Lido 3 İnceleme

fatihonder

Yeni Demleyici
Katılım
21 Mar 2017
Lido 3’ü espresso için kullanan var mıdır? Bir beko almayı planlıyorum ama lido nasıl bir performans veriyor hiç bilmiyorum.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
@fatihonder hocam ile mesaj yolu ile konustuk ama buradan da baska merak edenler varsa diye yazmak istedim. Ben lidoyu beko ile kullaniyorum. Lido kademesiz oldugu icin ozellikle espressoda bazi rakiplerine oranla daha avantajli bence el degirmenleri arasinda. Ben de espresso performansi icin gayet memnunum. Lidoda cekirdegine gore 1,5 ile 2 centik arasinda kullaniyorum espresso cekimlerinde. Fakat soyle bir problem var. espresso icin guzel ayari tam buluyorsunuz sonra pour overa donunce tekrar espresso icin uygun ayari bulmak zaman aliyor. Dolayisiyla kahve kaybi oluyor. O yuzden aslinda ideali pour over ve demleme icin iki ayri degirmen kullanmak ve espressoda buldgunuz ayarai pek degistirmemek. Ama tabi hepimizin derdi butce meselesi :D
 

hayzin

Yeni Demleyici
Katılım
21 May 2015
Lido'nun ayar mekanizması kilitlendi kaldı.Ne kadar zorlarsam zorlayayım ne ileri ne de geri gitti.Aleti ilk defa sökmek durumunda kaldım.Bir kaç vida çıkartınca rahatlar , diskler birbirinden ayrılır sandım ama nafile.Bütün parçaları çıkarttığım halde 3 disk hala hareket etmiyordu.Plastik çekiçle hafifçe vurmaktan kaynar suda bekletmeye kadar herşeyi denedim çözüm olmadı.En son hiç istemesem de bolca W40 püskürtüp biraz bekledim.Tekrar zorlayınca diskler sonunda hareket etti.Bol suyla yıkayıp kimyasalı gidermeye çalışıp sildim.Saç kurutma makinasıyla kurutup havalandırmaya bıraktım.

Parçaları geri topladıktan sonra kolu boşta çevirirken sürttüğünü hissettim.Kendi çektikleri videoyu baştan dikkatlice izledim.Tekrar söküp tekrar vidalama yaparken bahsettikleri püf noktalarını(ters çevirip sırayla vidalama) dikkate alınca ancak düzeltebildim.

Periyodik olarak temizlenmesi gereken bir aletin sökülüp takılması bu kadar uğraştırıcı olmamalı.

Disklerin sıkışmasının muhtemel sebebi pour-over ve espresso arasında fazlaca geçiş yapmamdı.Yukarıda da belirtildiği gibi iki farklı değirmen kullanmak büyük kolaylık sağlıyacaktır.
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Merhaba Arkadaşlar,

Bu ay içerisinde bir el değirmeni almak istiyorum. Aslında kafamda Fiyat/Performans faktöründen dolayı bir Lido3 almak var. Yalnız okudukça, okudukça ufak bir karsızlık yaşıyorum. Comandante C40 aklımı çeliyor.

Lido 3 198$
Comandante c40 224 EUR

Aralarında bugünki kurla 300tl bir fiyat farkı var. French Press, Aeropress ve pour over olarak kullanacağım.

Çok arattım fakat aralarındaki farkı şöyle esaslı gösteren bir inceleme bulamadım. Sanırım satış bölgeleriyle alakalı bir talep farklılığı var.

Bulabildiğim 1-2 incelemede Comandantenin çok da hissedilmeyecek ölçüde grid üstünlüğü olduğu yazıyor. Lido için de hız bir parça önde sanırım ama onda da 10-15sn gibi bir fark söz konusu. Seçim farkı oluşturmuyor.

Muhtemelen değirmeni %80-85 evde %15-20 yanımda taşıyıp kullanacağım. Aslında tamamen görüntüden dolayı gönlüm comandante'den yana. Ama sadece görüntü için 300tl fark verilir mi bilemiyorum. Ama öğütüm kalitesi olarak bir fark varsa bu fiyata çıktıktan sonra 300tl daha verip bana daha keyifli bir içim sağlayacak ya da hiç uğraştırmayacak alete yatırım yapmak mantıklı geliyor. Bir de kullanan arkadaşların takılma, ayar bozulması, elde öğütürken zorlanıp bacak arasına sıkıştırıp kullanması, ayar mekanizmasının zor olması gibi durumlar beni düşündürüyor. Alışılmayacak şeyler değil aslında. Comandante'de de böyle sıkıntılar var mı acaba yoksa uğraştırmadan, tık demeden hemen kullanıma mı geçiliyor?

Sanırım bu başlık altında da 2 sine sahip arkadaşlar var. (@bahadr , @thewind) Siz şu anda birini sıfırdan alacak olsanız her ikisini de deneyimlemiş biri olarak ilk seçeneğiniz ne olur?

@OverdoseCoffee'nin comandante için güzel bir incelemesi var. Keşke Lido 3 için de bir video yapmış olsa.

Yine bir karşılaştırmayı hortlatıyorum sanırım ama ilk yazılardan bu yana 1 seneden fazla olmuş. İkisine de sahip arkadaşlar hangisini daha çok kullanıyor?

Keşke kur bu seviyelerde olmasa da her ikisinden de edinip deneyimleyebilsek.
 

awalanche

Yeni Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Konum
Adana
Siz değerlendirmeyi zaten yapmışsınız sadece karar verememişsiniz gibi ama sizin adınıza nasıl karar verebilelim. :D

Benim gözlemlerime göre Lido3 C40 dan daha sağlam bir yapıya ve öğütme aralığı büyüdükçe daha tutarlı öğütmeye sahip. C40 ise Lido3e göre daha rahat kol çevirme (az güç harcama uzun çevirme) daha az yer kaplama gibi yönlerle öne çıkıyor.

Lido3 ün en kötü yanı ayar mekanizması çok hassas kilitlemeden çok dikkatli kullanmak lazım. C40 ise alt hazne cam ve koldaki kahve düşmesini engelleyen plasitiği kırmadan dikkatli kullanmak gerekiyor. Dışarıda kullanırken ekstra dikkat lazım.

İşin kötüsü iki üründe çok iyi son karar sizin. :D
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Lido3'ün ayar yapısı kilitlenerek kullanılan bir yapı değil mi? Ben ayarı bozulan arkadaşlarının kilitlediği halde öğütürken ayarın bozulduğunu algıladım acaba yanlış mı düşünüyorum. Değirmen ayarını kilitlemeden mi kullanıyoruz.

Dediğiniz gibi iki ürün de bu sınıfta en iyi ikili. Seçim yapmak zor.
 

coffeebean

Aktif Demleyici
Katılım
14 Nis 2017
Konum
İzmir
Lido3'ün ayar yapısı kilitlenerek kullanılan bir yapı değil mi? Ben ayarı bozulan arkadaşlarının kilitlediği halde öğütürken ayarın bozulduğunu algıladım acaba yanlış mı düşünüyorum. Değirmen ayarını kilitlemeden mi kullanıyoruz.

Dediğiniz gibi iki ürün de bu sınıfta en iyi ikili. Seçim yapmak zor.
Hocam bence comandante. O paralar gözden cıkarıldıktan sonra 300 lira daha verilir bence Ben 1 yıldan fazladır kullanıyorum en ufak bi sıkıntı yaşamadım.Bu arada sağlamlık konusuna gelirsek bir adet test modeli vardı izmir kahve festivalinde ana gövdesinden delinip iple arabanın arkasına baglanıp ana gövdesi asfaltta sürüklenmiş çizikler dışında işlevinde bir sıkıntı yoktu. Kahveler demlenirlen oda bolca kullanıldı. Onun dısında cam hazne ve üst cevirme kolu ve içindeki nerdeyse herşeyin yedek parçası tr distribütoru @raistlin de mevcut lidonun başına bişey gelse destek bulmak zor diye biliyorum. Bu arada lidoyu elime almışlıgım görmüşlüğüm bile yok sadece uzun suredir comandante kullanan biri olarak görüşlerimi aktarıyorum :D (Fotodakiler bahsettiğim test modeli)
 

Ekli dosyalar

  • A67DBAD4-83F3-422F-BF6D-F389823BE4AF.jpeg
    A67DBAD4-83F3-422F-BF6D-F389823BE4AF.jpeg
    316.4 KB · Görüntüleme: 60
  • B754EB53-2190-429B-A0D1-A1AA578B026B.jpeg
    B754EB53-2190-429B-A0D1-A1AA578B026B.jpeg
    478.5 KB · Görüntüleme: 60

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
@HiddenHunter
Tam da bu yazıyı okuduktan sonra bu kararsızlığa düştüm :D Yazı beni comandante'ye çekti biraz.

@coffeebean
Dediğiniz gibi bölgesel olarak daha avantajlı. Lido'nun parçalarını temin etmek daha zor olacak. Aslında biraz daha az uğraştırsın istediğim için (ayar mekanizması, hafiflik,küçüklük) Comandanteye daha yakınım şu anda. Teşekkür ederim.
 

ErkanB

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Eyl 2017
Konum
Bursa
her ne kadar birbirlerine yakın değirmenler olsa da bence de C40 bir tık daha önde bir çok açıdan,
@coffeebean dediği gibi yedek parçası konusunda sıkıntı yaşamazsınız ola ki bir sıkıntı olsun ama uzun süre bir sıkıntı yaşacayacağınızı da zannetmiyorum,ben de 1 yıldır kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım ayrıca lido3'e göre hem çok daha küçük ve seyahatlerde kolayca yanınızda taşıyabileceğiniz bir değirmen C40
 

Insecateur

Yeni Kahvesever
Katılım
26 Eyl 2016
Konum
İstanbul
@duracell
Kişisel fikrimi sorarsanız bence de comandante daha önde, lido öğütme hızı haricinde bir artı sunmuyor ki 10-15 sn pek bir şey farkettirmeyecektir. Zaten bu öğütücüler ömürlük aletler, almışken aradaki fiyat farkı verilebilir bence, ayrıca comandantenin burada resmi bir distribütörü oluşu ve her türlü durum için karşınızda muhattabı olması önemli bir artı.
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu iş düşünerek içinden çıkılacak gibi değil gerçekten. O yüzden ben de bir gazla az önce comandante siparişimi verdim. 2-3 ocak gibi gelecek. Geldikten sonra da izlenimlerimi yazarım.

Benim seçmemdeki en büyük etken Lido'nun ayar kısmı için okuduklarım ile Comandante'nin görüntüsü ve ergonomisi oldu.
 

raistlin

Tin Coffee Firma Yetkilisi
Katılım
18 Mar 2016
Merhaba,

Tercihiniz hayırlı olsun. :D Bizden temin etmek isterseniz Avrupa ile aynı satış fiyatına sahibiz. Tüm modeller stokta, dolayısıyla hemen teslim, bilginize.

Selamlarımla,
Togay
 

poyraz

Aktif Demleyici
Katılım
7 Ağu 2018
Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu iş düşünerek içinden çıkılacak gibi değil gerçekten. O yüzden ben de bir gazla az önce comandante siparişimi verdim. 2-3 ocak gibi gelecek. Geldikten sonra da izlenimlerimi yazarım.

Benim seçmemdeki en büyük etken Lido'nun ayar kısmı için okuduklarım ile Comandante'nin görüntüsü ve ergonomisi oldu.

@raistlin arkadaşımızdan yurt dışıyla aynı fiyatlara alabilirsiniz ayrıca yanıbaşınızda bir desteğiniz de olmuş olur.
 

DragonFly

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
4 Kas 2012
sırf meraktan bir commandate alacağım şöyle kuşlar getirip bıraksa 1500 TL'cik, cik cik!
 

LarryByndon

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2018
Merhaba, ben de bir lido3 kullanıcısı olarak azıcık yorum ekliyim.

Comandante kullanmadığım için karşılaştırma olmayacak pek ama nerdeyse 1 yıldır lido kullanıyorum ve sadece v60-aeropress-french press için kullandığım için şu ana kadar yarlama meknizmasında hiç sorun yaşamadım. Anladığım kadarıyla sorun yaşayanlar daha çok espresso- demleme arası geçiş yapanalr oluyor.

Sağlamlık konusunda da gerçekten sağlamlar. Bİr kere ayağıma düşürdüm, öğütücüye hiçbir şey olmadı ama parmağımı çatlattı. Ondan sonra da 1 -2 kere daha yere düştü, yerin döşemesini çatlattı ama yine hiçbir şey olmadı lido'ya, çiziği bile yok hala. Bir de reddit'te okuduklarım ve deneyimlediklerim kadarıyla lido'nun içini açmaya pek gerek yok temizlemek için çünkü malzemesi toz tutmadığı için nerdeyse tüm tozları fırçasıyla temizleyebiliyorsunuz. Ara ara dişli temizliği için açılabilir belki ama yine okuduğum kadarıyla yıllardır hiç açmadan kullananlar vardı.

Çoğunluğun aksine ben açıkçası fazlasıyla memnunum lido'nun ayar halkalarından, sanırım alışmakla alakalı ama şu an çok rhat ve çok hızlı olarak ayarlayabiliyorum. Sık kullandığım ayar noktalarının üzerine de renksiz bir oje ile işaretler koydum böylece rahat rahat aralarında geçiş yapıyorum.

Dediğim gibi comandante kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama eğer espresso-demleme arası sık geçiş yapmayacaksanız bahsedilen sorunlarla karşılaşmama şansınız yüksek gibi geliyor bana.
 

LarryByndon

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Ocak 2018
Merhaba, ben de bir lido3 kullanıcısı olarak azıcık yorum ekliyim.

Comandante kullanmadığım için karşılaştırma olmayacak pek ama nerdeyse 1 yıldır lido kullanıyorum ve sadece v60-aeropress-french press için kullandığım için şu ana kadar yarlama meknizmasında hiç sorun yaşamadım. Anladığım kadarıyla sorun yaşayanlar daha çok espresso- demleme arası geçiş yapanalr oluyor.

Sağlamlık konusunda da gerçekten sağlamlar. Bİr kere ayağıma düşürdüm, öğütücüye hiçbir şey olmadı ama parmağımı çatlattı. Ondan sonra da 1 -2 kere daha yere düştü, yerin döşemesini çatlattı ama yine hiçbir şey olmadı lido'ya, çiziği bile yok hala. Bir de reddit'te okuduklarım ve deneyimlediklerim kadarıyla lido'nun içini açmaya pek gerek yok temizlemek için çünkü malzemesi toz tutmadığı için nerdeyse tüm tozları fırçasıyla temizleyebiliyorsunuz. Ara ara dişli temizliği için açılabilir belki ama yine okuduğum kadarıyla yıllardır hiç açmadan kullananlar vardı.

Çoğunluğun aksine ben açıkçası fazlasıyla memnunum lido'nun ayar halkalarından, sanırım alışmakla alakalı ama şu an çok rhat ve çok hızlı olarak ayarlayabiliyorum. Sık kullandığım ayar noktalarının üzerine de renksiz bir oje ile işaretler koydum böylece rahat rahat aralarında geçiş yapıyorum.

Dediğim gibi comandante kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama eğer espresso-demleme arası sık geçiş yapmayacaksanız bahsedilen sorunlarla karşılaşmama şansınız yüksek gibi geliyor bana.


size yardımcı olması için biraz geç bir yorum olmuş, kusura bakmayın ama belki bundan sonra yine aynı ikileme düşenlerin işine yarar diye yazdım yine de.
 

duracell

Yeni Demleyici
Katılım
6 Ara 2018
Teşekkürler arkadaşlar.

Ürünü son mesajımla birlikte amazondan sipariş etmiş oldum. Mesajınızı yeni görüyorum :confused:

Fiyatlara bakmak için sitenize girdim fakat fiyatlar sitenizde değil sanırım. Benim için geç oldu fakat etrafıma önerebilirim. Fiyatlarınızı paylaşabilir misiniz?

Comandante dışında farklı ekipmanlarınız var mı. Varsa onlarıda paylaşabilirseniz sevinirim. Lido başlığı olduğu için bu da son mesajım olsun. Burayı farklı bir konuyla doldurmamak adına özelden atarsanız daha güzel olur.
 

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
bir süredir foruma giremiyordum o yüzden bu mesajı yeni görüyorum. konu konuşulmuş bitmiş ama benzer ikilemde olan/olacak kişiler için kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.

ben lido 3'ü aldığım zaman yurt dışındaydım ve premium diye tabir edilebilecek Lido, Comandante, Helor ve MadebyKnock değirmenlerini ulaşma/alma şansım vardı. Şimdiye kadar okuduklarım ve kendi tecrübelerime göre bu değirmenler arasında büyük farklar yok öğütüm kalitesi açısından. Farkı yaratan şey kullanıcıdan kullanıcıya değişebilecek kıstaslar. Benim kıstaslarımda sağlamlık ve kademesiz olması avantajı (bana göre) nedeniyle Lido'yu tercih etmiştim. Şimdiye kadar hiçbir problem yaşamadım ben. Ne ayar mekanizmasının sıkışması ne de ayar kaçırması gibi (internette bu sorunları yaşayanlar var ama). Yine benzer şekilde, diğer markalardaki değirmenlerden de değişik sorunlar yaşayanlar var, yabancı forumlarda biraz dolaşırsanız görebilirsiniz.

ben her ne kadar Lido'dan epey memnun olsam da bugün yeni bir değirmen alacak olsam Comandante alırdım. Çünkü artık Comandante @raistlin tarafından ülkemize ithal ediliyor ve yurt dışı fiyatı ile aynı fiyattan ülkemizde satılıyor. dolayısıyla bir sorun olduğunda veya olası bir upgrade durumunda (red clix örneğindeki gibi) muhatap alınacak güvenilir bir firma var. bu durum ülkemiz için önemli bir durum ve bence Türkiye'de el değirmeni almak isteyenler için Comandanteyi birkaç adım öne çıkartıyor.
 
Üst