Briel SEG162A

kbere

Aktif Demleyici
Katılım
13 Ocak 2015
Amazondan teşhir ürünü olarak sipariş ettiğim ve sadece denemek için kullandığım espresso makinesini, bana göre Bekonun gerisinde kaldığı için satıyorum.

Ürün hakkında daha fazla bilgi bulmak için internette Briel Cadiz ES62A ismiyle de aratabilirsiniz.
Sahibinden İlanı: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-makinesi-ve-kahve-degirmeni-372041806/detay/

Forumdan arkadaşlar için fiyat 250 liradır.

Ürün hakkında bilgi ve kısa süreli inceleme sonuçlarım şöyle:
Portekiz üretimi olan ürün espresso makinesi, bıçaklı değirmen ve standtan oluşuyor.
19 Bar Basınç
2 litre kazan kapasitesi
Çelik kazan
Öğütülmüş kahve eve coffeepad ile kullanmaya uygun, basınçlı portafilltre
Cappucino için süt köpürtücü
10,5 kg ağırlık
Akacak su miktarını otomatik ayarlayan dozlama sistemi
Yaptığım denemelerde ürün köpüklü ve lezzetli espressolar verdi. Bunda basınçlı sepetin etkisi de önemli ama kesinlikle kuru, yalancı köpüklü baloncuklu bir sonuç değildi. Şık bir dizayna sahip. Malzeme kalitesi bu fiyat bandındaki benzer ürünlerden çok daha iyi.

Süt köpürtücüsünü çok başarılı bulmadım. Buhar tarafını aktive etmek için buhar çubuğu ısınana kadar, yaklaşık 30 saniye kadar buhar tuşuna basılı tutmanız gerekiyor, buhar hazır olunca da sağ üst tarafttaki ayar düğmesini çevirerek buhar elde ederek sütünüzü köpürtüyorsunuz. Daha çok sütlü ürünler tüketecek arkadaşlar için tavsiye etmem.

Vaktiniz varsa ve tercih ederseniz portafiltreyi modlayarak basınçsız hale dönüştürebilirsiniz.

Ürünün yanında gelen öğütücü resimlerde güzel duruyor ama maalesef bıçaklı. Yani kahve öğütmek için ideal değil. Biraz gürültülü çalışıyor. Eğer başka öğütücünüz yoksa idare eder, ama imkanınız varsa başka öğütücü kullanmanızı tavsiye ederim. Bu öğütücüyü baharat vs. öğütmek için kullanabilirsiniz.

Ürünü daha çok sade espresso veya americano tüketecek olan, cafissimo vb. ürünlere alternatif arayan, hızlı ve kolay kahve demlemek isteyen arkadaşlar tercih edebilir. Profesyonelleşmeye çalışan ve bu işi hobi edinen arkadaşlara önermiyorum.
 
Üst