Breville Bes 840xl Dolandırıcılığı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Başınıza gelen olay için pek bir yorum yapamayacağım, çünkü forumda Breville sahtekarlığı ile ilgili çok yazı vardı, keşke aceleci davranmayıp forumdaki tüm yazıları okusaydınız. Kaldı ki sahtekarlık olayını duymamış olsam dahi, şöyle böyle piyasayı bildiğim için o fiyatı gördüğümde çok şüphe ile yaklaşırdım.

Forumda satma konusuna gelince, dürüst bir satıcı olduktan sonra isteyen istediği ürünü 3-5 katına satmaya çalışabilir. "Ben bunu 1000tl ye ucuza alma fırsatı buldum ve aldım ama şuan 3000tl ye satıyorum" diyen birine karışamam, almak isteyen varsa alır.


Elbette isteyen istediği fiyattan satar. Ama elinde olmayan ürünü elindeymiş gibi ve hediye geldi diye gösterip, hiç tanımadığı bir insanın (aslında olmayan) malını satmaya kalkışmak pek dürüstçe değil
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Elbette isteyen istediği fiyattan satar. Ama elinde olmayan ürünü elindeymiş gibi ve hediye geldi diye gösterip, hiç tanımadığı bir insanın (aslında olmayan) malını satmaya kalkışmak pek dürüstçe değil
O kısımları ben bilmiyorum, ben girdiğim de postlar düzenlenmişti :D Dediğiniz gibi daha eline geçmemiş bir ürünü(dolandırıldığını bilmiyor dahi olsa) satmak için başlık açtıysa doğru bir hareket değil. Hele birde işin içine "hediye" diye yalan sokmak çok yanlış olmuş, böyle güzel insanların olduğu bir foruma yakışmıyor. Dürüstçe ben bunu böyle aldım, böyle satıyorum demek zor olmasa gerek.

Sonuç olarak bu forumda, ikinci elini, aldığı sıfır fiyattan daha fazla fiyata(kur farkından dolayı) satmak isteyen/satanlarda var, isteyen alıyor, istemeyen almıyor, kimsenin bu konuda ahkam kesip, tartıştığını görmedim.

Ses kaydını şimdi dinledim; şahsi fikrim, ikinci el ürün alırken lütfen daha fazla soru sorun ve isteklerde bulunun. Konuşmasindaki isteksiz ve bilinmez tavrından bile adamda bi iş olduğu belli aslında, ama adamı biraz sorularla/isteklerle sıkıştırsan anında foyası ortaya çıkacak bi tip. Makineyi nerden almış, ne zaman almış, kaça almış, faturası varmıymış, bunları sormadan havale yapmak gerçekten enteresan.
 
Son düzenleme:

Selkoc

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2016
Ordan al burdan sat yapan kişi ile sahibinden de satış yapan kişiler organize suç şebekesinden başka birşey değil
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
evet kesinlikle bir hata. tekrdan özür dilerim. artık zarar ettiğime ve paramı kaybettiğime göre artık sürekli kotulemek kimseye bir sey kazandirmayacagina göre bu isi kapatalim.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Bankadan havale etti iseniz, kural olarak Ne amaçla para gönderdiğiniz yere : Breville XXX model ödemesi yazarsanız, Bankanızı arayıp Şu ödemeyi yaptım ama karşı tarafın
a)Sevk irsaliyesi
b)Faturası
c)Kargo + Faturası mevcut değil, ürün tarafıma ulaşmadı şeklinde ihbarda bulunursanız paranızı geri alma şansınız yüksek..
Bankalar bu konuda özellikle Banka ödemelerinde yardımcı olmak zorunda..En azından Paranın ne amaçla gittiğ bu amacın sağlandığının teyidi yapılır..
Ama Diğer ödemeler olarak yolladı iseniz geçmiş olsun
Kanunu tam bilmesem de usulsuzz para transferi kapsamnına giriyor..Karşı taraftan sizin adınıza bir kargo fişi dahi yoksa Paranızı geri alabilirsiniz-emin değilim araştırırınız tavsiyem
 

poyraz

Aktif Demleyici
Katılım
7 Ağu 2018
Bu tip şüpheli ilanlarda ilanı get’e çevirir misiniz diye sorduğunuzda çevirmiyorsa teşekkür etmeden uzaklaşın, ayrıca bence arkadaşın tek hatası elinde olmayan ürünü elindeymiş gibi satmaya çalışması olmuş. İsteyen alır istemeyen almaz hemen ‘vurun abalıya’ yapmanın kimseye faydası olmaz
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst