Türk Kahvesi mi? Espresso mu? Bölüm 1 - Bölüm 2 - Bölüm 3

asolen

Yeni Demleyici
Katılım
27 Şub 2023

Türk kahvesi için yıllardır Rio Minas çekirdekleri kullanılıyor. Artısı yıllardır aynı çekirdek nedeniyle artık hemen herkes tarafından alışılmış tat ve koku olması. Eksileri özensiz, kırık, böcekli vs ayrıştırışmadan en ucuz çekirdeklerin alınıyor olması ve bu çekirdeklerin de demin de söylediğim alışılmış tat ve kokuyu tutturmak için koyu kavrum yapılması. Bunun yanında son yıllarda, özellikle kahve fiyatları arttıkça bir çok marka türk kahvesi piyasaya sürüldü ki çoğu bayat yada degassing dikkat edilmeden öğütülüp paketlenmiş. Öğütülmüş kahve olarak satılıyor olması zaten handikap. Bu faktörler elendiğinden türk kahvesi pişirilerek içilen tek kahve, diğer tüm kahveler demlenerek tüketiliyor. Bu diğer türlere göre en önemli farkı diye düşünüyorum.
 

orkunustel

Kafein Kültür Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2022
Konum
İstanbul
Çözmeye çalışıyorum hala. 🥲 Dosya formatı problemli sanıyorum, export ve yüklemede bir kısmını okuyamıyor dosyanın, bu da Youtube'da eksik çıkmasına sebep oluyor. Farklı formatta export deniyorum.


Video problemini çözdüm yarın sabah 10:30'da yayında. =)

Sevgili Koray sağolsun, dolu dolu bir sohbet gerçekleşti. @kahvekolik.barista
İzlemek isteyen, kaçırmak istemeyenler bilgilendir'le videoya destek olabilirler. =)
 

lunaluna

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Kas 2023
Video' yu yeni izledim. Türk kahvesini konu ettiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Koray Bey Türk kahvesi ile ilgili çok güzel noktalara değinmiş. Ben Türk kahvesine hayran biri olarak nitelikli kahveyi evde demlemeye başladığımdan beri çekirdekleri ilk olarak Türk kahvesinde deniyorum günde 3 tane Türk kahvesi içiyorum ve mutlaka nitelikli çekirdek öğütürek yapıyorum. Piyasada kullanılan ticari çekirdeklerle yapılan tk artık içemiyorum. Tuhaf bir durumda şu; Yıllardır tk içtiğinden dolayı herhalde nitelikli cekirdeklerin aromasını en çok Türk kahvesinde alıyorum, Aroma ayrımınıda en iyi Türk kahvesinde yapabiliyorum aynı çekirdeği V60 olarak denediğimde damakta hissiyatım o kadar kuvvetli olmuyor. Video da belirtilmiş Natural Etiyopyalar çok yakışıyor.
 

orkunustel

Kafein Kültür Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2022
Konum
İstanbul
Türk Kahvesi mi Espresso mu serisinin sonuna geldik. Son bölümde soruyu tersten sorduk, neden Espresso sorusunun cevaplarına baktık. Son bölümde misafirim sevgili dostum Türkiye'nin ilk kadın SCA Barista Şampiyonu Pınar! Pınar'la bölüm boyunca öncelikli olarak Espressonun sonrasında kısa bir süreliğine de Türk Kahvesi'nin kültürdeki ve Nitelikli Kahve sektöründeki yerini konuşuyoruz.

Keyifli seyirler!

 
Üst