kılları sentetik gibi duruyor. Hoş, doğal kıl olsa bile günümüzde fırçalardan geçebilecek bir hastalık türü sanıyorum yok. Eğer öyle olsaydı berbere giden herkes şarbon kapıyor vs. olmalıydı. Ancak şu mümkün, ayakkabıcıdan alacağınız fırçada da Koçtaş ya da X bir yapı marketten alacağınız fırçada da mutlaka belli bir raf tozu olur. Toz olup olmadığını anlamanın yolu ise baş parmağınızla kılları geriye doğru tarar gibi yapıp bırakmaktır. Eğer bir toz varsa mutlaka bir toz bulutu dağılacaktır etrafa. Bu hareketi kağıt destesi üzerinden de örneklendirebilirim sanırım. Desteyi en uçtakinden en sona doğru elinizden geçirip o "tırt" sesini çıkarırsınız ya, o hareket işte. Tam bir adı var mıdır bunun bilemiyorum :D Öte yandan nem vb. gibi durumlardan kaçmak adına değirmenlere ya da genel anlamda kahve ekipmanlarına su değdirmiyoruz ama fırçalar için bu geçerli değil. Temizliğini su ile yapabilirsiniz. Gönlünüz de rahat olur. Mutfağınızdaki bulaşık deterjanında bir 5-10 dk. beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Yok içim rahat etmedi derseniz oranı 1/20 yemek kaşığı olacak şekilde elma sirkesi ve deterjanlı bir karışımda 2-3dk. bekletebilirsiniz bunun üzerine. Daha sonra belirli bir süre bekleyip kullanabilirsiniz. Doğal kıllı fırçalarda tamamen kuruma bir ya da maksimum iki gün sürebilirken yolladığınız fırçalardaki gibi sentetik düğümler daha çabuk kurumaya meyillidir.

Gıda ile teması durumunu çok çözemiyorum gerçekten. Anlayamıyorum yani. Örneğin, Kingrinder K6'nın içinden çıkan fırçanın düğümü (1zpresso'nun içinden çıkan fırça ile aynı) makyaj ya da tıraş amaçlı kullanılan fırçadaki düğümle birebir aynı. Zaten bunun dışında da tutup kahveye bulamıyoruz ki fırçayı nihayetinde, yalnızca ekipmanda kalan tozları temizliyoruz. "Fırçayı oraya değdirdiğimde üzerinde X bir virüsün olup kahveme ve oradan da bana bulaşacağı ya da en azından kahvenin tadını bozacağı" düşüncesi bana çok reel gelmiyor açıkçası. Olabilecek en absürt senaryo sentetik ya da doğal kıllı bir fırçanın kılının değirmenin içine düşüp daha sonra dikkatinizden kaçması olabilir sanırım. Bu da en fazla iğrenti uyandırır insanda. Yanlış anlamayın Sn. @enkoppkaffe , bu düşünceye Siz sahipsiniz demiyorum kesinlikle, yalnızca Sizin yorumunuzu alıntılayarak meseleye kendi bakış açımı yazıyorum ya da "Yapı marketteki fırça/Ayakkabıcıdaki fırça kullanılır mı? Kullanılırsa ne olur?" sorularından doğabilecek başka soruları cevaplamaya çalışıyorum diyeyim.
Fırça zaten çok fazla yeniliklerin olduğu ya da seçeneklerin olduğu bir alan değil. Yani her şeyin olduğu gibi bu işin de belirli âmentüleri var. Nedir bunlar? Doğal kıllarda at kılı, domuz kılı, porsuk kılı (özellikle tıraşta) vb. sentetiklerde de naylon elyaftan kimya sektöründeki firmalar, fabrikalarca işlenip üretilen türlü türlü fırçalar. Kullanılacak alana göre fırça tipi farklılık gösterebilir ama genel anlamda budur.

@sen7en Domuz kılı meselesi de yıllarca zaman zaman gündem olan bir husus, yorum yapmak bana düşmez, Diyanet'in ne söylediğine bir bakmak gerekir; ancak ben yalnızca şunu söyleyeyim, şimdi, örneğin, berber bir adam marketten 40-50 liraya alacağı bir sentetik fırça ile müşterilerini memnun edemez çünkü bu fırçalar genellikle kötüdür ve yüzü rahatsız eder, iyi bir sentetik fırça bugünkü kurla 200-300 liradan başlar ve 1500 liralara kadar gider; porsuk kılı da alamıyor, çünkü aynı finansal sebepten ötürü pahalı ama edineceği domuz kılı bir fırça ile hem müşterisini memnun eder hem uzun ömürlü olur hem de ısı tutuşu da köpük tutuşu da iyidir. Bu adam için bu fırça türü bir zarurettir. Fırçanın hayvanın eti ve sütüyle herhangi bir alakasının olmaması da ayrı bir durum. Kahve severler açısından ekstrası nedir, yoğun düğümü vardır, Timemore fırçadaki gibi tek tük değildir kıllar, kılları daha sert bir yapıda olduğu için özellikle burr temizliğinde derinlemesine temizlik sunar ve ucuzdur. Comandante de fırçalarında tümüyle olmasa da domuz kılı tercih eder mesela. Dezavantajı nedir? Dezavantajı da sertliğinden ötürü bazı kaplamalara zarar verebilecek olmasıdır. Ancak Timemore'un içinden çıkan fırça zarar vermiyorsa emin olun domuz kılı bir fırça ekipmana zarar veremez. Bir zarureti teşkil edip etmediği konusu ise dediğiniz gibi hassasiyetle alakalı ve kişinin kendi bileceği bir iş elbette. Hassasiyet mevzusunun bir dini boyutu var burada bir de fırçanın imal sürecinden kaynaklı olanı var. Domuz kılı canlı bir domuzdan alınmıyor yani. At kılı bu noktada öne çıkıyor mesela, çünkü at kılı hem hayvana zarar verilmeden ya yeleden ya da kuyruktan alınır hem de dini açıdan bir sakıncası yoktur. Estetik oluşu da cabası. At kılı fırçayı ben kullanıyorum, kılları domuz kılı kadar sert değildir, ancak çok güzel temizliyor ve ekipmanın kaplamasına zarar verir miyim diye düşünmüyor insan açıkçası. Benim kullandığım fırça diş fırçası boyutunda ve formunda. Yalnızca ilk başta döktüğü kıl biraz düşündürüyordu, bir süre sonra bu da durdu.​

Çok uzundu okumadım: Arkadaşlar, ayakkabıcıdaki fırça da makyaj fırçası da ya da marketteki x bir fırça da kahve ekipmanı temizlemek için kullanılabilir.
Gayet bilgilendirici bir yazı olmuş. Hepsini okudum.

Ben kullandığım fırçayı hiç paylaşmayayım :D şimdiki aklım olsa alırdım iyi bir tane özellikle de bu yazınızda sonra ama çalışan bir tane varken ne gerek var diyorum :D

Yoksa bir kere alınıyor. Düzgün bir tane alıp uzun yıllar kullanmalı ama kahveye bu kadar para verilir mi, değirmene bu kadar para verilir mi diye kendimizi zor ikna ederken fırça zor :D
 

lorenzen

Profesyonel Demleyici
Katılım
5 Şub 2020
ben de makyaj fırçası seti kullanıyorum. işini de çok iyi yapıyor. 10 tl'ye file marketten almıştım :D markası naturallove gibi bir şey.
 

enkoppkaffe

Profesyonel Demleyici
Katılım
22 Ocak 2023
Boya fırçalarının bazıları domuz kılından imal ediliyor. Hassasiyetiniz varsa dikkat edin derim.
Hocam uyarınız üzerine firmaya mail attım. Aldığım ürünü ve firmanın cevabını aşağıya ekliyorum. Hassasiyeti olan arkadaşlar için faydası olabilir belki.




1678262128521.png
 

cengiz0726

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
1 Ağu 2022
Konum
Antalya
Her çekimden sonra boya fırçası ile girebildiği yerlere kadar temizliyorum sonradan el pompası ile birkaç kez hava tutuyorum. Komple haftada 1 dağıtıp temizliyorum temizlemesemde olur kayda değer bir şey çıkmıyor içinden.
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Eureka olympus E75 değirmeni alalı 3,5 yıl olmuş.
Sadece Espresso öğütüm yapıyorum:1-1,5 kg /ay
Bu rutin düzende 6 ayda bir 60 gr urnex değirmen temizleyici ile öğütme yapıp temizlik yapıyorum
Şu ana dek hiç sökme yapmadım; yani dişili setinin sökülmesini kast ediyorum.
Aslında gayet basit 3 vida var sökümde , en güzeli de mahlkönig ile kuyasladığımızda (k30) ultra basit ve değirmen ayarı bozulmuş olmuyor. Alt disk sabit olduğundan.
En korkutucu olan aligment denen yatay ve dikey eksenli hizalamasın bozulması neticesinde öğütüm kalitesinin kaybıdır.
Bunu çözmüş olması Eurekanın başarısı.
Son söz ort 60-70 kg öğütüm yaptığım ev kullanımı koşullarında hiçbir Espresso ve öğütüm kalitesi sorunu yaşamadım
 

sen7en

Yeni Demleyici
Katılım
5 Eki 2022
Koku olayını nasıl çözebiliriz? Fırça ve hava ile kahve partiküllerini arındırabiliyoruz. Ancak koku gitmiyor. El değirmenlerinde metal burr deterjan ile yıkanabilir mi?
 

antlionguard

Profesyonel Demleyici
Katılım
13 Haz 2022
Koku olayını nasıl çözebiliriz? Fırça ve hava ile kahve partiküllerini arındırabiliyoruz. Ancak koku gitmiyor. El değirmenlerinde metal burr deterjan ile yıkanabilir mi?
Benim odamda Winix'in hava temizleyici cihazı var. Plasmawave özelliğini açıp cihazın üstüne bırakıyorum 3-4 saat. Plasmawave ozon ürettiği için kokuları vs temizliyor. Aşırı etkili bir yöntem olmasa da temizledikten sonra iş görüyor.
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Koku olayını nasıl çözebiliriz? Fırça ve hava ile kahve partiküllerini arındırabiliyoruz. Ancak koku gitmiyor. El değirmenlerinde metal burr deterjan ile yıkanabilir mi?
Koku bir problem değil bana kalırsa, ha karabiber öğüttüm kokusu sindi derseniz o başka :D ama kalan kahve kokusunun diğer demlemeye ya da çekirdeğe ultra etkisi olduğunu ya da etkileyeceğini sanmıyorum
 

sen7en

Yeni Demleyici
Katılım
5 Eki 2022
Koku bir problem değil bana kalırsa, ha karabiber öğüttüm kokusu sindi derseniz o başka :D ama kalan kahve kokusunun diğer demlemeye ya da çekirdeğe ultra etkisi olduğunu ya da etkileyeceğini sanmıyorum
Bugün yeni bir çekirdek ile denedim. Kahve kesinlikle ortamdaki kokuyu çekiyor. Temizlik için tabletler var galiba. Kullanan var mı?
 
Üst