İyi bir espresso makinası alacak olsanız ne alırdınız?

Divemaster

Yeni Demleyici
Katılım
10 Şub 2023
Tamamen manuel yani kollu olması. Şık ve retro görüntüsü olması ve kesinlikle çok iyi espresso çıkarması. Tabi başarabilirseniz. Çünkü süreler, miktarlar herşey kullanıcıya bağlı. O makinada espressoyu öğrenen her yerde her şekilde espresso yapar.
 

ColorTR

Profesyonel Demleyici
Katılım
27 Tem 2022
Atomu mu parçalıyor bu Decent :D Koy tableti yanına Bianca'nın, oldu bitti :D
Yurt dışına çıkışla birlikte acaba biance v3'ü burada satıp orada decent mi alsam dedim ama hem gittiğim yerde buradan 800euro daha pahalıya gelmesi hem de yahu iki katı fiyata gerek var mı düşüncesi oturdu kafama. Sanırım biancanın biraz retro ve manuel kullanımlarını da seviyorum. Son kararım sanırım bianca'dan devam gibi olacak üstüne baya düşündüm :D
 

holyjohn

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Ocak 2023
Selamlar. Ben Lelit Mara X v2 aldım. Herkese de öneririm. Neden bunu seçtiğimi anlatayım. 6 yıl Delonghi EC685 espresso makinesi ve Delonghi KG521 öğütücü kullandım. Bottomless ve basınçsız portafiltre kullanmaya başlayınca içtiğimin aslında espresso olmadığını anladım. Yeni makine arayışına giriştim. Önce öğütücüyü seçtim (Eureka Mignon Single Dose). Sonra Bianca ile Mara X arasında çok kaldım. Bianca v3'e bütçe ayırabilirdim ama evde bir tek ben espresso-amerikano içiyorum. Annem ve eşim arada bir latte, mocha, americano, affogato filan istiyor. Ben süt içeren kahve tercih etmiyorum. Ayrıca hiçbir zaman gider veya musluk bağlantısı yapmayı düşünmüyorum. Bianca gibi büyük bir makineye de ihtiyacım olmadığını düşündüm. Vereceğim para kullanmayacağım bir sürü özellik için heba olacak diye Mara X aldım. Steam mode ve brew mode özellikleri çok iyi. Brew modda makine uzun süre açık kalsa da sıradan bir HX makine gibi cooling flush ihtiyacı olmuyor gerçekten de. Steam modda olmasa bile buhar gücü de gayet yeterli. Ayrıca makinedeki mekanik pre-infusion çok başarılı. Yavaşca 4 bara çıkıyor, orada bir süre kalıp sonradan basıncı yükseltiyor. Makine 10 bar ile geliyor. Onu bir ara OPV'den 9'a düşürmeyi düşünüyorum. Onun dışında makineden çok memnunum. Rocket Giotto-Mozzafiato da güzeldi fakat Mara X v2'deki modlar, mekanik pre-infusion + fiyat avantajı her türlü öne geçiyor.
Genel olarak E61 grup başlıklı makinelere baktım.
Makinelerle ilgili sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.
IMG_20230218_094553.jpg
 
Üst