Delonghi Icona Vintage/Espresso Kafamda Deli Sorular

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hasomari

Yeni Kahvesever
Katılım
9 Tem 2016
Konum
İstanbul
Herkese merhaba, her ne kadar ilk defa yazıyor olsam da, aktif olarak forumu takip eden sıkı bir kahveciyim.

Kahve hakkında, icona vintage espresso makinesini aldıktan sonra daha çok okudum diyebilirim. Bu süreçte, önce farklı yerlerden öğütülmüş çekirdekler aldım, doğru yöntemler ile yapmaya çalıştım, süre, basınç, su, tazelik vs. Sonrasında Tchibo'dan el değirmeni aldım ve halen de kullanıyorum. Farklı çekirdeklerin farklı ayarları olduğunu kullana kullana anladım:D, Son durumda, Moliendo marka çekirdeğim, değirmenim, tamperim ve süt derecem/potum ile keyifle americano / latte denemelerine (çoğunlukla iyi sonuçlanmakta) devam ediyorum.

Uzun bir merhaba ve giriş paragrafından sonra bu cihazı kullanan/yada fikri, önerileri olan var ise şu yaşadığım sorularımı sizle paylaşmak istiyorum;
1- ideal incelikte olduğunu düşündüğüm kahvemi (biraz ince öğütmem durumunda akışa izin vermiyor), portafiltreme koyuyorum, standardın 7 gram olduğunu biliyorum ancak, 7 gram tamper etkisiyle oldukça presleniyor, idealin 9 gram olduğunu düşünüyorum.
2- kahve akışı istediğim ölçüde oluyor, önce birkaç damlama sonrasında yoğun bir akış, ancak ilk 10 sn sonrasında hızı biraz artıyor, 30 ml ye ulaşma sürem 20 sn civarı oluyor.
3- kahve kekine baktığımda ise üstündeki presin dağıldığını görüyorum, yani 1-2 hamlede vurarak düşmesi gereken kekin üst kısmının sulu kahve alt kısmının da sert ve tek parça olarak düştüğünü görüyorum.

Önerileriniz, yönlendirmeleriniz olursa çok sevinirim. elimdeki cihaz ve ekipmanın %100 ünü almak için çabalıyorum,

teşekkürler, iyi forumlar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst