Herkese Merhaba

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
geçenlerde görmüştüm o dediğiniz özelliklerde bir kahve, gerçekten ilerleyen zamanda sıkıntı yaşatabilir.

BU makinayı 2 ayda bir mi kireç çözücü ile temizleyeceğiz? ya da belli bir bakım aralığı var mı, sanki kutudan çıkan kullanma kılavuzunda 2 ayda bir yazıyordu da. Kullananlar cihazlarının bakımını nasıl ve ne sıklıkta yapıyorsunuz.
Kireç temizliği tahminen senede bir kez yapmanız yeterli. Yumuşak ve kaliteli bir su kullanın.
Her hafta deterjan temizliğini yapsanız iyi olur. Bunun için pully caff kullanabilirsiniz.
Kahveye aroma katmak için monin şurup kullanabilirsiniz ama bence acele etmeyin taze kahveye alıştığınızda onun lezzeti aroma ihtiyacınızı ortadan kaldırabilir.
 

drbilgin

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2021
Monin white mocha şurubu aldım, ürün başarılı ancak bazen aşırı şekerli oluyor. Aradan geçen birkaç ayda hem makinaya,kahve miktarına elim alıştı. Hem de güzel lezzetler çıkarabiliyorum. Aromaya çok gerek kalmıyor açıkçası. Misafir vs gelirse ya da bazen işyerine ikram amaçlı götürürken ilave ediyorum.

Kahve çekirdeği olarak mambacafe'nin 5li tadım paketini aldım, en çok ethiopia hoşuma gitti, şu an için aynı kahveden devam ediyorum. Farklı firmalardan farklı lezzetler denemek istiyorum. Çok sert kahveleri pek sevmem, çok hafif de olsun istemiyorum. Kahve-çikolata aromalı kahve denemek istiyorum.
Hangi siteden hangi çekirdeği önerirsiniz? (kahve-çikolata öncelik, ancak illa öyle olacak diye bir kural yok). Derseniz bak şu çekirdeği çok beğeniyorum denemek için 250 gr almak isterim.
çekirdek önerileriniz?
 
Üst