Espresso Kazanının Şekerlenmesi

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Merhaba,

Espresso makinasını aldığım zaman Enplus teknik servisi ile konuşmuştum.Teknik servisin başında bulunan kişi bana eğer içme suyu ile kahve yaparsam zamanla kazanın içinin şekerleneceğini ve temizlenmesi çok zor olan bir karamelizenin duvarı kaplayacağını söyledi. Bu olay doğru mudur? Bu yüzden 2 senedir çeşme suyu ile kahvelerimi yapıyorum. Günde 2 kere kahve içiyorum bu kahveyi de Erikli-Pınar gibi sular ile yapsam böyle bir şey ile karşılaşır mıyım?

Değerli görüşlerinizi rica ederim.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
şekerlenmeden kasıt nedir acaba? ben 920 kullanıcısı olarak hazır su kullanıyorum, buna rağmen su tankının duvarlarında yağlılık hissi veren bir katman oluyor, elimle ovarak çıkarabiliyorum ama rahatsız edici bir durum. sizde benzer şey oluyor mu?
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Ben de 870 kullanıyorum. Bana bahsettiği durum kazanın içinde içme suyu,musluk suyuna nazaran tatlı olduğu için zamanla karemelize oluyormuş. Bu durumda kazan temizlenmesi çok zor oluyormuş. O yüzden çeşme suyu kullan karemelize olmaz sadece kireç olur onu da çok rahat temizler kurtulursun dedi. Ne yapmak lazım ben de anlamadım.
 

Epiphone

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Ocak 2017
Konum
İstanbul
Ben normal olarak kireç çözücü toz kullanıyorum.Limon tuzu ve karbonat ile üstünden ayrıca geçip en son cafiza tablet ile normal temizliğimi yapıyorum.

Servisde çalışan kişinin söylediğine göre şekerlenme yapmış kazanı söküp içini temizlemek gerekiyormuş herhangi bir tablet ile temizleme olmuyormuş.

Sizin de yaptığınız gibi yapıp temiz su ile kullanabilirim sanırım gönül rahatlığı ile
 
Üst