Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

'Espresso Makinesi Önerileri' forumunda djdigy tarafından 14 Tem 2015 tarihinde açılan konu

  1. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Arkadaşlar merhaba ismim Cihan 34 yaşındayım. Kahve hastalığı geçiriyorum tabiri caizse, nescafe içen kendi halinde biriyken bir arkadaşımın expressoyla tanıştırması sonucu en kolayı bu diyip gidip Tchibo makine aldım, kendi kahvemi tchibo dan öğütüp kapsillere koymaya başladım ancak öğrendim ki kahve o da değil.

    İşin özü şu an 2000 -2500 Tl civarlarında beni tatmin edecek ( fındık ağacının aromasına böğürtlen karışmış, hasat ekim ayında yapılmış gibisinden Vedat Milor tarzı bir damak tadım yok, kahveyi içip toplandığı tarlanın koordinatlarını veren biri değilim özetle) bir expresso makinesi arıyorum. Capuccino, latte gibi şeylerle işim yok saf expressocuyum. Kahvenin tadını başka türlü alamıyorum

    1- Garanti benim için önemli yarın öbür gün bozulabilir karmaşık makineler bunlar

    2- Breville 870 tarzı yarı otomatik bir makine olabilir yanında öğütücüsü var. Çok ideal gibi göründü bana 2.300 Tl ye var internette. Bu segmentte daha iyi bir öneriniz varsa sizi dinlerim.

    3- Basit az fonksiyonlu ama iyi expresso yapan bir makine yanına bir öğütücü de olabilir. Tabi marka tavsiyesi ve model tavsiyesine ihtiyacım olacak.

    Çok teşekkür ediyorum bu güzel forum için.
     
  2. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    benım size öncelikli tavsıyem makina ve değirmeni ayrı olarak almanız.. bu sayede bozulursa en azındna bırı bozulur:) ve yarın obur gun daha ıyısını alma ımkanınız olur..
    Ve tavsıyem benım tum mantığım öyledir, saat alacaksan seiko'dan al yanı saat ureten fırmadan al.. yani brevielleden değil..

    hatta önce değirmeni tavsıye ederım ve trde bulableceğiniz fiyat performans değirmeni budur bence;
    Mahlkönig Vario kahve öğütücüsü | Espresso Perfetto

    makineye gelince işler karmaşıklaşıyor, alıp ömürlük sıkılmadan kullanacağın tr de sııfr makıneler 3000 tl ve üzeri.. butçeniz de 2000-2500 ise önce değirmeni alın kalan paraylada beko satın alabılırsınız.. butçeniz oluşunca gider 3000 tl civarında guzel makınalar alabılırsınız..

    tabı bu yazdıklarım sıfır tr fiyatları yurt dışına çıkarsanız seçenekler doğal olarak artıyor..
    tercih sizin ama bence olmazsa olmazı değirmen ve makine ayrı olmalı.
     
  3. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    @radoslav tavsiyeleriniz için teşekkürler

    El değirmeni aldım Ancak Tchibo'da çektirdiğim kahve ile Sözen el değirmeni arasında yine dağlar kadar fark var. Bir tane büyükken öbürü küçük hoşuma pek gitmedi. Ayarlarıyla da oynadım... el değirmeni fikrini saf dışı etmeliyiz sanırım zira öğütme anladığım kadarıyla bu işte en az kahve makinesi kadar ve hatta daha fazla önemli. Türkiye temsilcilikleri bulunan markalardan öneriler duymak iyi olurdu makine ve öğütücüler için.
     
  4. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    ben ıyı bır değirmen almadan önce el değirmeni elektrıklı değirmen vs derken.. işime yaramayacak değirmenlere 600 Tl civarında parça pincik paralar ödediğimi farkettim... ve hıçbırı ışımı gormedı..
    Bu nedenle her yenı arkadaşıma önerim istisnasız ıyı bır değirmene daha başında duzgun bır para ödeyerek almasıdır..

    Makine ise 2. olaydır.. elinizde iyi bir değirmen varsa her demleme çeşidini kullanabılırsınız.. O yuzden kim olursa olsun önceliğini iyi bir değirmen olmalı..

    Değirmenınız ve kahvenız ıyıyse tchibo kahve makineside size güzel bir tad verecektır (kapsül içini taze kahveyle doldurarak :))

    o nedenle basa basa dıyorum ki önce taze ve iyi kavrulmuş kahve sonra iyi değirmen en sonunda da makine
     
  5. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Ben satın almadan önce çok araştırdığım için TR de sıfır olarak çok seçenek yok, fiyatsal olarak en ıyı seçenek öncekı yazımda yazdığım vario..
    Bunun haricinde brevielle öğütücülerde var ben kullanmadım ama bı ıkı yerde okuduğum kadarıyla çok sert çekirdekleri öğütmekte zorlanıyorlar..
    Kullananlar tabıkı daha doğru yorum yaparlar.
     
  6. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Evet evet ben yazdim hatta :) Breville ogutucu ile simdiye kadar hic bir problemim olmadi. Hatta Breville aldiktan sonra ogutucunun nasil bir nimet oldugunu, makinenin ikinci planda oldugunu anladim. Fakat gecenlerde aldigim az kavrulmus cekirdegi ogutmede problem yasadi ve yeniden kavurdugum zaman cekirdegi duzeldi. Fakar fotograflari baslikta mevcut suc biraz da cekirdeklerin zira aldigim cekirdek harman ve bir arada ogutulmusler gibi duruyor. Kimisi kivaminda kavrulmus kimisi bembeyaz. E makine de 165 watt olunca haliyle zorlandi eksik kavrulmus cekirdeklerde.
     
  7. phdapo

    phdapo Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    ben brevilleden oldukça memnunum ama bıçağı bıçakçıdan saati saatçiden alma fikrine katılıyorum alınacaksa kaliteli alınmalı ona da katılıyorum ancak bu kalite işinin de bir sonu yok onu da biliyorum maalesef yapımız gereği neye sahip olursak olalım her zaman daha üstünü istiyoruz mesela ben enplustan breville öğütücü ve esp makinesini aldım yakın zamanda şimdi çevre baskısı olmasa tekrar daha iyi bir makina alırım :) bunun sonu yok ama şimdiki aklım olsa ne alırım heralde lacimbali alırım ya da dediğiniz gibi işi sadece espresso yapmak olan ve çok akıllı olmayan bir makine alırım :)
     
  8. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Herkese teşekkürler :) son fikirlerinize göre bazı sorularım var

    1- Vario'nun garanti durumunu arayıp sordum Özcan beyle görüştüm 2 seneymiş diğer her firma gibi. Bir muhattap olması süper.

    Şimdi bu durumda

    Breville BCG820BSS modeli var sanırım 550 Tl civarı

    ve

    MAHLKöNİG VARİO 1696 Tl Kdv dahil


    fiyat neredeyse 3 katı bu farka değer mi? Daha mantıklı bir önerisi olan varsa duymak isterim. Öğütme kalitesi ne kadar fark eder. Zira kahve makinesi de alacağım.

    2- Biliyorum kahveyi kahve makinesi üretenden al diyorsunuz ancak fiyatlar malum, yukarıdaki seçime göre hangi marka ve model kahve makinesi alsam güzel kahve içebilirim ? Breville, Beko, Philips v.s
     
  9. Doga

    Doga Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    güzel kahve çok göreceli. ben delonghi kg79 öğütücü ve beko espresso makinesine toplam 300-350 lira harcadım, gayet mutluyum güzel kahve bulduğum sürece. kimi arkadaşımız da size de önerildiği gibi onbin liraya kadar fiyatlara çıkıyor, onlar da mutlu. bi anda 3bin lira verip sonra sıkılıp sıkılmayacağınızı bilmiyorsanız eğer bence 300 liralık bir kombinasyon da gayet yeterli oluyor :) ha derseniz ki ben küçük çaplı bi barista olcam evde, dışarıda hiç güzel kahveci yok, o zaman harcayın tabi parayı. ama şahsi fikrim eğer ki etrafınızda güzel kahveciler varsa, ne bileyim beşiktaşta, taksimde, galatada falan oturuyorsanız evde ufak bir ekipman da yeterli oluyor. o aradaki ikibin küsür liralık farka dışarıda 3-4 sene boyunca kahve içersiniz haftada iki üç kere, kalan günlerde de evde keyifli keyifli içerek. ha tabi ben bunları öğrenci bütçesiyle yazıyorum, aylık geliriniz yüksekse ve yeni bir hobi edinme arayışındaysanız zaten kimse tutmasın sizi, buyrun yüksek diyarlara doğru yola çıkın. çok keyifli bir iş çünkü :)
    İyi günler dilerim
     
  10. Master

    Master Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Espresso makinesi olarak Arçelik k3185 veya Beko 2170 alınabilir. Öğütücü olarak ise brewille de alınarak gayet tatminkâr ve lezzetli kahveler içebilirsiniz diye düşünüyorum.
     
  11. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    evet bu dediğiniz gücü düşük tüm değirmenlerde yaşanıyormuş bı kaç yerde okumuştum.. hatta ablamın delonghideğirmen i çekirdek kırdı :)
     
  12. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    değer mi değmez mi çok karmaşık :) ama bu kadar para vereceksin git her ıkı makıneyı de gör.. bakıp malzeme kalıtesınden zaten karar verırsın
     
  13. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    doğru söze ne hacet..
     
  14. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Son durum şu Vario aşırı pahalı geldiğinden BREVİLLE BCG820BSS öğütücü den sipariş verdim 542 liraya. Bana yeteceğini sanıyorum memnun arkadaşlar da varmış diğer Breville başlığını (http://kahveler.net/kahve-ogutucu-makineler/347-breville-bcg820-smart-grinder.html) okudum sanırım bir ev kullanıcısı için uygun.

    İş çıkışı bir arçelik bayine uğrayıp sordum ellerinde sıfır ARÇELİK K 3185 varmış 300 tl ye bırakırım dedi. Sizce alınır mı?
     
  15. Master

    Master Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Bu zamanda Sıfır Arçelik bulmak zor Bence kaçırmayın derim hocam. Öğütücü breville alarak da iyi bir seçim yapmışsınız. Ilk mesajımda Yazdığım gibi breville ile Arçelik size Fazlasıyla yetecektir.
     
  16. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    300 TL sifir Arcelik icin oldukca guzel bir fiyat. Alin bence de.
     
  17. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Arçelik 'i yarın gider alırım büyük ihtimal, fiyat bana da iyi geldi hatta pazarlıkla biraz daha inecek gibi. Herkese değerli fikirleri için çok teşekkür ediyorum.
     
  18. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Breville'den de memnun kalacaginizi dusunuyorum. Aldigimdan beri gercekten espressodan aldigim keyif kat be kat artti. Son yasadigim sorun cekirdekten kaynaklaniyordu. Ikinci kavurmanin ardindan cozuldu zaten.
     
  19. djdigy

    djdigy Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Sözen el değirmenini dün aldım 1 gün dayanabildim:) yani internette bakıyorum profesyonel sitelerde hep öneriliyor ben de pişman olacağımı sanmam size de çok teşekkürler . Bu arada kullandığınız ayarları yazarsanız yarın geldiğinde işim kolaylaşabilir:)
     
  20. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve takıntısı oluşmaya başladı makineler kafa karıştırıcı-yardım!

    Rica ederim hocam. Degisik degisik basliklar altinda yazmisimdir, ben 1 seneden fazla idare ettim Sozen'le. Sonrasinda pes ederek ucuz bir ogutucu aldim (-ki alirken de iyi bir ogutucuye terfi edersem ofiste kullanirim diyordum, nitekim bu sayede ofiste canavar gibi filtre kahve icebiliyorum). Sonra Breville kampanyasindan faydalandim ve ayda 250gr'lik kahve tuketimim 1 kiloya firladi :) Sanirim istatistik herseyi anlatiyor :)

    Ayar konusunda benim de net bir olcum yok hocam. Cekirdek turunden tazeligine kadar degisiyor. Ic ayari orta kademede tutuyorum. Amma velakin ilk tazeliginde 10 ile oguttum cekirdegi aradan bir kac hafta gectikce kademeli olarak 15lere cikartmam daha iyi olabiliyor. Makine gelince deneyerek daha guzel karar vereceksiniz.