Teflon Tava

'Kahve Kavurmak' forumunda malemsteen tarafından 28 May 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Arkadaşlar,
    birkaç kere oldu kahve kavurdum teflon tavada. Ev şartlarında oldukça zor oluyor ve homojenliği yakalamak ayrı dert. Ayrıca soğutma işlemi kendi başına sorunlar çıkartıyor tam soğuyamayan kahve içten içe kavrulmaya devam ediyor. ama ama ama acayip zevkli bir iş. Etraf pisleniyor çok koku ve duman çıkıyor lakin çokda hoşuma gitti :)

    Bu arada oldukça homojen bir kavurma gerçekleştirdim. Öncelikle tavaya 50 gr kadar çekirdek koydum fazla değil. Düz bir tahta spatula ile saat yönünde sürekli çevirdim ayrıca ortada toplanma olmaması için her tur sonrasında ortadakileri kenara çektim. Bir tur yaklaşık 1 - 2 sn sürmüştür. Kolum koptu yalnız :) ama epey güzel birşey çıktı keşke fotoğraf koyabilsem foruma da göstersem size.

    Bu arada kahve çekirdeklerinin en güzel oldukları bir kavurma seviyesi olduğunu düşünüyorum ama bilmiyorum tabi.
     
  2. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Teflon Tava


    Tavada kavurmak gerçekten zor :)
    sürekli hareket ve sirkülasyon gerektiriyor. Aksi takdirde yanıyor çekirdekler.
    Bu nednele kolunuzun kopması iyi bir şey yaptığınızı hissettirdi. :) Bir de fotoğraf eklerseniz tam olur.
    Tavada kahve kavuran arkadaşlar da birer fotoğraf ekleyerek kavurma konusunda küçük bir görsel arşiv oluşturabilirler. :)
     
  3. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Teflon Tava

    Bugün çift taraflı tava gördüm balık vs için o tarz birşey nasıl olur kapalı şekilde devamlı tavayı sallayarak ? [MENTION=236]Yirgacheffe[/MENTION]
     
  4. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Teflon Tava

    [​IMG]
    Mobilden yukleyebildim sanırım ;)
     
  5. Yirgacheffe

    Yirgacheffe Necdet Âgâh - Bonarri Coffee

    Cevap: Teflon Tava

    çift taraflı tava sanırsam bu tost tavasına benzer birşey yoksa yankıl biliyorumdur. onda fazla hareket alanı olmadığı için homojen kavrulmaz.
     
  6. sefffax

    sefffax Paylaşımcı Üye

    Cevap: Teflon Tava

    http://www.buyukzuccaciye.com/kullanici_dosyalari/urunler/CB-B30__.jpg bhu tavadan :D ters düz vs yapıp olabilir belki ya da popkorn maknesi en iyisi :D
     
  7. ismailcan19

    ismailcan19 Yeni Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    Uzun zamandır denemek istiyordum gidip baharatçıdan ne olduğu belli olmayan yeşil çekirdek alıp arkadasin yaptığı gibi üzerini cam kapak ile kapattım biraz kol ağrısı yaptı ama homojenlik çok iyi oldu. Ama Crack sesi çıkmadı . Orta kavrum yaptım Türk kahvesi için acaba az kavurduğumdan mi kaynaklanıyor ? Kısık orta ateşte en küçük bölümde 30 dk da işlem tamamlandı
     
  8. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Bugün kavurduğum kahve

    crack sesi çıkmadı ise kahveniz ilk çıtlamasına kadar gelmemiş olabilir. bu da en iyi tabirle az kavrulmuş olduğu anlamına gelir. öğütürken değirmeninize zarar verebilir. bir resim koyarsanız konu hakkında daha bilgili arkadaşlar fikir verebilir.
     
  9. mustyq

    mustyq Mustafa ÖZBAHCECİ

  10. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Teflon Tava

    kahveniz kömür olmuş. bu şekilde kahve tüketmeyin kanser eder.
     
  11. VolkaniKahve

    VolkaniKahve Yeni Üye

    Cevap: Teflon Tava

    Kahveler böyle kavrum sonunda güzel fotoğraflanıyor, yağlı yağlı, pırıl pırıl. Sanırım siz de öyle birşey için bu kadar yaktınız.

    Birkaç defa böyle kavrulmuş kahve içmiştim, pek güzel anılar olmadığından unuttum gitti :)

    Şaka bir yana, bu şekilde French veya Vienna kavrumu da sevenler vardır elbet ama yanık azsa karamel, arttığında karbon, kömürsü, yanık tadlar hakimdir. Benim hiç tarzım değil, pek sağlıklı olduğunu da sanmıyorum.