Breville BES860 XL Hk. Soru

'Makine PROBLEMLERİ' forumunda Burak GÜLDAMLASI tarafından 31 May 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Burak GÜLDAMLASI

    Burak GÜLDAMLASI Yeni Üye

    Merhabalar;
    Geçtiğimiz günlerde Breville BES860XL makine sahibi oldum.
    Makinenin tüm kurallara uygun şekilde kurulumunu gerçekleştirdim.

    Kahve yaparken bir türlü basınç göstergesinde ideal olan orta seviyelere çıkamıyorum hep alt seviyede kalıyorum. Basınç göstergesinin orta seviyelere ulaşması için ne yapmam gerekiyor ?

    Ben a
    Makinenin ısınması sonrasında,1-2 kez boş çalıştırarak makineyi ısıtıyorum.
    8-10 öğütme derecesi ile double seçeneğinde kahveyi öğütüyor ve tamper ile sıkıştırıyorum.
    Sonrasında kahve yapımını tamamlıyorum.

    Hatam nerede bana yardımcı olur musunuz ?
    Bu makineyi kullanan bir forum üyesi arkadaşımız detaylı şekilde anlatım yaparsa çok faydası olacaktır.
    İnternette uzun aramalar yaptım ama bu makine ile ilgili teknik bir anlatım bulamadım malesef.

    Teşekkürler
     
  2. Andre

    Andre Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Merhaba Burak,
    Breville BES860XL yi daha önce kosa bir süre kullandim.Senin problemin öğütme derecesinin yani inceliginin yetersiz olmasidir.Taze kavrulmus kahve kullanarak,değirmeni 13 dereceye getirerek ideal shot almaya başlayabilirsin gün gectikcede kahve gövdesini kaybedecegi icin 14 hatta 15 kadar getireceksin.Buradaki amaç şu:Biliyorsun ki makinanin sol yan tarfinda duran zimbirti değirmeni incelik ve kalinlik öğütmesine yani değirmenin dişlilerini sıkıştırarak ya da gevşeterek kahve incelik cinsinden öğütmesini sağlamaktir.Öğüttüğün kahve muhtemelen kalın öğütülmüştür bu yüzden ideal basinç göstergesinde yukarilara çikamiyorsun,kahveyi incelttikçe ibrenin yukari çiktigini göreceksin.Deneyip sonucu paylaşirsin...
     
  3. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Merhaba,
    Aynı cihazı kullanıyorum. Öğütme dereceni 11 in altına inmene gerek yok. Birçok kahve denedim hiçbirinde 11 altı ihtiyaç olmadı. Taze kahve bulmalısın. Tamp basıncını da biraz attırarak deneyebilirsin. Oluyor hem de o cihazda harika sonuçlar alınabiliyor. :9 Bol deneme ve sabır. Kolay gelsin. Afiyet olsun.
     
  4. Burak GÜLDAMLASI

    Burak GÜLDAMLASI Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Teşekkürler. Öğütme deresini 13-14 seviyesine getirip taze kahve ile doğru basınçla tamp yapınca basınçta artış kaydettim. Yinede istedğim seviyelere ulaştıramadım henüz. deneyip sonuçlarımı sizlerle paylaşacağım.
     
  5. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Merhaba. 14 den daha ince öğütme bence. Kahve miktarınla da oynamalısın. Öğütme işlemi yaparken manuel miktar ayarı yapabiliyorsun. Portafilterı bastırıp bırakma, basılı tutarsan bırakana dek istediğin kadar kahve öğütebiliyorsun. Kolay gelsin.
     
  6. onveon

    onveon Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Merhaba Arkadaşlar

    Bende breville 860 aldım 1 ay önce.
    İlk kahveyi belçikadan aldımığımız javana dore adlı bir kahve ile yaptım.
    Öğütme derecesini( öğütme dişlisinin olduğu yerde iç öğütme ayarı yok bu modelde) 4'e getirip denedim. kreması tadı ile Muhteşem bir kahve çıktı ortaya. sadece süt köpüğü kreması yapmayı beceremedim başlarda.Ancak kahvenin ağızda bıraktığı tat , o dıygunluk hissi inanılmazdı.

    Arkasından soulmatteden , tchibodan ve ikeadan kahve aldık.

    soulmate fena değildi , ancak tchibodan aldığımız kahveden bir gram kahve kreması çıkmadı.
    Öğütme tamperlama önemli ancak deneyimledim ki en önemlisi kahve...

    Bu arada konula alakasız ama taksim espresso lapta içtiğim kahvede çok başarılıydı. izmirde Kahve çekirdeği bulamazsak sanırım oranın müdavimi olacağım.
    saygılar.
     
  7. onveon

    onveon Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    bu arada bu makinede 11 öğütmeyi tavsiye etmişsiniz , çok kalın olmaz mı?
     
  8. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Merhaba. Taze kahve kullanıyorsan o makine için 11-12 yetiyor. Ancak kahvenin biraz süresi geçerse 13-15 arası kullanıyorum. Sonuçlar gayet iyi ama tabiki sen kendi damak tadına göre zaman içinde kendi tekniğini geliştireceksin. Boşuna kahve için yer arama. probadorcolectiva, kahve fabrikası, baristasepeti, coffeeNutz.. gibi siteler gayet iyi kahveler kavuruyor. Kolay gelsin.
     
  9. Hcan

    Hcan H. Can YILDIRIM

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    Taze kahve için : Petra, Kronotrop, Bonarri ve Baristocrat
    Aklımıza gelmeyen başka yerlerde olabilir. Konu ile ilgili okuduğum ve bilgi sahibi olduğum bir başlıkta paylaşayım.
    http://http://www.kahveler.net/kahve-cekirdekleri/1238-turkiyedeki-kaliteli-kahve-cekirdekleri.html?highlight=import

    Ayrıca yurt-dışı siparişi de verilebilir.
    http://www.kahveler.net/online-satis-siteleri/1244-yurtdisi-abonelik-secenekleri.html?highlight=yurtd%FD%FE%FD
     
  10. onveon

    onveon Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    [MENTION=222]akridin[/MENTION] [MENTION=1010]Hcan[/MENTION]

    Teşekkürler yorumlarınız için.

    Açıkcası , eşimle Belçikada kafede içtiğimiz kahvenin adını sorup (ki kadenin kendi mağazası vardı)
    javana dore adlı bir kahveyi aldık. ardından espresso makinesi aldık.

    Kahveyi ilk yaptığımızda(latte) ağızda yoğun ve gitmeyen bir kahve tadı , ve neredeyse 4 saat süren çay vs. içme ihtiyaçsızlığı yaşadık. Ki aradığımız kahveyi bulmuştuk. (Kafede içtiğimiz tam otomatik makineden daha iyi olmuştu)

    Ardından soulmate denedik fena değildi
    tsvhibodan tüm espressoları denedik
    ikeadan aldık. istediğimiz tadı bulamdık. ekşilik vardı kagvelerde.
    bu hafta sonu baristokrattan aldık. istediğimiz tadı anlatmaya çalıştık nikaraguanın bir kahvesini denedik. ama çok light ve yavan geldi.

    arayış içersindeyiz.bakalım nerede son bulacak kahve arayışımız.

    cevaplarınız için çok teşekkür ederim
    saygılar selamlar.
     
  11. trblnfxn

    trblnfxn Paylaşımcı Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    izmirde baristocrat'dan çekirdek alabilirsiniz. direkt dükkandan almama gerek yok diyorsanız online olarak da başka pek çok siteden (coffenutz, coffefactory, bonarri vs vs alabilirsiniz. bence tchibo, soulmate vs gibi bayat kahvelerden uzak durun.

    ayrıca bornova küçük parkta more coffe&tea'den de çekirdek alabilirsiniz (MOC tarafından kavrulmuş kahveleri getiriyorlar)
     
  12. onveon

    onveon Yeni Üye

    Cevap: Breville BES860 XL Hk. Soru

    [MENTION=317]trblnfxn[/MENTION]

    Teşekkürler faydalı yorumlarınız için
    saygılar