Espresso için elektrikli öğütücü tavsiyesi

Emorpg

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Ara 2019
Merhabalar, 2.el bir beko 2170 espresso makinesi (gaggia evolution) almayı düşünüyorum. Espresso için ilk deneyimim olacak. Bununla beraber f/p açısından espresso çekime uygun nasıl bir elektrikli öğütücü alabilirim mümkün olan en düşük bütçeyle ? Elimde Fakir signature (WMF stelio) öğütücü var KG79 muadili bir ürün. Modlasam da çok mantıklı olmayacak gibi geliyor, zira almayı düşündüğüm beko makinede pressurized basket yok, unpressurized bir basket var ve buda çekimin daha ince olmasını gerektiriyor bildiğim kadarıyla. Büyük bir gurme değilim açıkçası sadece daha kolay kahve içebilmek istiyorum sabahları. El değirmeni bn de almak istiyorum ama boyun fıtığı sebebiyle onu kullanmam sağlıklı olmayacak malesef, bu sebeple el değirmeni önerisi yapmazsanız sevinirim. Genelde içtiğim kahveler orta kavrum etiyopya, colombia kahveleri oluyor. Sek espresso içemiyorum daha çok flat white, latte gibi ürünler tüketiyorum.

Gözüme takılan f/p ürünlerden biri bu oldu, bununla espresso çekim yapabilir miyiz, yada elimdekini modlayarak bir deneyeyim mi ?

graef cm702:

gaggia md15:


Teşekkür ederim...
 

sicario

Aktif Demleyici
Katılım
9 Ara 2020
Gaggia espressoya uygun değil, graef'i kullananlar vardı ama zorlanabileceğini düşünüyorum. KG 79'u modlamak ile hiç uğraşmayın bence vaktinize yazık.
espresso için en uygun elektrikli öğütücünün lelit fred olduğu söyleniyordu, fiyatlar ne durumda şu an bilmiyorum.
 
Üst