Breville Bambino Plus (bes500)

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Merhaba arkadaşlar, breville yeni bir makine tanıtmış ya da ben yeni gördüm :D Epey minimal bir tasarım yapmışlar.

*54mm portafiltre, 19gr doz
*Isı ve köpük ayarı yapılabilir 3 delikli otomatik buhar çubuğu
*Termojet ısıtma sistemi ile 3sn de ısınıyor-muş
*Ön demleme
*1.9lt su tankı

Fiyat: 599$

BES810: 399$


Isı ölçme işini nasıl yapıyor derseniz, pitcher koyulan yerin altına sabit bir ısı ölçer konulmuş, tabandan ölçüyor yani.

Isı ve köpük ayarı sadece 3 kademe, düşük-orta-yüksek gibi. Tabii bunlar kaç dereceye takabül ediyor ve ne kadar başarılı bilemem ama pratik gözüktüğü kesin :D

image.jpg


 

shotgunpadre

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Eyl 2018
Konum
zonguldak


Burada kısaca bakmıslar, yakinda incelemesi de çikar. Basincli portafiltre var, fiyat biraz pahali, lelitler su asamada daha mantikli gibi gozukuyor. 600 dolar degil de daha ucuza girerse iyi olur.
 

kahvemen

Yeni Demleyici
Katılım
26 Eki 2016
Brevillenin birkac modelinde daha var bu olay otomatik yapiyor hatta kimisi sut yogunlugunu ayarlamasina izin veriyor.
Kompakt bir kasanın 3 saniyede hazır hale gelmesi de gerçekten harika.Breville kullanıcısıydım eskiden eğer bu cihaz bende olsaydı satmazdım.
 

agumrah

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2018
3 saniyede espresso yapabilecek sıcaklığa getirip, bunu kararlı bir seviyede tutabileceği bana nedense çok mantıklı ve inandırıcı gelmedi. Aşırı abartılı pazarlama (kazıklama) stratejisi sanki.
İyi geceler...
 

MuratSammy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Kas 2017
Konum
İstanbul
Breville Türkiye'de Enplus harici baska biryerde satılmıyor. Onlarin fiyatları da Avrupa satış fiyatlarının yüzde 30-40 üzerinde. Yani breville yerine üst özellikli Lelit almak daha mantıklı.
 

ezraiyl

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ocak 2018
Barista Touch’da kullandıkları buhar sistemini kullanmışlar. Burada 11:00 da anlatıyor nasıl yaptığını otomatik süt köpürtme micro foam sisdım ;) silky
 

mkb1907

Yeni Kahvesever
Katılım
19 Eyl 2018
Konum
istanbul
Bes 810 bile çok kısa sürede yeterli sıcaklığa geliyor. 3 saniye değil belki ama 1 dakika sürmüyor .
 

mehmetaksit

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Kas 2017
Breville Bes 810 kullanicisiyim. @mkb1907 arkadaşımızın dediği gibi cok kisa surede hazir oluyor. Thermoblock teknolojisi zaten bunu gerektiriyor.

@agumrah arkadaşım yapabilir adam anlik olarak 3500 W gücü PID kontrolle ceker ve thermoblok sadece 70 ml ise yapar. Benim makina 1700 W ve ben sure tuttum eğer su normal değerlerdeyse, yani musluktan yeni doldurulmus kış suyu değilse 23 s'de hazir oluyor.

Saygılar,
 

cyclist

Yeni Demleyici
Katılım
28 Mar 2018
3 saniyede espresso yapabilecek sıcaklığa getirip, bunu kararlı bir seviyede tutabileceği bana nedense çok mantıklı ve inandırıcı gelmedi. Aşırı abartılı pazarlama (kazıklama) stratejisi sanki.
İyi geceler...

Teorik olarak mumkun, 1600 Watt gorunuyor makine buldugum speclerde ama, adamlarin oldukca basarili bir termoblock tasarimi var. Elestirilecek bir suru yani olsa da bu Sage / Breville / Gastroback etiketli urunlerin, plastik miktari basta gelir, kesinlikle benim diyen iddiali Italyan markalarindan daha fazla innovasyona da sahipler. Bendeki E61 dolasimli 700ml kazan 1200Watt resistansla 10dk icinde hazir olabiliyorsa, bu thermoblock tasarimi ile daha kucuk 54mm baslikli bir kazanin en azindan 5-10 sn icinde isinmasi gayet olasi. Ben detayli kapasite ve kesite ulasamadim henuz.
 

sdcvn

Yeni Demleyici
Katılım
21 Tem 2018
Breville genelde kullanıcı dostu sevimli cihazlar yapıyor..Belki kahve piyasasında Profesyonel cihazlar görülmeyebilir ama pratiklik açısından güzel cihaza benziyor..Fiyat konusu biraz pahalı gelebilir
 

inclc

Yeni Demleyici
Katılım
24 Eki 2016
Konum
izmir
Enplusın bu fiyat politikası ile zor.
820 pro öğütücüleri bile Türkiye ye getirmiyorlarr artık.
Lelit daha mantıklı duruyor ama 57mm portafilter de neymiş öyle. 58mm li Victoria - PL91T modelinin stok olarak Türkiye ye gelmesini bekleyeceğim.
 
Üst