El değirmenim ile öğütme çalışamaları

'Kahve Nasıl Yapılır ?' forumunda aykutmumu tarafından 25 Nis 2015 tarihinde açılan konu

  1. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Merhaba arkadaşlar kahve öğütme ve espresso denemelerime başladım
    2 paket kahve aldım 250gr etiyopya espresso olarak çekilmiş, 250gr kolombia çekirdek olarak. Öğütme yaparken hazır espresso olarak çektirdiğim kahveyi baz aldım. Bu arada kahve değirmenime iyi bakın kendisi 70 yaşında bir ninedir. Kayınvalidemin çocukluğunun değirmeni annesinden kalmış ben el koydum:) Ancak hiç zorlanmadan öğütüyorum kahveyi 2 shot kahve hazırlamam 25 saniye sürüyor. Resimde parmağımla bir çizgi çektim, az olan kahve öbeği hazır çekilmiş espresso, çok olan kahve öbeği 70 yaşındaki değirmenim ile çektiğim kahve :D sizden ricam doğru yoldamıyım bunu yorumlamanız. Bu arada iki kahvemde acı oluyor tek başına içilcek gibi değil ama sütle karıştırınca çok hoş tat alıyorum ayrı konu.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. malemsteen

    malemsteen Yeni Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    Üstadım ogutmeleriniz fena değil ama çok da göremedim ben telefondan bakıyorum. Ama 70 yıllık yadigârın hala is görmesi ilginç geldi. Birde bügünde eskiler ile kahve muhabbeti oldu biri dediki eskiden pek içilirdi iste babam dedem öğütürdü dedi demekki kültür varmış ama zamanla bitmiş. Şimdi Türk kahvesi içenler bile öğütülmüş alıyor öğütüldugunu bilen bile çok yok.
     
  3. MrFahrenheit

    MrFahrenheit Emir OTLUOĞLU

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    Haklısınız hocam, halam ya da babam ne zaman babannelerini anlatsalar salonda mangalın önüne oturur, mangalın dibinden kahve takımını çıkarır, kendi kavurduğu kahveyi değirmende öğütür, mangalın külünde pişirir içerdi derler. Zamanla pratik olsun diye diye amma çok ödün vermişiz lezzetten.
     
  4. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    resimlerden pek anlaşılmıyor. belki kahveleri dağıtıp yeniden fotoğraflarını çekerseniz daha anlaşılır olur. benim dikkatimi çeken ise kahvelerin renkleri oldu. belki ışıktan da olabilir ama fazla koyu duruyor. starbucks vs. kahvelerinin rengine yakın görünüyor.

    vianna roast ve sonraki aşamalarda kahve taze olsa bile kahve çekirdeğinin karakteristik tadı tamamen kayboluyor ve aroması gidiyor. eğer kahvenizi bu derecede kavurtturduysanız acılık bundan olabilir. bu hafta yirgacheffe'nin deneme amaçlı gönderdiği koyu kavrulmuş çekirdeklerle yaptığım denemeler çok acıydı. tavsiyem kahvenizi kavurturken full cityden daha ileri kavurma seviyelerini tercih etmemeniz
     
  5. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    Kahvelerin kavurma şeklini seçemedim açıkçası öyle bir seçenek yoktu çok kurumsal bir firma değil kahveyi aldığım yer galiba tam hakim değiller konuya
     
  6. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    peki gelen paketin üstünde kavrulma tarihi, tipi vb. bilgiler var mı?
     
  7. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    kahveyi aldiginiz her kavurmayi cok kotu yapmis aroma almaniz cook mumkun degil
    ogutmeye gelince ise en iyi shot alirken anlarsiniz cekirdekten cekirdege makineden makineye ogutme kalinligi degisir hatta bayat cekirdek ile gaze cekirdegin Dahi ogutme kalinligi farklidir
    ama ilk onerim acik kavurmalari tercih etmeniz
     
  8. moretimeforcoffee

    moretimeforcoffee Paylaşımcı Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    Coffeehaus'tan almışsınız sanırım. Oranın kahveleri berbat daha önce ben de denedim. Size kahve fabrikası, bonarri coffee, e-gurme ya da baristasepetinden kahve alıp denemenizi öneririm.

    SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  9. aykutmumu

    aykutmumu Yeni Üye

    Cevap: El değirmenim ile öğütme çalışamaları

    Bu ders oldu ucuz etin yahniside yavan oluyor malesef