Sezy Coffee Roastery'den merakla beklenen 2022 Hasat Etiyopya Kahveler :)

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Etiyopya Aricha Adorsi çok ilgimi çekti siparişimi verdim. İyi bayramlar dilerim şimdiden :D
İlginiz için çok teşekkür ederiz. Siparişinizi 18 Temmuz Pazartesi günü kargoya veriyoruz. Aricha Adorsi, çekirdek yapısı ve tat açısından geçen senenin Aricha'sına epey benziyor. Bizce oldukça başarılı :D
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
Etiyopyalar için part 2 ne zaman gelir 🙂"Noldu içtin bitirdin mi part 1'i de 2.yi soruyorsun?" derseniz hayır henüz fırsat olmadı almaya ama merak :D
Ya bu postu cevap yazmak için üç gün aradım. Hahahahahaha iyice bilgisayara daktilo muamalesi yapan yaşlı amcalara döndüm. Ara ara ara bulamadım cevap yazayım. En son sildi herhalde dedim aramaktan vazgeçtim :D)))

Evet aynen önce part 1’i bir alan alsın içen içsin, en azından bir iki çuval erisin diyorum :D))
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Dün akşam dayanamadım hızlı bir tadım yaptım. Instagramdan da paylaşmıştım.

Tadım sırasında kahvenin üstünde kabuk oluşumu az oluyorsa, kahve büyük ihtimalle açık kavrum ve/veya yıkanmıştır. Daha kalıcı ve kalın bir kabuk oluşuyorsa, doğal işlenmiş olması ihtimali çok fazla.

Hiç kabuk oluşmuyorsa, ve otsu tatlar varsa, o zaman kahve yeteri kadar kavrulmamış ve sıkıntılı bir kavrum olabilir... Tatmak önemli.

Gelelim kahvelere.. Benim damak tadıma göre Aricha ve Boreta biraz daha öne çıkan kahveler oldu. Aricha ve Hamasho'nun içimi yumuşak ve temiz. Hamasho da asidite biraz daha belirginken, Aricha da ise daha dengeli bir fincan çıkıyor.

Boretayı daha önce de denedim. Bu kahve iyi demlenirse, gerçekten çoğu Etiyopya kahvesi severi tatmin eder. Tropik meyveler ağırlıklı... Bishan Wate ise Medium+ kavrulmuş. O yüzden çok sıcak su ile girmemekte ve daha az çözmekte fayda var. Dut tadım notu tam oturmuş. Bean to bar dedikleri çikolataların yapımından kullanılan kakao çekirdeklerinin tadını aldım bu kahveden :D Bishan Wate espressoya uyar mı? @brsrknyvz denediniz mi? Doğal işlenen Etiyopya kahveleri genelde Türk Kahvesi için de çok uyumlu oluyor. Denemek lazım.

Genel olarak tadım profillerinde yazan notalar ile uyumlu kahveler ama V60 olarak daha denemedim. Tadım ile V60 bazen farklı tatları öne çıkarabiliyor.

Ethiopia Aricha Adorsi 100 gram

Ethiopia Bensa Hamasho 100 gram

Ethiopia Boreta Natural 100 gram

Ethiopia Bishan Wate Natural 100 gram

20220726_205153.jpg20220726_211015.jpg
 
Son düzenleme:

yildizYUSUF

Yeni Demleyici
Katılım
2 Şub 2022
Yaklaşık 3 gündür hastalıkla cebelleştiğim için sadece 1 kahveyi tadabildim, o da Bishan Wate oldu. Kahve benim sevdiğim tatlara çok hitap ediyor. Sadece V60 ile deneme imkanım oldu ama Türk Kahvesi ve Aeropress ile de mutlaka deneyeceğim. Genelde Etiyopya kahveleri Türk Kahvesi şeklinde aşırı farklı sonuçlar verebiliyor, bunu da merak etmiyor değilim :D
Bu arada dediğiniz gibi o dut notası tam uymuş ve klasik kolombiya/nikaragua kahvelerindeki o çikolatamsı tat da mevcuttu. Ben biraz sıcak suyla demledim, o yüzden mevyemsi tatlardan daha çok gövdesi ön plana çıktı. En kısa sürede diğerlerini de deneyim paylaşacağım. Sezy şu ana kadar beni hiç mutsuz etmedi, Ocak ayından beri süren bir beraberliğimiz var kendileriyle :D
 

Psychoffee

Yeni Demleyici
Katılım
8 Mar 2022
Öğütülmüş kahveyi değil. Değirmen burada esneklik sağlıyor. Aynı kahveyi elinizde ekipmanlar varsa istediğiniz gibi öğütüp farklı yöntemler ile deneyebilirsiniz.
Belki bu 3 ay içinde olmaz ama Allah nasip eder inşallah: Bir sözen değirmen edinmeye çalışacağım.
Yani böyle single origin kahveleri Türk kahvesiyle nasıl olabileceği fikri şu an aklıma takıldı :D
 

ahmetturkben

Yeni Kahvesever
Katılım
8 Ocak 2023
İki farklı satış sitesinde incelediğim Aricha Adorsi kahve için tadım notları bambaşka girilmiş.
Yani birisi; Mandalina, Çay Notaları, Çilek ve Çiçeksi
Diğeri; Karanfil, Yasemin, Narenciye
Normal midir?
 

brsrknyvz

Sezy Coffee Roastery Firma Yetkilisi
Katılım
16 Ara 2019
Konum
İSTANBUL
İki farklı satış sitesinde incelediğim Aricha Adorsi kahve için tadım notları bambaşka girilmiş.
Yani birisi; Mandalina, Çay Notaları, Çilek ve Çiçeksi
Diğeri; Karanfil, Yasemin, Narenciye
Normal midir?
Selamlar. Ulusal Gıda'da iki farklı Aricha mevcut daha doğrusu mevcuttu. Bunlardan biri bizim aldığımız Aricha Adorsi Gr1 diğeri ise Aricha Gr2 idi. Aricha Adorsi Mandalina, Çay ve Çilek tadım notalarına sahipti. Diğeri ise Aricha Gr2 olan kahve. Biz Gr2 olması nedeniyle tercih etmedik ancak söylediğiniz kahve ithalatçı tadım notalarına göre (Yasemin, Greyfurt, Baharatsı) bu kahve. Yani ikisi aynı kahve değiller.
 
Üst