Cold Brew

SailorM

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ağu 2019
Cold drip denemedim ama bu bekletme yöntemlerimden iyi olacağina en ufak şüphem yok.İlk etken bu kadar uzun bekleme süresi aromayı veren maddelerin ve kahvenin oksidasyonuna neden oluyor.Bir çeşit kahve demlenirlen bayatlama diyebiliriz.Bu yüzden bu bekletme yöntemlerinde böyle değisik hoş olmayan tatlar alıyorum.
İkincisi cok ugrastirici süzmesi bekletmesi vs.
Üçüncüsü kahvenin içindeki tozlar 12-24 saat bekleyince suyun içinde acılık veriyor hiç hoş olmuyor(tozlari eleseniz bile büyük parçlara yapişik şekilde tozlar kaliyor)
Yani hedefimde cold drip ekipmanlari var ama fiyatlari epey ederinin üstünde bakalim bulabilirsem alacagım bir tane.
Ek olarak bekletme yöntemlerinde vakumlu kaplarda yapabilme şansi varsa bu bayatlamanin bir miktar önune gecilebilir.
Bir ek daha harionun mizudashi gibi ekipmanları ile yapılanlar kavanozlardan bir tık iyi sonuç veriyor.Neden derseniz tozların ic kısimda kalanları suyla o kadar çözünemediği için olduğunu düşünüyorum.
Maalesef soylediklerinize katilamayacagim. Youtube acip izlerseniz bu yontemi ve benzer yontemi anlatan, gayet unlu kahve uerticisi veya cafe isletmesi yapan yabanci kaynamlar var. Muthis lezzetli kahveler alindigini, sicak su ile demleme olmadigi icin de kahvenin tadinin suya daha guzel gectigini gorebilirsiniz. Ben 24 saat sonunda cok yogun, leziz ve konsantre bir kahve elde edip bazen full bardak bazen de bardakta 2/3 kahve 1/3 soguk su orani ile tuketiyorum. Buz , limon eslikcisi de oluyor.
 
Üst