KAMPANYA Sezy Coffee'den Kahveler.Net'e Özel Deneme Seti

Kahve içeriği ve indirim hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Seçki çok iyi ama fiyat pahalı.

    Kullanılan: 18 12.7%
  • Seçki çok iyi, fiyatta da normal.

    Kullanılan: 83 58.5%
  • Seçki daha iyi olabilirdi.

    Kullanılan: 9 6.3%
  • Keşke 6 x 250 gram olsa :)

    Kullanılan: 32 22.5%

  • Kullanılan toplam oy
    142

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Herkese merhaba. Bugün ilk 40 setin çıkışını yaptık. Tahminimce çarşamba akşamına kadar 150-200 arası setin çıkışını yapmış oluruz. Kampanya dahilinde kaç set kaldı diye soranlar oluyor. Sanırım 200 set kadar satıldı. 3-5 eksik veya fazla olabilir. Son durumlar böyle arkadaşlar.

Reçetelerle ilgili bolca soru geldi. Bu konuyla ilgili de bir özel geçeyim.
-Bizim tüm kahvelerimizde tavsiye ettiğimiz kahve/su oranı 1/16.
-20 gram ve altı demlemelerde 1/3 oranla 30 saniyelik bir ön demleme sonrası kalan su için tek ve yavaş bir döküş öneriyoruz. Kavurma profillerimizde genel olarak çözünme kolay oluyor, o nedenle çoklu döküşler, kahve yatağında fazla ajitasyon aşırı çözünmeye sebep olabiliyor. Böyle bir durumda kahvelerde bitter tatlara kayış olabiliyor. Yalnız sette yer alan ve light-medium kavurduğumuz üç kahvede eğer tek döküşle yeterli çözünmeyi alamadığınızı düşünürseniz blooming sonrası iki eşit döküş yapılabilir.
-Genel olarak 90-92 derece su çözünme için yeterli oluyor. Ancak yine light medium kavurmalarımızda 94-95 dereceler bizce daha iyi sonuç veriyor.
-20 gram altı demlemelerde toplam hedef süremiz 2:00-2:15
-Daha önce pek çok kez konuştuğumuz üzere ben aslında reçete konularına çok sıcak bakmıyorum çünkü her ne kadar şu ısı, şu döküş vb şeyler paylaşsak da kahve zevki fazlasıyla içen kişinin damak tadına göre şekillenen bir iş. Aynı kahvede çok çok farklı reçeteler kullanarak en iyi sonucu aldığını söyleyen pek çok müşterimiz oldu. Hemen hemen her kahvede bu durumla karşılaşıyoruz. O nedenle benim aslında önerim, ilk demlemeleri herkesin kendi alışık olduğu/damak tadına uygun bulduğu reçeteye göre yapması ve o demlemenin sonucunu referans noktası olarak alması ve bir değişiklik ihtiyacı varsa buna göre değişiklik yapması olacaktır.
-Bir başka önerim ise degassing süresine mümkün olduğunca özen gösterilmesi. Kahvelerimizin kavurma tarihleri ön yüze kaşeli olarak yer almaktadır. Önerdiğimiz degassing süresi 12-15 gündür. (Örneğin sette yer alan Rwanda Gatsibo kimilerine göre 15. kimilerine göre 20. günden sonra iyice kendini buluyor.)
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Nordic approach duyunca aklıma ekşi kahve geliyor. Kavrum profilleri nasıldır acaba?

Ekşi kahve dediğimiz durumun aslında Nordic Approach veya x bir tedarikçiden ziyade kavurma profilleriyle doğrudan bağlantısı var. Tabi tadım notalarında ekşimsi ya da ekşilik olarak değerlendirilebilecek tatlar varsa bu farklı bir durum. Bir de nitelikli kahvelerden beklenti mümkün olduğunca çekirdeğin kendi tadını yakalamak oluyor. Bu nedenle kavurma kaynaklı baskın tatlardan, gereğinden fazla gövde yoğunluğundan kaçınmak gerekiyor. Ben aşırı light kavurmaları pek seven biri değilim ancak bu tarz kahvelerde aşırı kavurmalardan da kaçınmak gerekiyor çünkü o zaman çekirdeğin kendi tadı için bu kahveleri almanın bir anlamı kalmıyor. Önemli olan ara bir noktada dengeyi yakalayabilmek. Bu da tabi kavurucunun biraz da kendi damak tadına göre karar verdiği bir nokta. O yüzden pek çok farklı kavurucu ve aynı çekirdeğin bile olsa pek çok farklı yorumu oluyor :D
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Hangi gün kavrulup hangi gün kargolanacağı belli midir? Şehir değiştiriyor olacağım, ona göre düşüneceğim
Kahveler 10/12 Pazar günü kavruldu ve bugün kargo çıkışları başladı. Sanıyorum Çarşamba Perşembe gibi kargoları tamamlanmış olur. Özellikle belirli bir gün kargoya verilmesini istiyorsanız müşteri notu kısmında bu isteğinizi belirtebilirsiniz.
 

Angelas

Aktif Demleyici
Katılım
22 Haz 2022
Konum
Manisa
@brsrknyvz Sezy Serkan bey yarın kargoya verilmez ise adres değiştirme imkanımız olabilir mi şehir dışına çıkacağım da :D Şu Cuba lı sipariş :D Sizi uğraştırıyorum kusuruma bakmayın
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Ben de aldım, teşekkürler 🙏 Bu arada henüz yeniyim sage barista pro makinem var, acaba bu kahveler espresso için uygun mudur?
Özellikle espresso için kavrulmuş değiller. Rwanda Gatsibo, Frinsa Edun ve kısmen Villa Clabeline espressoda da iyi sonuç veriyor. Hatta espressoda bu üç kahveyi çok başarılı bulanlar da var. Frinsa Edun#2, La Parada ve Santa Elena espressoda biraz yorabilir. Olmaz değil çok güzel olur ama kalibrasyondu, basınçtı, ayardı vb parametrelerde damak tadınıza uygun noktaları bulmak çok kolay olmayacaktır. Özellikle espresso kavrum isteyenler için bir iki hafta içinde bazı kahvelerin espresso kavrumlarını da siteye ekleyeceğiz.
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
@brsrknyvz Sezy Serkan bey yarın kargoya verilmez ise adres değiştirme imkanımız olabilir mi şehir dışına çıkacağım da :D Şu Cuba lı sipariş :D Sizi uğraştırıyorum kusuruma bakmayın
Selamlar. Cubalı bugün veriliyordu ama Cuba'sı unutulmuş. Son dakikada fark ettik. Cuba eklemek için geç olmuştu. Haliyle bir sonraki arkadaşa gitti o set. Sizin set yarın Cuba'lı arkadaşıyla beraber yola çıkar :D
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Sipariş vererek kampanyaya 37454 kodu ile katıldım. Belirttiğim nota dikkat edilirse memnun olurum.
Merhaba. Nota dikkat ettik. Merak etmeyin ama kahvelerin ilk toplu kavurma tarihi 10/12. Bundan sonraki kavurmalar ilk kavurma gibi topluca değil azalan/biten kahvelerin kavrulması şeklinde olacağı için hepsini aynı tarihli göndermek mümkün olmayacaktır. Elimizdeki mevcut son kavurmalardan gönderiyor olacağız. Kabaca tahminle çıkışı yapılacak olan kahvelerin kavurma tarihleri 1-4 gün öncesi olur.
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Arkadaşlar görebildiğim kadarıyla şu ana kadar gelen tüm mesajları ve soruları cevapladım. Gözümden kaçan ya da tam cevaplayamadığım bir soru olmuşsa kusura bakmayın lütfen. DM üzerinden bir hatırlatma yaparsanız onu da mutlaka cevaplandırırım.
 

guvenn

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Nis 2023
Ne zaman önerdim hatırlayamadım ama 1 şişenin tamamını 5 litre suya boşaltmak hiç doğru olmaz açıkçası. Size ben K4’ü satmıştım; ayak üstü muhabbet ederken falan öyle bir şey dediysem unutun lütfen 😅 Maden suyunu saf suya yakın sulara çok çok az (birkaç damla) katmayı bir ara denedim ama çok geçmeden ondan da vazgeçmiştim.
Hocam k4'ü alırken bahsetmiştiniz konudan.Ben de yanlış anlamış olabilirim. Biraz daha bilgilendikçe sadece kahve için Damla formunda, küçük paketler halinde vs. onlarca su iyileştirme kiti aracı vs. çıktığını gördüm ve yaptığımın barbarlık olduğunu anladım :D

 
Üst