Wacaco Nanopresso Ile Espresso Demleme

oncekahvem

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2019
Konum
Ankara/İzmir
Selamlar, bugün itibariyle sipariş ettiğim Nanopresso elime ulaştı. İlk demlememde boş sıcak su geçirerek pre-heating olayını gerçekleştirdim. Ardından 7 gram kadar kahveyle(ölçek kaşığını dolduracak kadar demlemeye başladım. Öğütümü de hario mini millde 5 clickte gerçekleştirdim.
Çıkan kahve tatmin ediciydi fakat akış çok başarılı değildi. Ayrıca bastıktan sonra piston geri gelmiyordu. Ben öğütümden kaynaklandığını düşünüyorum.
Başka fikri olan var mıdır?
Teşekkürler şimdiden, iyi hafta sonları:D
 

ytghan

Aktif Demleyici
Katılım
11 Şub 2020
Benim de merak ettigim bir ekipman nerden ve ne kadar ucrete aldiniz? Yazdiklarinizdan yeterli basinç alamadiğinizi anladim.Ogutumu inceltip deneyebilirsiniz ama fazla ince yapmayın basinçtan sorun çikarabilri
 

oncekahvem

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Şub 2019
Konum
Ankara/İzmir
Ben hepsiburada üzerinden GastroPlanet aracılığıyla satın aldım. Sanıyorum kendileri aynı zamanda Wacaco Türkiye distribütörü.
Öğütümü inceltince de akış bozuluyor maalesef.
Birçok farklı forum ve videoda bu soruna değinilmiş. Bir kişinin sıcak sirkeli su geçirin önerisini gördüm fakat iç parçalara zarar verir mi emin olamadım. Bence pratik bir ürün. v60 için aldığım filtre kavrum çekirdekle yaptım, ona rağmen başarılı bir krema ve yoğunluk aldım. Piston düzelirse her şey güzel olacak...
 
Üst