Gümrük Vergisi Arttırımı Ve Alt Limit Değişikliği Mart 2022

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar, @korhang nin mesajından sonra araştırdım ve görüşünüşe göre gümrük mevzuatında değişiklikler yapılmış. Bilen biri varsa bizi aydınlatabilir ama şöyle yazıyor.

Anladığım kadarıyla 150 euro yu geçen siparişler artık büyük sorun olacak. Ayrıca, uzakdoğudan gelen ürünlerde vergi 20% den 30% a çıkmış.

Resmi Gazete Linki:
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/03/20220315-1.pdf

Postayla ithalatta gümrük vergileri artırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelecek eşyanın gümrük vergisi 10 puan artırıldı. Kargo ile bireysel ithalatta 1.500 euroluk limit 150 euro olarak belirlendi.

Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerden posta veya kargo ile gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 euroyu geçmeyen eşya üzerinden alınacak maktu gümrük vergisi 10 puan artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ve 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararına göre, bu kapsamda söz konusu eşya için ödenecek tek ve maktu gümrük vergisinde değişiklik yapılmadı. Bu eşyanın AB ülkelerinden gelmesi halinde yüzde 18 vergi ödenecek.

Eşyanın diğer ülkelerden gelmesi durumunda ödenecek maktu vergi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarılırken, eşyanın ÖTV kanununa ekli IV sayılı listede yer alan eşya olması halinde bu vergi oranlarına ilave olarak yüzde 20 vergi daha tahsil edilecek. Bu limitler dahilinde getirilecek eşyanın brüt 30 kilogramı geçmemesi gerekiyor. Kararla, karar kapsamına 1.500 euroyu geçmeyen ilaç gönderileri de eklendi.

Kaynak:
https://www.bloomberght.com/postayla-ithalatta-gumruk-vergileri-artirildi-2301491

150 EUROYU GEÇMEYEN KARGODA GÜMRÜK VERGİSİ ARTTI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, kişilerin yaptığı 150 euro altındaki yurtdışı kaynaklı internet alışverişinde, ürün Avrupa Birliği ülkelerinden geliyorsa yüzde 18 vergi alınacak.

Bu sınır, önceki uygulamada bin 500 euro olarak uygulanıyordu.

İnternet alışverişi, Çin gibi üçüncü ülkelerden yapılıyorsa vergi oranı, yüzde 30 olacak. Üçüncü ülkelerden internet alışverişinde vergi, daha önce yüzde 20'ydi.

Kaynak:
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/e-ticaret-icin-yeni-vergi-karari,hEPc3nB7x0OMD6DLRRXwqQ
 
Son düzenleme:

VolkanKarabacak

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ocak 2022
Ülkeler kendi ekonomilerini korumak icin böyle subvansiyon uygularlar bazen.Burada tam olarak yapmaya çalıştıkları musterileri ic pazara yönlendirmek,bu kararlar aliexpress , amazon gibi firmaları etkiler, umarım yurt disindan ilac tedarigi saglayan vatandaslar icin bir ayricalik taninmistir.
 

VolkanKarabacak

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Ocak 2022
Kargo ile bireysel ithalatta 1.500 euroluk limit 150 euro olarak belirlendi.
Bu kısım 150 euroyu aşan ürünleride bireysel olarak ithal edemeyeceğiz anlamına geliyor.Yani diyorki 150 euroyu aşan ürün ithal etmek istiyorsan şirket olmak zorundasın ,bu şekildede gelir vergisi kaybının önüne geçmiş oluyor.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Bu kısım 150 euroyu aşan ürünleride bireysel olarak ithal edemeyeceğiz anlamına geliyor.Yani diyorki 150 euroyu aşan ürün ithal etmek istiyorsan şirket olmak zorundasın ,bu şekildede gelir vergisi kaybının önüne geçmiş oluyor.

Alacağın mal yurt içinde yoksa kapı kapanıyor.

Yine yurt içindeki firmalar da artık nasıl olsa yurt dışından da alınamaz diye keyfi fiyat uygulamalarına başlayabilirler. Olur olmaz bilemem ama bu tarz şeylerin önünü açar
 
Üst