Probador Colectiva - Fınca El Poso Mikrolot, El Salvador

neosinan

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Nis 2020
Paketteki Tadım Notları: Meyvemsi, Mango, Çiçeksi ve Sütlü Çikolata

Kavurma Tarihi: ?? [1]

Tadım Tarihi: 20.06.2020 – 27.06.2020

Başta hafif bal gibi bir tad geliyor, Yavaş yavaş meyvemsi compleks aromalar öne çıkıyor, Hafif sütlü tatlı gibi tad aldığımıda eklemem lazım. Her kahve severin başka özelliklere bakmadan denemesi gereken bir kahve tadı aldım. Probador her zaman tavsiye edilen bir kavurucu olmasına rağmen deneme fırsatı bulamadığım bir kavurucuydu. Bütün tavsiyeler boşuna olmadığı görmek beni mutlu ediyor.

Kahve, Türkiyede alışık olduğumuz single origin kahvelerden farklı olarak bir bölgeden değil, Tek bir Çiftlikten geliyor. Bu kadar güzel ve komplex aromaların belkide önemli bir sebebide bu olabilir.

Kahve gövdesi biraz hafif ancak gayet tatmin ediciydi. Asiditesi ise biraz tatlıydı ve aromaların öne çıkmasına destek verecek gibiydi.

Sonuç olarak Benim hoşuma giden, Denemekten zevk aldığım bir kahve oldu.

Probadorun kendi sitesinden;

https://probadorcolectiva.com/finca-el-poso-mikrolot-el-salvador-

1-Kahvenin kavurma tarihi olarak 25.06.20 yazıyordu Ancak elime geçtiği tarih bundan önceydi. Bir hata olmuş gibi duruyor.

Kaynak

https://turkiyedekahve.wordpress.co...colectiva-finca-el-poso-mikrolot-el-salvador/
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
:D
1-Kahvenin kavurma tarihi olarak 25.06.20 yazıyordu Ancak elime geçtiği tarih bundan önceydi. Bir hata olmuş gibi duruyor.
Probador kavurma tarihi yazmıyor degassing tarihi o. Probadorun bu politikası bir çok kişiyi yanıltıyor. Özellikle degassing yazmalarının sebebi kahveyi erken içmenin de demleme hatası olarak görmeleri.
 

bK84

Yeni Kahvesever
Katılım
6 May 2020
Muhtemelen 15 haziran kavurma tarihi. Probador Colectiva kavurma günü pazartesi ve 10 gün kadar degassing süresi yazıyorlar.
 
Üst