Timemore B75 - Düz Tabanlı Demleme Ekipmanı

Gigesa

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
13 Ağu 2022
Niji Bombe Qonqana Yıkanmış (buzluk zula)
TM B75 dripper Kalita 185 kağıt filtre
Nestle PureLife 92°C CMD 17klik
15/240 60x4 4kez spin 3:10 bitiş

Bu dripperla 3 dakikaları görmeyi başardım sonunda. Alttan öyle yağmur gibi akıyor ki kahve, erken biter korkusuyla her döküş sonunda sağlam spin attım. TM C3le 12kliğin altında tatsız deneyimlerim olmuştu. Hala ince öğütümlere inmeye korkarım o yüzden. Comandantede ilk kez 17ye indim. B75 dripper özelinde bu öğütüm civarlarında dolanacağız gibi görünüyor.

Çok az kuruluk bıraktı, yine de gayet keyifliydi. Özlemişim bu kahveyi, fevkalade çiçeksi ve tatlı bir fincandı.
Dripper hakkında edit: Bu dripper spor otomobil kullanmak gibi, kesinlikle kontrollü döküş istiyor ve hata affetmiyor. Döküş hatalarını tolere eden bir ekipman değil. Uzun süreli kullanımda, ekipmanını iyi tanıyan bir demleyici için keyif verecektir ama benim gibi döküş tekniğinize güvenmeyen biriyseniz alırken iyi düşünün derim.
 

Shepherd

Kahve Masası Fan Club
Katılım
22 Ağu 2020
Konum
İstanbul
Kalita ile filtresiyle orea ve b75 yan yana birebir parametrelerle demledim. Çoklu döküşler yaptım, 1:50de son döküş bitti ve ikisi de 3:10'da süzülme bitti. Yan yana kendim de tattım eşime de tattırdım farkı anlayamadım. Kendi görüşüm kalita filtresiyle ikisi arasında bir fark olmadığı ama belki daha hoyrat dökseydim b75 oreaya nazaran daha hızlı olabilirdi, oreanın alttakş düz kısımları filtrenin yapışmasını sağlıyor.

IMG_20230506_141456.jpg



V60 filtresini fincanla negotiate edip, ikisine de yapıştırdım. Bu şekilde oreada baya bir yavaşlıyor akış, kalın öğütümlere gidip ilginç denemeler yapabiliyorsunuz. Yandaki kanallardan hava alan b75 bir tık daha net bir akışa sahip oluyor ama ince öğütmek gerekiyor. Ayrı zamanlarda farklı parametrelerle yaptığım demlemelerde bunu gözlemledim. Yan yana demleme yapmadım, yaptıktan sonra güncellerim.


IMG_20230501_170012.jpg
 
Son düzenleme:

badsiders

Yeni Kahvesever
Katılım
25 Haz 2020
Aliexpressten aldığım b75 bu gün geldi deneme yaptım fakat 0 asidite çıkıyor fincanlar orea reçetlerini denedim sıkıntı nedir çözemedim ne yapmalıyım?
 

coffeewizard35

Tecrübeli Demleyici
Katılım
25 Tem 2022
Gelbura’da ön siparişe açılmış ve indirim mevcut. Bu aralar ya Hario Switch ya düz taban bir demleyici alasım vardı.İkisi biraz alakasız ama özellikle bu oyuncağı kullananların tavsiyelerini bekliyorum.Kullanışlı bir alet mi yoksa Kalita mı almak gerekir?
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Güzel görünüyor ama Orea V3'e göre ufak, 155 kullanıyormuş.
Hem Kalita 185 hem de 155 filtreleri uyum sağlıyor. Kalita 185 filtresi ile filtre 1-1.5 cm kadar yukarıda kalıyor. Bu da suyu dökerken biraz daha özenli olmanız gerekiyor demek. Kahve yatağının biraz üstünden su döküyorsunuz. Demleyici hızlı akış sunduğundan büyük bir sorun değil diyebilirim.

Ben şu ana kadar 20 gramı geçmedim.
 

antlionguard

Profesyonel Demleyici
Katılım
13 Haz 2022
Düz taban demleyiciniz yoksa ve Orea hype'ına kapılmazsanız, B75 güzel bir alternatif. Kör tadımda bile farkı anlamak zor ama filtre maliyetleri maalesef çok yükselmiş. Demleme başına 3 TL :confused:
Düz tabanlı demleyicim yok. Alırsam bunun yanına ekstra orea, kalita vs almayı düşünmüyorum açıkçası.
 

cgrierdgn

Aktif Demleyici
Katılım
27 Şub 2018
Bu aletle trapezoid ve konik filtreleri kullanıyorum. Kalita filtreleri hem pahalı, hem de çok ağır kokuyorlar ilk ıslatışta (bu züğürt tesellisi muhtemelen). Fakat diğer filtreleri de oturtmak zor. Orea gibi rahatça uymuyorlar zira demleyicinin içi tırtıklı, fakat ıslatarak koyunca ve dikkatli katlayınca iş görüyorlar. Açıkçası şimdiye kadar V60'a bir üstünlüğüne şahit olamadım ama duruyor bir kenarda, arada kullanıyorum.
 
Üst