Kahve Çekirdekleri Arasında Taş

aliakcky

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2019
Biraz önce kahve yapmak için hazırlanırken bir olay geldi başıma. Ölçtüğüm kaptan değirmene aktarırken bir taş parçası dikkatimi çekti. Baktım evet baya baya taş. Dikkatsiz olsam ve çekmeye başlasam neler olurdu? Hadi benim değirmen sözen, milyarlık değirmen kullanan arkadaşlar var burada. Daha önce böyle bir şey başına gelen var mı bilmiyorum ama aman dikkatli olun.
 

Ekli dosyalar

  • _20200111_144600.JPG
    _20200111_144600.JPG
    196.3 KB · Görüntüleme: 134
Z

ziyretci3

Guest
Aldığım yeri söylemek uygun olur mu bilemiyorum.
Niye uygun olmasın ki ?? Bu arada ben tüm kahvelerimi güzelce göz gezdirir öyle KLT lere koyarım.En kral kavurucudan bile alsanız ayıklamak şart oluyor defecet illaki çıkıyor.Her demlememde defect var mı bakmak yerine güzelce 1 defada ayırıp koyunca hem taş riskini büyük ölçüde azaltıyorum çok dikkatli baktığım için hemde her demlememde defect ayırmakla uğraşmıyorum.
 

aliakcky

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2019
Sanalbaharat Guatemala çekirdekti. Olabilecek bir durum sanırım bu. Bizler daha dikkatli olmalıyız.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
Sanalbaharat sanırım daha önce de bunu yapmıştı, eğer yanlış hatırlamıyorsam bir Comandante idi değirmen, arkadaşımız durumu izah etmiş, kahve teklif etmişlerdi karşılığında. Aman diyeyim sanalbaharat için dikkatli olmak lazım.
 

TugrulGuven

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Haz 2019
Zamanında ustamla beraber kahve kavururken kahve çuvalının içerisinden taş çıkmıştı. Daha sonra ustam bir kutu getirdi, kahve çuvallarının içerisinden çıkan yabancı cisimleri koleksiyon yapmış; kutunun içerisinde 1 lira büyüklüğündeki taşlardan, fermuara uzanan çeşitli cisimler vardı. Biz kahveyi kavururken bu cisimleri ayıklıyorduk, ustam da şu ana kadar hiç gözünden kaçırmadı. O sebeple güvenilir yerlerden kahve temin etmek ve değirmende öğütmeden önce çekirdekleri bir kez kontrol etmekte fayda var. Gözden kaçmış 1 adet yeşil çekirdek bile değirmeni mahvedebilirken, taş vb oluşumlar sanıyorum ki değirmene çok daha fazla zarar verebilir.
 
Son düzenleme:

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
M vario kullanırken yurt dışından aldığın illy çekirdeklerden odun parçası çıkmıştı.
Değirmen kilitlenip kaldı ; işin kötüsü misafirlerim gelmişti; kahve yapamadığıma mı yanayım acaca değirmene bişi oldu mu diye endişelendiğime mi yanayım?
Söktüm 1,5 cm boyunda kıymıkta irice olan parçayı çıkardım, Allahtan değirmene bişi olmadı.
Şimdi çok daha güçlü bir değirmen kullanıyorum, odunu halleder de taşı :confused:
İtiraf edeyim öğütüm öncesi ayıklama adetim yok hala.
Artık ben de ayıklamaya karar verdim
 

Omega

Aktif Demleyici
Katılım
24 May 2016
Konum
Ankara
Togay bey bana bir defasında yumurta buyukluğunde taş gördüğünü anlatmıştı.
Olmaz olmaz dememek lazımmış
 

aliakcky

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2019
Demek herkesin başına gelebilecek bir olaymış. Bundan sonra iki kere kontrol edip daha dikkatli olunması gerektiği sonucuna ulaştım böylelikle.
 

B747

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Ara 2018
bu konuya denk geldikten sonra elime 2 adet 250gr paket geçti sanalbaharat.com dan Yirgacheffe açık kavrum. kontrol edeyim dedim terslik olmasın diye, içinden hiç taş çıkmadı, kavrumları da güzeldi.
 

baycall

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ara 2019
İçinde taş olan paket, nasıl nitelikli olabilir ki? Ne kadar özenli hareketler bunlar(!) Bizim Türk ticari zihniyeti kafamız : Malı satana kadar, sattıktan sonrası önemsiz. Önemli olan satmak.
 

aliakcky

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Tem 2019
Sanalbaharattan yetkili birisi varsa forumda bu konuda bi açıklama yapar herhalde bekliyoruz.
 

Ayhandulgar

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ara 2019
Sanalbaharati savunacak değilim fakat bildiğim kadarıyla firmanın nitelikli kahve iddasi yok uygun fiyatlı, kaliteli, taze çekirdek gibi biliyorum.
Tekrar ediyorum firmayı savunmuyorum. Taş çıkması kahveden kabul edilebilir değil. Firma bu konuda üzerine düşeni yapması gerekir fakat 3-4 katı fiyatlı kavurucularin kahvelerini bu firmanın kahvesiyle kıyaslamak etik olmaz.
 

MuratSammy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Kas 2017
Konum
İstanbul
Bunun nitelikli kahve satma iddiasıyla bir alakası yok, firmanın kendi niteliğiyle ilgili bir sorun, ötesi yok. Hata en kaliteli firmada dahi olabilir. Bunun gibi durumlara karşı, tutumu gösterir firma kalitesini.
 
Üst