Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

'Kahve Kavurmak' forumunda icarusstb tarafından 21 May 2015 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. icarusstb

    icarusstb Yeni Üye

    dostlar merhaba

    Forumunuzu inceledim . çok değerli paylaşımlar var. Herkesin emeğine sağlık öncelikle.

    Yazdıklarınızı okuyup akşam eve gittiğimde bir akıl patlaması yaşadım :) saçma olabilir ama işe yarayacak bir şey ise evi batırmadan yönetebileceğim bir teknik mi soramadan edemedim.

    Tefalin bildiğiniz actifry olayı. Hem döndürüyor , hem ısıtıyor. Öldürücü soru şu :eek: actifry da kahve kavurabilirmiyim? :)
     
  2. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Valla coffeegeek.com sitesinde de bahsi geçmişti. Deneyenlerin OLDUĞUNU biliyorum sonucları da Hatırladığım kadarıyla fena değildi. Sıcaklık olarak kaç dereceye çıkıyor bilmiyorum ama ise yarayacağı denenmiş. Denerseniz fotoğraf bekliyoruz
     
  3. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Vaaay hocam çok fena aklımı çeldi bu fikir. Tek gözümle mutfak dolabının üzerinde duran actifry'ı kesiyorum şu anda :D
     
  4. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    kavrulmaz 2 dakikada kömür olur. olsa olsa yeni tip fanus şeklinde olan mısır patlama makinelerinde güzel olurdu. hem çeviriyor hemde bu alete göre daha düşük sıcaklıkta 800 wattla çalışıyor. ancak onda bile kısa sürede kömür oluyor. homojen olmamasıda cabası.
     
  5. icarusstb

    icarusstb Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    @cy hocam yine de akşam 50 gr kadar bir test edeceğim. her 5 dk lik periyodu da fotoğraflayacağım. olumsuzsa da en azından soru işaretlerini gidermiş oluruz . Tek çekincem cihazın teflon kısmı çizilir mi çizilmez mi kısmı. onuda deneyerek anlayacağız :) Akşam eşim gelmeden test etmeye bakacağım :D
     
  6. atabora

    atabora Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Ful city+ kavurmanın üzerine çıkmanızı tavsiye etmem zira ful citiy plus 260 derece sıcaklık gerekir teflonun kimyasal yapısı 263 derecede bozulur
     
  7. akridin

    akridin Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Valla hocam eşinizden bence yazılı izin alsanız iyi olur.. :) Teflona zarar verirseniz olacaklar belli :)
     
  8. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    sonuç sonuç sonuç
     
  9. VolkaniKahve

    VolkaniKahve Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Sonuç sanki teflon hasar almış ve arkadaşımız eşinin verdiği cezayla böyle cin fikirleri aklına sokan forumdan ban yemiş olabilir :)
     
  10. copycat

    copycat Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Ben de merakla sonucu bekliyorum.
     
  11. klimt

    klimt Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Arkadaşlar bu konu sonuçlanmamış, konuyu açan arkadaş ne yaptı acaba, ben 3 aylık bir hort yapıyorum ama Actifry konusuna takılmış durumdayım. Katalog değerine baktığımızda 170 santigrat derece sıcaklıkta pişiriyormuş, fan da var içinde, ama kavurma işleminden sonra soğutma gerekiyor sanırım, Actifry'ın ısınması iptal edilemiyor, modifiye lazım, deneyen, gören, bilgisi olan var mı bu konuyla ilgili?
     
  12. baytun

    baytun Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    bu sıcaklarda soğutmak biraz zor ( ki ben buzlu su koyduğum kaba içinde kahve olan kabı koyuyorum 'benmari gibi' çabucak soğuyor) ama kışın bir süzgece koyup kışın o soğuğunda balkona çıkıp 1 dakika sallamak yetiyor :))
     
  13. Liomc

    Liomc Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Bu arkadas fritozun basini yiyecek, ben de hanimin corbacisina taktim kafayi. Philips soup maker, 180 watt motor gucu, 990 watt isitma gucu var. 20 dakikada corba yapiyor. Kesici bicaklari kor tapayla kapatsam sadece karistirici gorevi olsa kahve kavurabilir mi acaba?? İnternettn baktim daha once denenmemis galiba.
     
  14. baytun

    baytun Yeni Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Bu da çok orijinal bir fikir. Bizim durumumuzu şu cümle özetliyor sanırım : Bu kahve öyle de böyle de kavrulacak arkadaş :D
     
  15. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Yalnız konuyu açan arkadaşın başına cidden kötü birşey gelmedi umarım.
     
  16. kahve

    kahve Isınmaya Başlayan Üye

    Cevap: Kahve Kavurmada Yeni Bir Yöntem Olabilir Mi?

    Arkadaşlar ben bunu denedim bir hafta kadar önce ilk kavurmamı actifryda denedim , merak edenler vardır konu havada kalmasın diye yazıyorum, maalesef çok başarılı sonuç elde edemiyorsunuz çünkü actifry ın sıcaklığı yeterli seviyeye çıkmıyor kahvelerin rengi değişiyor ancak 20 dk da bile ilk çıtırtıyı duyamıyorsunuz, bende süre bu kadar uzayınca kapattım belki 1 saat beklesem bişeyler olabilirdi ama anlamsız bir süre, makineye zararı var mı derseniz kabuklar makinenin alt taraftaki filtresinde birikiyor ama uzun sürede belki zararı olur.