Illy Intenso Bold Roast Alternatifi?

varolaksoy

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Ara 2016
Merhabalar, Philips Ep3246/70 makinemde metal kutuda Illy Intenso Bold Roast ile espresso denedim ve tadını çok beğendim ancak bildiğiniz gibi Illy marka kahveler ülkemizde çok pahalı, tüketim oranımı da düşününce bu kahvenin benim için sürdürülebilir olmadığına ikna oldum maalesef, bu sebeple tat olarak benzer çekirdek arayışına girdim.

Bu konuda tavsiye verebilecek kimse var mı acaba aramızda?

Herkese afiyetler dilerim. :D
 

argural

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Eyl 2012
Merhaba,

Koyu kavrum olarak;

> Pellini Break Rosso denemenizi tavsiye ederim.
KG fiyatı 70 TL civarında, denemeye değer bir f/p çekirdeğidir (Sütle uyumu da oldukça iyidir)

> Rioba %100 Arabica Espresso harmanı,(sütle çok uyumlu olmasa da espresso olarak içimi güzeldir.) ve Rioba %80 Arabica %20 Robusta harmanı da denemeye değerdir. (%80 - %20 özellikle sütle de oldukça başarılıdır.)
Her ikisi de internette olduğundan pahalı satılıyor, Metro Market'te KG fiyatı 120 TL civarı diye hatırlıyorum.


Açık kavrum olarak;

> Antica Tostatura Triestina - Buonissimo, orta/açık kavrum için çok başarılı bir espresso. Sütle hafif kalsa da espresso olarak çok iyi. Eğer açık kavrum denemek isterseniz şiddetle tavsiye ederim, ben severek tüketiyorum. KG fiyatı 170 TL.
 

atoprak

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Kas 2012
Merhaba,

Türkiyede sanırım yok (bir ara vardı) lakin Lavazza nın Espresso Blendleri (hem Classico hem Barista olanları) espresso ya gayet uygun, tam olarak da Illy e benzer..HB üzerinden baktığımda Lavazza nın farklı bir ambalajda satılan espresso çekirdeklerini gördüm .. KG fiyatları 120-130TL arasında.. bence içerikleri aynı veya çok benzerdir.

Paketler KG lik olduğu için, makineye koyduktan sonra kalan kısmı hava almayacak bir kapta (veya ağzını çok iyi kapatarak), buzdolabında saklamanız gerekebilir. Bu tip "market" kahveleri daha hızlı bayatlıyorlar.
 
Üst