bcetinbakis

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2023
Merhabalar,

Herkesin bildiği üzere nitelikli kahveyi Türkiye'de maalesef uygun fiyatlara pek bulamıyoruz. Ayrıca farklı kahve deneme isteğimizden dolayı çeşitli roasterylerden 250g veya 500g gibi daha küçük sipariş vermek isteyebiliyoruz. Ancak bu gibi durumlarda bedava kargo için minimum tutar genellikle denk gelmiyor ve şu sıralar sipariş başına 50-60TL gibi bir kargo ücreti de eklemek durumunda kalıyoruz. Skoru yüksek Nitelikli kahvenin de 250g fiyatları genellikle minimum 400-450TL civarına denk geliyor, kargoyu da ekleyince yaklaşık 450-500 civarı diyebiliriz, bu da aylık 1 kg'lık kahve alımını yaklaşık 1800-2000TL civarına getiriyor.

Bu gibi problemler dolayısıyla bir kahve aboneliği arayışı içerisine girdim ancak sanırım Türkiye'de farklı roasterylerden nitelikli kahve temin edip dağıtımını yapan bir şirket yok. Yurtdışı, özellikle avrupa tarafına baktığımda ise ilginç ve kendimce uygun alternatifler buldum. Dolayısıyla kendi kısa listemi hem isteyenlerin/ilgilenenlerin faydalanabilmesi hem de kendime bir not düşmek amacıyla altta listeliyorum :D

Ayrıca belirtmek isterim ki abonelik işinin bence günlük hayatı çalışma, ev işleri, vs dolayısıyla yoğun olanlar için de ciddi bir avantajı var. Her ay ya da 2 haftada bir hangi kahveyi sipariş etsem hangi roastery'lere baksam diye düşünüp vakit harcamıyorsunuz, elinize farklı roasterylerden alınmış bir seçki geliyor ve size sadece onları denemek kalıyor. Ben mesela işimden dolayı günde minimum 12 saat çalışıyorum ve kahve seçmeye fazla vakit harcamak istemiyorum. Tabii bunun dezavantajı da olabilir, çok beğendiğiniz bir kahveyi abonelikte bir daha içememek veya elinize gelen o ayki kahveleri beğenmemeniz gibi.

1. Gustatory - https://www.gustatory.co/

İngiliz multi-roastery kahve aboneliği firması. Amerika, İngiltere, ve Avrupa'nın bilindik ve yüksek repütasyonlu roasterylerinden seçtiğiniz abonelik paketlerine ve üyelik kısmında işaretlediğiniz seçeneklere göre size aylık olarak kahve gönderiyor. Plus 87 aboneliği benim çok hoşuma gitti, SCA puanı sadece 87 ve üzeri olan kahveleri size gönderiyor. Rest of World ve Plus 87 onların bir çeşit premium abonelikleri. 250g için üyelik ücreti yaklaşık 10GBP denk geliyor. 250 gramı 8GBP'a gelen daha uygun paketleri de bulunuyor. Tabii shipping Türkiye için 20GBP tuttuğu için aylık olarak 1kg ve üzeri aboneliklerde bence yurtiçinde bulabileceğinizden hem daha uygun hem de daha ilginç bir deneyim yaşabilirsiniz. Ben açıkçası buradan toplam 1.250g kahve (filtre & espresso) için 2 tane Plus 87, 3 tane Single Origin (SCA puanı 85+) aboneliği tercih etmeyi düşünüyorum.

Yeni üyelere verdikleri 15% indirimle birlikte aylığı shipping dahil 60GBP'a denk geliyor, yaklaşık 2050TL diyebiliriz. Bir de ilk teslimatta siparişinizin yanında 250g'lık bir paket hediyeleri oluyor. Her ayın ilk günü paketleri hazırlayıp kargoya veriyorlar ve sitelerinde Türkiye'ye 5-8 gün içerisinde teslim edileceği belirtiliyor, bu da bence güzel bir süre kargo size ulaşana kadar degassing sürecini de tamamlamış olur gibi düşünebiliriz. İşin vergi boyutunu ve gümrükte nasıl bir durumla karşılaşılabileceğini bilemiyorum ancak Türk roasterylerden böyle bir seçki yapmaya çalışırsanız bu fiyatın üzerinde olur diye tahmin ediyorum. Bunun yanında her roasteryden küçük paketler alınacağından dolayı herbirine ayrı kargo ücreti ödemenin de sinir bozucu olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu abonelik sayesinde bir ay İspanya, Almanya, Finlandiya diğer ay Amerika, İngiltere, Danimarka gibi farklı ülkelerden farklı roasteryleri deneme imkanınızda olacak.

2. Kaffebox - https://www.kaffebox.no/

Kaffebox bir Norveç firması ve sadece İskandinav roasterylere odaklanmış bir multi-roastery abonelik firması. Son dönemlerde dünyanın en iyi roasterylerleri listelerinde büyük bir kısmı da zaten İskandinav roasteryleri oluşturuyor. Gustatory gibi farklı paket aboneliği seçenekleri yok burada, sadece aylık gönderilecek olan miktarı seçebiliyorsunuz. Filtre&Espresso mix için 1kg'lık (4*250g) üyelik 739NOK tutuyor, shipping ücretsiz ama post office üzerinden yolluyorlar ve teslimat süresi 5-14 gün gibi baya geniş bir sürede maalesef. 739NOK ise an itibariyle 1875TL civarına denk geliyor. Özellikle İskandinav roasterylerini beğeniyorsanız ve denemek istiyorsanız bence güzel bir seçenek olabilir.

3. Coffevine - https://thecoffeevine.com/

Forumda halihazırda Coffevine sanırım kullanılıyor veya onlara ait bir başlık var diye hatırlıyorum o yüzden fazla detaya girmeyeceğim. Ayrıca @teyyaredenkahve nin firma sahibiyle yapmış olduğu çok iyi bir röpörtaj var Kahve Masası youtube kanalında. 5*250g mix (espresso&filtre) aboneliği toplamda €63.58 yapıyor, €8 shipping ile birlikte yaklaşık €72'ye geliyor. TL cinsinden 2130'a denk geliyor an itibariyle. Hollanda, Amsterdam bazlı bir firma ve gönderdikleri kahveler genel olarak beğeniliyor anladığım kadarıyla. Benim favorim olan Gustatory gibi maalesef paket seçiminiz bulunmuyor ancak Avrupa'daki iyi roasterylerle çalıştıkları söyleniyor.

Aralarından en uygunu Kaffebox gibi duruyor, fakat gramaj olarak aynı değil tabii, diğerlerinde 5*250g fiyatlara bakarken Kaffebox'ta böyle bir seçenek olmadığı için toplamda 1kg'lık fiyata bakabiliyoruz. Birim fiyatlarını değerlendirdiğimizde ise bu üçünün çok çok farklı olacağını sanmıyorum. Ancak ürün yelpazesi, farklı abonelik seçenekleri ve abonelikleri kişiselleştirme özellikleri dolayısıyla Gustatory benim listemin tepesinde. Ayrıca shipping'in fazla olmasına rağmen toplam fiyat husununda diğerlerinden daha uyguna geliyor birim fiyat bazında ve elinize gelen kahvenin 85+ SCA puanlı olacağını bilmek de bu firmaya bir artı daha yazıyor.

Bu üçlünün dışında daha birçok kahve abonelik firmalarını da inceledim ama çoğunun ya Türkiye'ye kargo hizmeti yok ya da kargo fiyatlarını çok yüksekte tutuyorlar. Trade Coffee, Intelligentsia gibi Amerika bazlı firmalar da genel olarak Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar, o yüzden Avrupa tarafına daha çok odaklandım ben. Eğer o bölgede oturan varsa bu iki firmanın iyi olduğunu duydum inceleyip düşünebilirler.

Abonelik için bunların dışında anlık olarak bir de The Barn'ı düşünüyorum. Almanya, Berlin bazlı ünlü bir roastery The Barn. Shipping'in aboneliklerde ücretsiz olduğunu belirtiyorlar ve çok güzel bir Trial Subscription'ları var. Deneme amaçlı ilk kez yapacağınız abonelik sadece €10 ve sanırım 2*250glık paketler halinde gönderiyorlar. Bir filtre kahve bir espresso kahve aboneliği toplamda €20 (4*250g) yapıyor ilk ay için. Sonrasında tabii deneme aboneliği Curated adını verdikleri türe geçiyor ve abonelik başı €37.50 yapıyor. Yani aynı paket sayısı için (4*250g) €75 ödüyorsunuz, 2220TL yapıyor şuanda. Ama ilk ayın çok ucuza gelmesinden dolayı yıllık toplam harcamaya bakarsak The Barn daha uyguna gelebilir. Fakat burası bir multi-roastery abonelik firması değil, kendi kavurdukları kahveleri gönderiyorlar. Diğer üçü ise çeşitli yerlerden kavrulmuş 2-3 paket farklı kahve gönderiyor.

Bu firmalardan veya benzerlerinden daha önce alışveriş yapmış birileri varsa tecrübelerini dinlemekten çok memnun olurum. Bunların haricinde farklı önerileri veya yorumları olanlar varsa onlara da açığım. Türkiye'de böyle bir hizmet sağlayan birileri varsa onları da belirtebilirseniz sevinirm. Ayrıca İstanbul Ataşehir'de oturuyorum, bu çevrede olan ve birlikte bir abonelik alıp shipping'i daha uyguna getirmek isteyenlerle de özelden ayrıca görüşebiliriz.

Uzun yazı için üzgünüm, biraz fazla olduğunun farkındayım. Herkese iyi günler, iyi forumlar diliyorum :D
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Kaffebox tan 1-2 kere tek seferlik alisveris yapmistim. Gayet iyi firma. Seckileri de fena olmuyor.

Coffeevine ambassador var aramizda @teyyaredenkahve. Onun yorumunu ona birakiyorum.

Gustatory i ilk defa duyuyorum.

Bu ara forumda bir standout aboneligi donuyor. Bende de olan. Gayet iyi firma. Kavrumlari guzel. 2 farkli aboneligi var. Bakmanizi oneririm.

@korhang abinin verdigi haber ile de la cabra aboneligi baslattim. Fiyati uygundu cekirdeklere gore. Ama onumuzdeki aylarda ne olur bilmem.
 

bcetinbakis

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2023
Standout'a pek bakmamıştım hocam aylık 1kg specialty coffee aboneliği €60'a geliyor, ben genelde 5*250g baktığım için birim fiyat tarafında çok fazla farkın olacağını sanmıyorum ama o da düşünülebilir aslında. Bir diğer tarafı filtre-espresso ayrımı yok anladığım kadarıyla Standout'ta, omniroast gönderiyorlar sanırım.

Bunun yanında benim için listedekileri öne çıkaran şey aslında multi-roastery olması. Bunun çok büyük bir farkı olur mu emin değilim ama sanırım her ay farklı ülkelerdeki farklı roasterylerden ürün alabilmek güzel bir deneyim olur. Single-roastery tarafında biraz daha pahalı da olsa tim wendelboe, ayrıca la cabra, coffee collective, dediğiniz üzere standout güzel seçenekler gibi duruyor. Bir karar veremedim hala maalesef, yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Bir de bu yurt dışı abonelikleriyle ilgili size sormak istediğim şey gümrük olayı. Takılıp geri gönderilme durumuyla fazla karşılaşıyor musunuz? Bir de vergi fiyatları ortalama ne kadara denk geliyor, absürd tutarlarla karşılaştığınız oluyor mu? @Teomanak
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Standout'a pek bakmamıştım hocam aylık 1kg specialty coffee aboneliği €60'a geliyor, ben genelde 5*250g baktığım için birim fiyat tarafında çok fazla farkın olacağını sanmıyorum ama o da düşünülebilir aslında. Bir diğer tarafı filtre-espresso ayrımı yok anladığım kadarıyla Standout'ta, omniroast gönderiyorlar sanırım.

Bunun yanında benim için listedekileri öne çıkaran şey aslında multi-roastery olması. Bunun çok büyük bir farkı olur mu emin değilim ama sanırım her ay farklı ülkelerdeki farklı roasterylerden ürün alabilmek güzel bir deneyim olur. Single-roastery tarafında biraz daha pahalı da olsa tim wendelboe, ayrıca la cabra, coffee collective, dediğiniz üzere standout güzel seçenekler gibi duruyor. Bir karar veremedim hala maalesef, yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Bir de bu yurt dışı abonelikleriyle ilgili size sormak istediğim şey gümrük olayı. Takılıp geri gönderilme durumuyla fazla karşılaşıyor musunuz? Bir de vergi fiyatları ortalama ne kadara denk geliyor, absürd tutarlarla karşılaştığınız oluyor mu? @Teomanak
Geri gittigi hic olmadi. Arada takiliyor. Belge flan istiyorlar. Is uzayabiliyor. Ama %90 sorunsuz diyebilirim. Gecen standout un ambalajlari degistirmesiyle kahveleri ilac sanmislar bir arkadasimizin. Ne yapti bilmiyorum. Standout un kendi basligi altinda okuyabilirsiniz.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Coffeevine özelinde forumda uzunca bir konu var. Kahveler Avrupa'daki kavuruculardan geliyor. Ayda 3 farklı kavurucudan, 3 farklı kahve... fikir ve uygulama olarak da güzel. Her kahve tabii ki kompleks değil. Kimileri iyi ki denedim dedirtiyor, kimisi ise burada da bunda var dedirtiyor. Farklı kavurucuların yaklaşımlarını görmek ve Türkiye'de olmayan kahveleri denemek için güzel bir sistem. Bu sayede hiç bilmediğim ya da Türkiye'ye kahve yollamayan bir çok kavurucudan kahveler denedim.Fiyatları da nispeten iyi. Eskiden daha da iyiydi.

Abonelik sistemlerinin en güzel yanı o ay ne içeceğim diye düşünmemek :D Ne geliyorsa onu içiyorsunuz, planlama açısından da hesabınızı yapabiliyorsunuz.

Şu ana kadar hiç bir kahvem gümrükte takılmadı ve hep 100 TL altında vergi ödemiştim. Bir kaç kez 20-25 gün sürdüğü oldu, genelde 2 hafta civarında elimde oluyordu.
 

bcetinbakis

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2023
Yorumunuz için çok teşekkürler hocam, bu tarz abonelik sistemlerini bende bahsettiğiniz üzere bu ay nereden kahve alsam hangisini alsam diye vakit kaybetmemek amaçlı + farklı yerleri denemek amaçlı düşünüyorum. Elimde şuan 750g civarı bi kahve kaldı son pakete geçince bu listedekilerden birine aboneliği yapıcam heralde. Yalnız 2 hafta normal sayılabilir ama 20-25 gün korkutucu geldi açıkçası :D
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Yorumunuz için çok teşekkürler hocam, bu tarz abonelik sistemlerini bende bahsettiğiniz üzere bu ay nereden kahve alsam hangisini alsam diye vakit kaybetmemek amaçlı + farklı yerleri denemek amaçlı düşünüyorum. Elimde şuan 750g civarı bi kahve kaldı son pakete geçince bu listedekilerden birine aboneliği yapıcam heralde. Yalnız 2 hafta normal sayılabilir ama 20-25 gün korkutucu geldi açıkçası :D
Maalesef gümrüğün yoğunluk ve ruh hali büyük bir etken :D

Yine standout ve Kawa da düşünülebilir.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
@korhang abinin bu ayki kahvelerin haberini vermesi ile la cabra, discovery 4x250 aboneligini baslattim. Bu ay Cafe Granja La Esperanza ayi imis. Benimde favori ciftligimdir. Surec de cok hizli gerceklesti. La cabra da DHL secenegi var. 18 inde siparis verdim. 19 u yola cikti ve tabiki dhl in hizi ile 20 sinde istanbula vardi. Son 2-3 aydir dhl gumrugu de digerlerine benzedi biraz. Ne siparis versem belge istiyor. Neyse 20 sinde belgeleri verdim. Bugun de elime ulasti siparis.

Kahvelerden sudan rume ve potosi natural xo yu denedim. Sudan rume yi her sene alirim. Sanirim ya 2 yada 3 farkli natural yetistiriyorlar. Hepsi CGLE ama farkli ciftliklerinden. Ornegin gecen ay @teyyaredenkahve ile ana ciftlikten olani icmistik. Bu seferki las margaritasdan. Benim denedigim en iyi sudan rumeydi bu seferki. Stok durumuma gore bitmeden tekrar siparis vericegim.

Potosi naturali onceden denedigimde espressoda cok begenmistim. Bunun gazi ile gelir gelmez yaptim bir tane😁. Ama bir onceki kadar begenmedim. Su an cok taze biraz beklesin bakalim.

Digerlerini denemedim daha.

@korhang , sizde aldiniz mi bu seckiyi?

Not: paketleme tarzina bayildim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2253.jpeg
    IMG_2253.jpeg
    325.2 KB · Görüntüleme: 47

korhang

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İzmir
@korhang abinin bu ayki kahvelerin haberini vermesi ile la cabra, discovery 4x250 aboneligini baslattim. Bu ay Cafe Granja La Esperanza ayi imis. Benimde favori ciftligimdir. Surec de cok hizli gerceklesti. La cabra da DHL secenegi var. 18 inde siparis verdim. 19 u yola cikti ve tabiki dhl in hizi ile 20 sinde istanbula vardi. Son 2-3 aydir dhl gumrugu de digerlerine benzedi biraz. Ne siparis versem belge istiyor. Neyse 20 sinde belgeleri verdim. Bugun de elime ulasti siparis.

Kahvelerden sudan rume ve potosi natural xo yu denedim. Sudan rume yi her sene alirim. Sanirim ya 2 yada 3 farkli natural yetistiriyorlar. Hepsi CGLE ama farkli ciftliklerinden. Ornegin gecen ay @teyyaredenkahve ile ana ciftlikten olani icmistik. Bu seferki las margaritasdan. Benim denedigim en iyi sudan rumeydi bu seferki. Stok durumuma gore bitmeden tekrar siparis vericegim.

Potosi naturali onceden denedigimde espressoda cok begenmistim. Bunun gazi ile gelir gelmez yaptim bir tane😁. Ama bir onceki kadar begenmedim. Su an cok taze biraz beklesin bakalim.

Digerlerini denemedim daha.

@korhang , sizde aldiniz mi bu seckiyi?

Not: paketleme tarzina bayildim
Benim aboneliğim 2x250g, 3 çekirdeğin de (çok limitliydi) honey versiyonları geldi. Şu an satışta olan Cerro Azul washed+natural Perşembe’ye kadar bitmezse Perşembe günü Sudan Rume washed+natural ile birlikte 4’lü bir sepet yapmayı düşünüyorum.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
@korhang abinin bu ayki kahvelerin haberini vermesi ile la cabra, discovery 4x250 aboneligini baslattim. Bu ay Cafe Granja La Esperanza ayi imis. Benimde favori ciftligimdir. Surec de cok hizli gerceklesti. La cabra da DHL secenegi var. 18 inde siparis verdim. 19 u yola cikti ve tabiki dhl in hizi ile 20 sinde istanbula vardi. Son 2-3 aydir dhl gumrugu de digerlerine benzedi biraz. Ne siparis versem belge istiyor. Neyse 20 sinde belgeleri verdim. Bugun de elime ulasti siparis.

Kahvelerden sudan rume ve potosi natural xo yu denedim. Sudan rume yi her sene alirim. Sanirim ya 2 yada 3 farkli natural yetistiriyorlar. Hepsi CGLE ama farkli ciftliklerinden. Ornegin gecen ay @teyyaredenkahve ile ana ciftlikten olani icmistik. Bu seferki las margaritasdan. Benim denedigim en iyi sudan rumeydi bu seferki. Stok durumuma gore bitmeden tekrar siparis vericegim.

Potosi naturali onceden denedigimde espressoda cok begenmistim. Bunun gazi ile gelir gelmez yaptim bir tane😁. Ama bir onceki kadar begenmedim. Su an cok taze biraz beklesin bakalim.

Digerlerini denemedim daha.

@korhang , sizde aldiniz mi bu seckiyi?

Not: paketleme tarzina bayildim
Sudan Rume'un kendine has bir tat profili var gerçekten. Geisha gibi o da özel bir varyete.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Benim aboneliğim 2x250g, 3 çekirdeğin de (çok limitliydi) honey versiyonları geldi. Şu an satışta olan Cerro Azul washed+natural Perşembe’ye kadar bitmezse Perşembe günü Sudan Rume washed+natural ile birlikte 4’lü bir sepet yapmayı düşünüyorum.
Sudan rume naturali siddetle tavsiye ederim. Geshada baya iyi kokuyor ama denemedim. Yarin dener, tekrardan yazarim.

Honeyler nasildi? Deneyebildin mi? Ilgimi cektiler. Umarim kendi stoklarim eriyene kadar onlar eritmezler. Sudan naturelin yanina eklerim bir de honey.

Bu arada benim ilk alisverisim la cabradan. Ilk bakista kavrumu gorsel olarak begenmedim. Iyi ayiklanmamis. Biraz mediuma dogru gelinmis. Ama tat iyi gibi. Normalde tarzim olan bir kavrum tarzi degil ama bakalim. La cabra ozelinde sevebilirim gibi.


Sudan Rume'un kendine has bir tat profili var gerçekten. Geisha gibi o da özel bir varyete.
Bu bambaska😁. Birde oyle bir fiyata geldiki cidden😋 musait olursan tadima beklerim.
 

korhang

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İzmir
Sudan rume naturali siddetle tavsiye ederim. Geshada baya iyi kokuyor ama denemedim. Yarin dener, tekrardan yazarim.

Honeyler nasildi? Deneyebildin mi? Ilgimi cektiler. Umarim kendi stoklarim eriyene kadar onlar eritmezler. Sudan naturelin yanina eklerim bir de honey.

Bu arada benim ilk alisverisim la cabradan. Ilk bakista kavrumu gorsel olarak begenmedim. Iyi ayiklanmamis. Biraz mediuma dogru gelinmis. Ama tat iyi gibi. Normalde tarzim olan bir kavrum tarzi degil ama bakalim. La cabra ozelinde sevebilirim gibi.



Bu bambaska😁. Birde oyle bir fiyata geldiki cidden😋 musait olursan tadima beklerim.
Honey’leri henüz denemedim, 13 Ekim kavrumu, çok erken. Sadece 100’er adetle sınırlıydı, geçen hafta çıkar çıkmaz hemen bitti onlar.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Honey’leri henüz denemedim, 13 Ekim kavrumu, çok erken. Sadece 100’er adetle sınırlıydı, geçen hafta çıkar çıkmaz hemen bitti onlar.
Ben degass bekleyemiyorum. Tuketim cok olunca o sekilde stok kontrolu zor oluyor😊

Dayanamadim demledim geshayi. Bu beni o kadar tatmin etmedi. Ben zaten normalde gesha sevmem. Ama eger ayni cekirdekse (ki oyle gibi belki crop farklidir) standout ne yapmis ise asiri tatliydi cekirdek. Bence daha guzel kavurmustu.

Sudan rumeyi kiyasliyamiyacagim. Cunku standoutdaki farkli cekirdek gibi. Fakat buna bayildim cidden. Ben her cekirdege bayilmam😁.

Potosiler icin biraz daha bekleyecegim. Espresso da su an farkli cekirdeklerim var.

Mokka yok hic bir yerde😕. Artik dussun ya piyasaya.
 

korhang

Profesyonel Demleyici
Katılım
21 Ocak 2022
Konum
İzmir
IMG_8875.jpeg
Yukarıda bahsi geçen CGLE kahveleri için La Cabra’nın “kendi denemelerine dayanarak” tavsiyesi kavurma tarihinden sonra 4-6 hafta, hatta 8 hafta beklenmesi…
 

onrsc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Ara 2020
Ben Britanya'ya taşındığımdan beri gustatory'den zaman zaman abonelik alıyorum. Farklı siteleri de kullandım ama bence en iyisi bu, çünkü çok farklı abonelik seçenekleri var. 10FOR3 koduyla ilk üç ayda %10'luk bir indirim de oluyor.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
Ekli dosyayı görüntüle 18868
Yukarıda bahsi geçen CGLE kahveleri için La Cabra’nın “kendi denemelerine dayanarak” tavsiyesi kavurma tarihinden sonra 4-6 hafta, hatta 8 hafta beklenmesi…
Gordum abi. Simdi soyle bir sikintim var. Bir cok yerden siparis veriyorum. Bunlarin hepsinin hem kavrum tarihleri farkli, hemde degassing sureleri. Yani hesaplayamadigim faktorler var siparislerimde. Ya stoklu calismak zorundayim, ki ondada bu hesaplayamadiklarimdan dolayi bayatlama ihtimali de oluyor. Yada su anda yaptigim gibi, 2 kilo geriden siparis verip siraya sokuyorum. Bu sekilde de minimum 2 hafta, maximum 1 ay gibi bir degassing elde ediyorum. Anca bu kadar oluyor😊.

Su an mesela demlemiyorum. Ilk gunun gazi ile denemek icin demledim😁. Hali hazirda 1 kilodan fazla kahvem var. 1 hafta dayanir dayanmaz. Sonra 15 ekim kavrumlu potosilere girisirim😁.

Yolda da friedhats ler var😋
 

umutck

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2022
Surec de cok hizli gerceklesti. La cabra da DHL secenegi var. 18 inde siparis verdim. 19 u yola cikti ve tabiki dhl in hizi ile 20 sinde istanbula vardi. Son 2-3 aydir dhl gumrugu de digerlerine benzedi biraz. Ne siparis versem belge istiyor. Neyse 20 sinde belgeleri verdim. Bugun de elime ulasti siparis.
La Cabra'dan 23'ünde DHL Express ile verdiğim siparişi 26'sında DHL'ye teslim etmişler, ta 30unda yola çıkmış hala bekliyorum.

Gümrük için de belge vs. istediler, 2 - 3 gündür de gümrük süreçleri hallolsun diye bekliyorum. Ekstra herhangi bir durum mu var benim özelimde ya da bu aralar gümrükte henüz bilmiyorum ama aynı süreçte daha sonra sipariş verdiğim Standout kahveleri Allah'a emanet express ile 1 hafta önce elime ulaştı. (: DHL ile iletişime geçince de gümrük işlemleri 2 - 3 gün sürebiliyor falan diyorlar. Henüz vergi ödemesi kısmına bile gelemedik.
Bu siparişte DHL'ye standart kargonun iki katı ücret ödemenin bir faydasını görememiş oldum.
 

Teomanak

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
22 Haz 2022
La Cabra'dan 23'ünde DHL Express ile verdiğim siparişi 26'sında DHL'ye teslim etmişler, ta 30unda yola çıkmış hala bekliyorum.

Gümrük için de belge vs. istediler, 2 - 3 gündür de gümrük süreçleri hallolsun diye bekliyorum. Ekstra herhangi bir durum mu var benim özelimde ya da bu aralar gümrükte henüz bilmiyorum ama aynı süreçte daha sonra sipariş verdiğim Standout kahveleri Allah'a emanet express ile 1 hafta önce elime ulaştı. (: DHL ile iletişime geçince de gümrük işlemleri 2 - 3 gün sürebiliyor falan diyorlar. Henüz vergi ödemesi kısmına bile gelemedik.
Bu siparişte DHL'ye standart kargonun iki katı ücret ödemenin bir faydasını görememiş oldum.
Dhl bu ara sapitti. Cabra 3 gunde bir kavurma yaptigi icin oyle onu biliyorum. Dhl ile ne siparis versem eskiden 24 saatten az surede kapima gelirdi. Bu gunlerde yine 1 gun icinde geliyor ama ben aramadan hic bir isleme baslamiyorlar. Aradigimdada size dendigi gibi 2-3 gun diyorlar( 1 gunde genelde halediyorlar) ama eski tadi kesinlikle yok. Eskiden aksam ustu 5 te verilen kargo 8 de gumruge girer hemen odeme linki gelirdi, oderdik, 3 gibi teslim ederlerdi. Simdi sanirsam devlet kaynakli prosedurler artti.

Bu arada ups daha da kotu. Pazar turkiyeye gelen urunun daha gumruk odemesini bile yapmadim. Istenmedi.

Ben firmalara degil de devlet bagliyorum. Ama bildigim bir seyden degil. Icime oyle doguyor diyelim😊
 
Üst