V60 Alt Başlığının Isimlendirilmesi Sorunsalı

V60 başlığı değiştirilsin mi?

  • Evet alt başlık Pour Over olarak değiştirilsin.

    Kullanılan: 6 27.3%
  • Hayır V60 olarak kalsın, hiç bir şey değişmesin.

    Kullanılan: 7 31.8%
  • Diğer yöntemler için ayrı ayrı alt başlık açılsın

    Kullanılan: 9 40.9%

  • Kullanılan toplam oy
    22

selamet

Yeni Demleyici
Katılım
22 May 2019
"Kahve Yapım Teknikleri" konusu altında "V60" alt başlığı var. V60 sadece Hario'nun konik tasarımı ve hario filtresini çağrıştırıyor. Melitta, Kalita, Chemex gibi demleme yöntemleri için ayrı alt başlık açılmamış. Şu anki alt başlıklara göre bu üç yöntem "Diğer Türler" altına girmiş oluyor.

Birbirine yakın bulunan bu dört yöntemi "pour over" olarak aynı başlıkta birleştirebiliriz. Pour Over, yukarıdan el ile su dökülen ve bir filtre yardımı ile süzülerek demlenen kahve yöntemlerinin tamamını kapsıyor.

Dikkatimi çeken bu detayı belirtmek, ufak bir anketlede konu hakkında görüş toplamak istedim. Belki konu neticesinde forum yöneticileri uygun aksiyon sağlayabilir. Bence doğru sınıflandırma ve isimlendirme önemli, çünkü farklı demleme yöntemlerinin anlaşılmasında, karşılaştırılmasında ve mantıksal bağ kurulmasında yardımcı oluyor. Doğru isimlendirme ise anlatılmak istenilenin daha doğru tasvir edilmesi için gerekli.

Dip Not: Makine tarafından üstten su dökülerek yapılan demlemer "drip coffee" yada "filter coffee" olarak adlandırılıyor. Pour Over ile tek fark dökenin makine olması.
 
Üst