Ocak Ayında Içtiğiniz En Iyi Kahveler

emrhnozkfl

Yeni Demleyici
Katılım
17 Kas 2020
Konum
İstanbul
Gordion Coffee Roastery : El Salvador La Reforma

Gordion'un tüm çekirdeklerini çok severek tüketiyorum ama bu çekirdek özelinde anlatılmaz yaşanır tatlılıkta bi çekirdek, hem meyvemsilik hem asidite ile gelen hafif/orta gövdesi, soğudukça patlayan nar ile gerçekten iz bıraktı. Elimdeki stok eriyince mutlaka tekrar tekrar edineceğim.

Kafein Kültür : Brezilya Sao Pedro

Bir brezilya kahvesinden bu kadar yüksek verim alacağımı asla tahmin etmezdim, birkaç reçete denemesi sonrası yakaladığım kakao vişne uyumu çok hoşuma gitti, Orkun Üstel'in kahvelerindeki kavrum başarısı kadar kişiliği içinde ayrı bir parantez açmak isterim, son siparişim içerisinde sadece 1 demlemelik Kenya kahvesi rica etmiştim, bana 100+ gram deneme paketi içerisinde yollamış, gönlünün ve elinin bolluğu kendisine işinde ve hayatında hep güzellikler getirir umarım.

CoffeeNutz : Etiyopya Gedeb Worka

Natural Etiyopya kahvelerinin zaten hastasıyım, ancak CoffeeNutz Gedeb Worka kavrumunu ilk kez deneyebildim, gövdeyle iç içe geçmiş bir baharat kompleksliği var, normalde tadım notlarını daha keskin almayı severim ancak bu kahve ve kavrum özelinde o iç içe geçmişlik bana inanılmaz keyif verdi, kesinlikle tekrar alacağım.

Kendi adıma son aylarda satın aldığım kahvelere baktığımda dikkat ettiğim bir diğer önemli parametrenin esnaflık olduğunu fark ettim, yukarıda bahsi geçen üç firma içinde kendi gözlemlerim ve deneyimlerim doğrultusunda gerçekten işinin hakkını veriyor diyebileceğim güvenilir insanlar. Bundan sonra da kavurucu seçimlerimi bu şekilde yapmayı düşünüyorum, çünkü kahve içilir biter ama bize insanlığımız kalır, sevgiler. :D
 
Üst