Baristatus

Bjornhawk

Profesyonel Demleyici
Katılım
24 Ocak 2022
dayanamadım 19. gün demledim :D
kuru kokuda alkolik, cin benzeri koku ve tatlı ananası anımsatan kokular çağrıştı.
damakta şeftali, olgun ananas benzeri ağdalı bir tatlılık vardı. yer yer alkolsü tatlar gelmedi değil, hoşuma gitti. sıfır bitterness... uzun aftertaste.
diğer demlemeye kadar, en az 2 hafta uykuya yatırdım :D

garibin yüzü gülür mü? switch olmayınca cafec deep27 ile demledim, under ya da under yakınlarında bir demleme çıkmıştır diye anca tahmin edebiliyorum :D

deep27
16/250
cmd 18 klik, 90 derece buzdağı su
40 gr 30 sn blooming ardından tek döküş. döküş bitince 2-3 hafif spin.
toplam süre 01:52
 

Fergus

Yeni Kahvesever
Katılım
15 Tem 2020
Aeropressde 15/225 bir demleme yaptım sıcaklık 85C. Öğütüm orta-kalın, Basit demlerim ben öyle şu kadarını şu kadar sürede döktüm hesabına girmem 10 yıldır demliyorum artık bir hissiyat oluşuyor. Tek döktüm, 3:30 bekledim ve bastım 3:50 de bitirdim. Sonuç şu, Zor bir kahve, gövdeli ve ağdalı bir damak çıktı, Şarap deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki sanki tersiyer aromalar çıkartmış, yıllanmış bir şarap gibiydi ( aroma profili değil hissiyat açısından ) Şaraplarda primer ve sekonder aromaları çok hızlı ve hemen algılarız, şarap açıldığında mevcuttur, tersiyer aromalar yıllanma ile gelir, ilk iki aroma tipi geriye çekilirken tersiyer aromalar ( topraksılık, mineralite, deri, tütün, animalik notalar, trüf vs ) kendini gösterir ki bunun için minimum 6-7 yıl ve üzeri yıllanma ister şarap. Kahveye dönelim, meyvemsilikten ziyade ben bir miktar topraksı notlar, hoş bir mineralite aldım kahvede, ilk hissettiğim aroma ise enteresandır Kuşburnu (rosehips) oldu. Hafif bir ekşimsilikle beraber inceden bir acılık ve otsu ve topraksı bir havası vardı bu aromanın. Bitişi uzun ama yarı keyifli, soğudukça çok değişmedi kahve. Meyve aromaları alanlar olmuş benim demlememde belli belirsiz kuru meyve aromaları olmakla beraber, spesifik adı konacak bir meyvemsiliğe rastlamadım ben. ( Kuru koku şahane ) Eşim denediğinde hoş bir kokteyl gibi dedi kahve için.
 

Mitsuko

Tebrikler - Rütbeni Kendin Seç?
Katılım
28 Ocak 2022
Bir reçete de benden gelsin hatta alternatiflisinden. 💁
Ekipman : Aeropress / Ters Yöntem
Kağıt : Aeropress filtre / çift
Su : Thirdwave water, 86 derece
Değirmen : C3 13 klik
Oran : 1/17 (12.5 gram kahve 212,5 gram su)

  1. Basamak – Ters yöntem, 12.5 gram kahveyi koyuyoruz.
  2. 10. Saniyeye kadar 40 gram 86 derece suyu yavaşça dairesel olarak döküyoruz, 5 kere dairesel olarak yavaşça karıştırıyoruz.
  3. 45-55. Saniyeye kadar suyu 212,5 grama tamamlıyoruz, suyu burada tek noktadan ortaya döküyoruz yine 5 kere dairesel olarak yavaşça karıştırıyoruz.
  4. Çift kağıt filtreyi ıslatıp 1.45’te süzmeye başlıyoruz 2.00 bitiriyoruz.
  5. En az 45 saniye bekleyip içmeye başlıyoruz ki bence soğudukça kahve değişiyor.

Baristatus 'tan gerisini okuyabilirsiniz.
 
Üst