Satılık sweet water mineral kit

DragonFly

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
4 Kas 2012
Merhaba değerli dostlar, daha önce forumda konusu geçen sweet water mineral kit satıştadır. Bu kiti geçtiğimiz yılın sonlarında kendi kahve demleme suyu denemelerim için imal etmiştim. Yaklaşık 4 ay süren ürün geliştirme ve denemeler sonunda konuyu açtıktan sonra yoğun ilgi görünce isteyen bir çok arkadaşımıza da temin etmiştim. Ancak yakın dönemde yapmak istediğim Gaggiuino projesi için kaynak ihtiyacı sebebiyle açık satış kararı aldım. Kiti temin etmek isteyenler özel mesaj ile ulaşabilir.
Fiyat 600TL'dir. Yurt İçi Kargo ile anlaşmalı gönderim sağlanır. Kargo ücreti alıcıya aittir. GÜNCEL STOK 12 Adet

IMG_20231226_174232.jpg
IMG_20240212_121041.jpg

sweet water mineral kit ile ilgili SIKÇA SORULAN SORULAR:

1- sweet water mineral kit içeriği nedir ? ne işe yarar ?

sweet water mineral kit, kahveyi ideal bir şekilde çözmeyi sağlayan 4 adet mineral çözeltisinden oluşur. Magnezyum, Kalsiyum, Potasyum ve Sodyum. Kahve demlerken kullandığımız suya belirli oranlarda damlatılarak ideal bir demleme suyu hazırlamaya yardımcı olur.

2- Şişe sularla kahvemi zaten demliyorum minerale ne gerek var ?
Şişe sulardaki mineral miktarları markaya ve kaynağına göre değişmekle birlikte çoğu durumda şişelenmiş sularda kahve demleme için gerekli mineraller yeterli miktarda bulunmayabilir. Mineral katkıları hazır sularda ideal bir demleme suyu hazırlamak için ince ayar yapmaya olanak tanır. Bazı sularda ise gereğinden fazla mineral bulunduğundan kahve demlemeye uygun olmayabilir. Piyasada bulunan bir çok suyun mineral değerlerini ve kahve demlemek için uygun olup olmadığını buradan görebilirsiniz.

3- Elimdeki X marka şişe suya hangi oranda mineral katacağım?
sweet water mineral kit formül tablosu linkine girerek piyasada bulunan bir çok hazır suya ait hazır formüllere ve tadım notlarına ulaşabilirsiniz.

4- Arıtma suyu veya zero water suları mineral kit ile nasıl kullanabilirim?
Arıtma su (RO) veya Zero Water benzeri sularda, şişe sulara göre daha tutarlı sonuçlar almanız mümkündür. Ancak arıtma sisteminin çıkışındaki alkali veya tatlandırıcı filtre suya mineral katkısı sağlar. Bunun yerine direk membran filtre çıkışından veya post karbon filtre çıkışından düşük TDS (0-5ppm) su alarak mineral kit ile kahve suyu hazırlamanız çok daha uygun olacaktır.

5-TDS nedir? TDS kalemi ne işe yarar?
TDS sudaki toplam çözünmüş madde miktarını ppm (parts per million) cinsinden ifade eden bir değerdir. sweet water mineral kit xiaomi TDS kalemine göre kalibre edilmiştir. Aynı suda farklı TDS kalemlerinde farklı değerler okuyabilirsiniz. Kahve suyu hazırlarken mineral katkısını ölçmek için bir TDS kalemi edinmenizi tavsiye ederim.

6- Kit hazırlanırken hangi hammadeler kullanıldı? Adı geçen mineraler sağlığa zararlı mıdır?
sweet water mineral kit hazırlanırken 4 tip mineral kullanıldı. Magnezyum Klorür (MgCl₂) Kalsiyum Klorür (CaCl₂) Potasyum Bikarbonat (KHCO₃) Sodyum Bikarbonat (NaHCO₃)
Bu mineraller Aromel Kimya'dan en yüksek saflıkta olanlardan temin edilmiş ve hepsinin gıda tipi olduğu üretici firma tarafından teyit edilmiştir. Kit hazırlanırken deiyonize su kullanılmış ve steril olarak şişelenmiştir.

7- Kitteki mineraller, suya damla başına ne kadar TDS ve sertlik katmaktadır?
sweet water mineral kit her bir mineral damla başına 450ml suya yaklaşık olarak, Mg: 10ppm TDS (8ppm GH), Ca: 10ppm TDS (8ppm GH), K: 5ppm TDS (5ppm KH), Na: 5ppm TDS (5ppm KH) eklemektedir. GH genel sertlik, KH karbonat sertliğini ifade eder. Bunlarla ilgili detaylı bilgi için forumdaki ilgili konuya bakabilirsiniz.

8-sweet water mineral kiti kaç litre su hazırlamak için kullanabilirim ?
sweet water mineral kitte her biri 100 ml hacminde 4 mineral bulunmaktadır. Hazır sularda litrede şişe başına max/ortalama 7 damla gitmektedir.
1 şişe için yaklaşık 2000 damla/7=300L su hazırlanabilir. Arıtma sularda ise şişe başına 10 damla için yaklaşık 200L su hazırlanabilir.

9-Hazır su mineral tablosunu nasıl oluşturdunuz bir çok suyun etiketinde bu değerler yazmıyor?
Tabloda yer alan hemen her firmanın AR-GE bölümlerine gerek mail yoluya gerekse telefonla ulaşarak en son analiz değerleri temin edildi.

10- Espresso makinamın tankına nasıl ve hangi oranlarda mineral katacağım? Mineraller tankta çökelti yapar mı?
Mineraller suda çözüldükten sonra çökelti yapmaz. Espresso tankının hacmini biliyorsanız 450ml formülündeki damla sayılarını tank hacmine uyarlamanız gerek. Örneğin 5L tank hacmi varsa 450ml damla sayısı x 5000/450 formülü ile her bir minerali hesaplayabilirsiniz. Örneğin 450ml formüldeki 3 damla Mg için 3x5000/450=33 damla Mg damlatmanız gerek. Tank hacmini bilmiyorsanız dışarda su hazırlayarak tanka dökebilirsiniz.

11- En iyi mineral formülü hangisidir?
Farklı kahvelerde ve farklı demleme yöntemleri için optimize edilmiş mineral formülleri kullanmak mümkündür. Ancak pour-over demlemeler için son dönemlerde 5ppm artıma suyu ile kullandığım 3-3-3-3 46GH 32KH 95ppm formülünden bir çok kahvede çok iyi sonuçlar aldığım için bu formülü şimdilik en iyisi olarak değerlendirebiliriz.

REFERANSLAR

@agumrah, @alpgirayt, @antlionguard, @badsiders, @bllyldz9, @cakmabarista, @cooper52, @cgrierdgn, @edmc, @enkoppkaffe, @Enzo, @Gigesa, gokhanozcan,
@hakotxxx, @jeoutku, @kavebit, @Mitsuko, @musti373, @noahsark, @portakalhalil, @rauhweltx, @RectalTouche, @Salvo, @seamlesstalks, @sefffax,
@teyyaredenkahve, @TierArtzt, @Feladel, @utkukaya, @TayfunTmr,@EceJayTamer2022,@drysahara, @menes,@erkg,@HaLiL27,@dederuhibey, @AnkA,@jacob,@cabibrews, @drmk, @mvguzes,@RedRightHand, @CaffeineCap, @CoFFeePaTh ,@Afatsum, @Secron, @ulaspresso




 
Son düzenleme:

noahsark

Yeni Demleyici
Katılım
14 Ocak 2021
Gerçekten harika bir çalışma. Su konusunda bilgimi epey arttırmama vesile oldu. Kiti kullanarak aldığım sonuçlardan da memnunum. Henüz denemek istediğim farklı kombinasyonları da göz önünde bulundurunca alabileceğim çıktıların her zaman yukarıya doğru daha fazla potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Farklı denemelere açık olan herkese de öneririm.

Hazır satış konusu açılmışken sorayım, tekli almak da mümkün olur mu acaba mineralleri? Kullandığım hazır su ve reçetesi gereği magnezyumu diğer minerallere göre çok daha fazla kullanıyorum.
 

DragonFly

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
4 Kas 2012
Gerçekten harika bir çalışma. Su konusunda bilgimi epey arttırmama vesile oldu. Kiti kullanarak aldığım sonuçlardan da memnunum. Henüz denemek istediğim farklı kombinasyonları da göz önünde bulundurunca alabileceğim çıktıların her zaman yukarıya doğru daha fazla potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Farklı denemelere açık olan herkese de öneririm.

Hazır satış konusu açılmışken sorayım, tekli almak da mümkün olur mu acaba mineralleri? Kullandığım hazır su ve reçetesi gereği magnezyumu diğer minerallere göre çok daha fazla kullanıyorum.
Tabi ki tek olarak da istediğinizi gönderirim, özelden bilgilerinizi yazarsanız yardımcı olurum.
 

portakalhalil

Uzman Demleyici ☕
Katılım
20 Ocak 2022
Şekilli kutuda değil diye mi almıyorsunuz :D şaka bir yana zaten ilgili konuya bakınca çok emek olduğunu görürsünüz neredeyse her su var, @DragonFly sağolsun bana da gönderdi bende hazır su aldıkça deniyorum, arıtma suda GH-KH değerlerini bilmediğimden çıkan bardağa göre ayarlıyordum, RO değil öyle olsa işim daha kolaydı :D su çok farkediyor, nasıl her hazır su farklı profil sunuyorsa buna mineral konusunu da ekleyince daha çok oynanacak alan oluyor, uğraşmak isteyene güzel bir set, aynı kahveyi farklı profillerde denersiniz, uğraşmak istemeyen verilen emek için bir like verir herhalde :D
 

kahve724

Yeni Demleyici
Katılım
2 Eyl 2020
Resimde farklı çözeltiler var. Acaba nasıl tercih yapılıyor? Yoksa tümü alınarak ihtiyaca göre mi kullanılır?
 
Üst