KAMPANYA Sezy Coffee'den Kahveler.Net'e Özel Deneme Seti

Kahve içeriği ve indirim hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Seçki çok iyi ama fiyat pahalı.

    Kullanılan: 18 12.7%
  • Seçki çok iyi, fiyatta da normal.

    Kullanılan: 83 58.5%
  • Seçki daha iyi olabilirdi.

    Kullanılan: 9 6.3%
  • Keşke 6 x 250 gram olsa :)

    Kullanılan: 32 22.5%

  • Kullanılan toplam oy
    142

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Sevgili @brsrknyvz bir kahvenin degassing süresi bitmiş mi veya hala devam ediyor mu nasıl anlarız? kahveyi demledikten sonra veya demleme sırasında blooming aşamasında hangi ipuçlarına dikkat etmemiz gerekir? Vakum makinası olanlar bir parça numune vakumlayarak onun vakumu tutması veya salmasına göre degassing durumunu öğrenebilir mi? Degassing bitmiş bir kahvenin en ideal demleme zamanı gelmiş midir yoksa bir süre daha oturması gerekir mi? Teşekkürler. Yeni kahvelerle ilgili ipucu isteriz.
Bunun maalesef kesin bir indikatörü yok. Kahvenin en yoğun gaz salınımı kavurma sonra 24-48 içinde oluyor ve bu süreçte kabaca %50 kadar gaz salınımı gerçekleşiyor. Bazı kaynaklarda ambalaj şişiyorsa daha gazı var demektir vs gibi tavsiyeler oluyor ancak bunlar çok taze kahvelerde, hiç havalandırılmamış kahvelerde geçerli. Bizim bahsettiğimiz durumlar ise zaten tüm bu havalandırmalardan sonra sıkı yapılı kahvelerde çekirdek içine sıkışıp kalan gazlarla ilgili. O nedenle kesin olarak şu şekilde anlayabilirsiniz demek biraz zor. En net gösterge blooming sırasında oluşan hava kabarcıkları ki onların da hızlı döküş, kanallanma vb başka sebeplerden oluşmadığına emin olmanız lazım. Benim tavsiyem her kahvede minimum 12-15 gün beklemek, sonrasında ise bir demleme yapmak, sirkemsi, ekşi, under-developed vb tatlar alıyorsanız kahveye bir hafta daha süre vermek ve sonra iki demleme arasındaki değişime göre bir karar vermek olacaktır.

Yeni kahvelerimizin üçü anaerobik, biri natural. Natural olan yine eski bir dostun yeni hasadı. Geçen sene en sevilen kahvelerimizden biriydi diyeyim şimdilik :D Anaerobik olanların ise ikisi natural anaerobik, biri yıkanmış anaerobik. Honduras, El Salvado ve Kolombiya :D
 

ErdemY

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Haz 2020
Yeni kahveler aldık. Profilleme yaptık. Etiketler vs hazırlanacak. Ramazan ayı nedeniyle biraz ağırdan aldık ama herhalde kısa bir süre sonra hazırlıklarımızı tamamlamış ve birlikte deneyelim kategorimize yeni kahveler eklemiş oluruz. Duyurusunu da mutlaka yaparız.
1 tane de cikolata ekler misiniz birlikte deneyelim’e, beklemedeyim
~coffeebeansantalya
 
Üst