Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

'Karşılaşılan Sorunlar' forumunda turans tarafından 25 May 2015 tarihinde açılan konu

  1. turans

    turans Yeni Üye

    Starbucks'tan çektirmiş olduğum 340 gr lık kahveyi muhafaza etmek için nasıl bir saklama kabı kullanmalıyım?

    bazı edindiğim bilgiler şöyle;
    -ışık ve hava almamalı
    -metal ile temas etmemeli

    Fakat "kahve benim işim" diyen markalardan biri olan Tchibo, kahve saklama kabı olarak metal bir saklama kabı satıyor.

    Kahve saklamak için; en iyi malzeme nedir?
    -porselen
    -metal
    -ahşap

    Lütfen bu konu hakkında detaylı bilgilerinizi paylaşır mısınız?

    teşekkürler.
     
  2. ismailcan19

    ismailcan19 Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Nasıl saklanırsa saklansın 2 3 gün sonra o tadı gidiyor.
    Benim saklama yöntemim cam bir kavanoz ağzında silikon ve kapağın ucunda demir sıkma aparatı var hava geçirmiyor ve güneş ışık görmeyen yerde saklıyorum
    http://www.turkticaret.net/t/tibetmutfak/oc_7TjzPN.jpg

    Şöyle bişey
     
  3. emedwhat

    emedwhat Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Satıcıların, isteyen müşteri olursa öğütülmüş kahve satıp satmaması forumlarda hâlâ bir tartışma konusu. Bu nedenle öncelikle bir öğütücü alıp, çekirdek kahve ile devam etmenizi öneririm. Öğütülmüş kahveyi ne yaparsanız korumayacaksınızdır.

    Ben kavrulmuş kahvelerimi, kavurduktan sonraki dinlendirme aşaması hariç, Tupperware''in hava geçirmez kaplarında saklıyorum. Bu kabı da serin, rutubetsiz bir mutfak dolabı içerisinde muhafaza edebilirsiniz. Böyle bir kap, öğütülmüş kahve için de kullanılabilir tabiiki.
     
  4. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Kavrulmuş kahveyi tek yönlü valfe sahip bir pakette muhafaza etmeniz gerek. Hava almasını kesmelisiniz fakat dışarıya hava vermesi de sağlanmalı. Çekilmiş kahvenin de maksimum taze kalma ömrü yaklaşık 4 5 gün (aromasını neredeyse tamamen kaybedene dek) kadar olacağı için çekilmiş kahvenin muhafazasını çok dert etmenize gerek yok açıkçası.
     
  5. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Starbucks kahve mi? Saklamaya değer mi ki?
     
  6. turans

    turans Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Öneriniz var mı?
     
  7. zekimert

    zekimert Isınmaya Başlayan Üye

  8. naif

    naif Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Kahvefabrikasi.com var.
    Forumumuzda Yirgacheffe isimli üyenin Bonarri'si var.
    Baristasepeti var.
    Forumda Kahve ve Ekipman satışı yapan yerler başlığı var.
    :)
     
  9. turans

    turans Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    yanıtlar için teşekkürler
     
  10. coffeeroaster

    coffeeroaster Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    çekilmiş kahveyi hemen kullanman lazım saklamak pek sağlıklı değil yada içebileceğin kadar çekip kullanman gerekir. çekirdek olarak one way valfli poşetlerde saklaman gerekir tabi onunda bir süresi var. 3 haftadan sonra oda bayatlama evresine giriyor.
     
  11. ugur

    ugur Yeni Üye

    Cevap: Çekilmiş kahveyi nasıl muhafaza etmeli?

    Kahve çekildikten sonra kısa sürede tüketilmesi gerekli o yüzden kahvenizi azar azar ama sık sık alırsanız sürekli taze kahve içmiş olursunuz ama bence en önemlisi doğru yerden alınması gerek