Sizce Hangi Espresso Makinesi ?

Mudi

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ağu 2021
Merhabalar,

Forumda oldukça yeniyim geçmiş yazıların birçoğunu okudum fakat aranıza henüz katıldım diyebilirim. Forumda yeni olsamda nitelikli kahveye olan ilgimin bir mazisi var :D

Uzunca bir süredir V60 ile demle kahve tüketicisiydim fakat bir süredir espressoya olan ilgim arttı. Eve bir espresso makinesi almak istyorum aklımda 3 farklı model var bunlar;

  • Lelit Mara X
  • ECM Classika II PID
  • Bezzera BZ10S
Bu 3 cihaz arasında bir karar vermem gerekiyor cihazı 2.el değil de sıfır olarak almak istiyorum. Her bir cihazın kendisine has özellikleri var birisinde PID var diğerinde yok, birisi aynı anda espresso yapılırken süt köpürtebilir diğeri yapamıyor gibi.

Lelit diğer iki marka kadar mazisi olan bir marka sanırım bu sebeple aklımda kalitesi ve uzun kullanım süreci, sağlamlığı ile alakalı soru işaretleri mevcut. Alacağım cihazın uzun ömürlü ve dayanıklı olması önemli benim için.

Tavsiyelerinize ve önerilerinize ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler.
 

Odie

Yeni Demleyici
Katılım
23 Tem 2021
Konum
Tuzla/ İstanbul
Saydiklarinizin arasinda açık ara ecm classica çok daha iyi. Ben alacak olsam gider mara x alırdım ama o da çok yeni çıktı suan kapali kutu 5 sene sonra belki kronik sorunlar cikartmaya başlayacak. Bezzera zaten doğuştan bu işin içinde bastan sona kalite. İmkanınız varsa 3 makineyi de gidip gözlerinizle bir görün derim. İstanbul'da ikamet ediyorsanız üçü de espresso perfettoda mevcut.
 

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
  • Sütlü kahve içmediğim için ECM Classika II PID benim tek tercihim olur. Kazan büyüklüğü doğru espresso yapmak için gereken termal istikrarı kolayca sağlar. Buda onu diğer seçeneklerin çok önüne geçiriyor. Firma güvenilirliği işçilik kalitesi gibi şeylere hiç girmiyorum bile.
 
Üst