Molent G100 S.s.s. Cevaplar

Molenttools

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2019
Merhabalar,

Öncelikle değerli görüşlerini bizimle paylaşan herkese teşekkürlerimizi sunarız.

Yaklaşık 3 yıldır üzerine çalıştığımız projemizin detaylarını paylaşmak için sizin kadar bizde çok sabırsızlanıyoruz. Yapılan yorumları göz ardı ediyoruz sanılmasın. Üretim yoğunluğumuzdan dolayı sorularınıza cevap vermekte gecikebiliyoruz. Değirmenimiz G100 ile ilgili merak edilen sorularınızın cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Değirmenimizde kullanmış olduğumuz ahşaplar gürgen ağacıdır. Değirmenimiz için seçmiş olduğumuz özel ahşaplar kendi doğal ortamında kurutulmuş 3-4 yıllık ahşaplardır. Bu tip ahşaplar doğal tüm evrelerden geçtiği için sağlamlık açısından ulaşabileceği son noktaya ulaşmaktadır ve şekillendirme aşamasında geliştirmiş olduğumuz yöntemlerle işlem sonrası her hangi bir değişime uğramamaktadır. Bu sebep ile değirmenin ahşap bir gövdeye sahip olmasından dolayı kaynaklanacak problemler ortadan kaldırılmıştır.

Değirmenin kahve ile temas eden iç yüzeyi, kullanmış olduğumuz sertifikalı gıda ile temas edebilme özelliğine sahip doğal yağlar ile kaplanmaktadır. Bu kaplama sayesinde ahşabın hava ile teması kesilmiş ve aynı zamanda kahvenin kokusunu ahşaba sinmesini engellemiş olmaktayız. Ahşap yüzeyinde de herhangi bir dökülme olmasını da bu işlem engellemektedir.

Dış yüzeyinde kullanmış olduğumuz renklendiriciler de cilt ile temas edebilen sertifikalı ürünlerdir. Ahşap gövdenin herhangi bir bakıma ihtiyacı yoktur. Dış yüzeyi nemli bir bezle silip kullanıma devam edilebilir, isteğe bağlı olarak da değirmenin dış yüzeyine pamuk ile çiçek yağı sürülebilir. Kullanıcı hataları haricinde gerçekleşecek tüm teknik problemler de değirmenimizin 2 Yıl Garantisi bulunmaktadır.

Değirmenimizde kullanmış olduğumuz çelik öğütücüler yurt dışından ithal edilmiş olup değirmenimize uygunluğu açısından yapılan tüm modifikasyonlar Türkiye de kendi imalathanemiz de yapılmıştır. Malzeme yapısında özel siparişimiz üzerine Çin de imal edilen öğütücülerimiz HRC53-58 sertliğindedir. Malzeme içeriğinde; C, Si, Mn, P, S, Cr, Ni bulunmaktadır ve siparişimize özel oranlarla dökümü yapılmıştır. Değirmenimizin tasarımında popcornu ortadan kaldırmak üzere yapmış olduğumuz tasarım sonucunda kahve haznesine giren tüm çekirdekler öğütülmüş olarak çıkmaktadır. Bu yüzden ne olur ne olmaz diye koyduğumuz ahşap kapağı kullanmadan da gönül rahatlığı ile kahvenizi öğütebilirsiniz.

G100 projemize başladığımız ilk günden bu yana hiçbir zaman diğer öğütücülerin tasarımından etkilenmeden kendi özgün çalışmalarımızı yaptık. 37 prototip sonucunda çıkan yerli tasarımımızın Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescili bulunmaktadır.

G100 ün yüksek görülen fiyatı ile ilgili de söylemeliyiz ki; bir ürünün maliyetini belirleyen tek unsur kullanılan hammaddeleri ne kadara alındığı değildir sadece. 21 kalemden oluşan alt tarafı bir el değirmeni denilen bir ürün için bile alınan tüm hammaddeler döviz kuruna göre satın alınıyor. Bizde isterdik kullandığımız hammadde, makine ve teçhizat TL ile alınsın hepsi yerli malı olsun ithal hiçbir şey kullanmayalım fakat olmuyor maalesef. Biliyorsunuz ki olmayan bir ürünü üretmek için de sadece hammadde yeterli olmuyor. O malzemenin işlenebilmesi için makinelerin ve yeterli donanımlı bir imalathanenin olması gerekiyor. O imalathane de şayet her şey endüstri 4.0 a göre yürümüyorsa birde makineleri kullanan, ahşap gövdeleri zımparalayacak, boyayacak, montajını yapacak... çalışanları olması gerek. Değirmenimizin fiyatı bunlara göre ortaya çıkmıştır. 1e yapalım 10 a satalım gibi bir anlayışımız olsaydı sanırım bu iş için kolları sıvamazdık.

Toparlayacak olursak, imalathanemizde plastik enjeksiyon kalıbı tasarlayıp değirmenimizi dakika da 10 adet üretecek şekilde bir sistem kurmayı bizde biliyoruz. Bunları denemediğimizi düşünmeyin. Biz kendimiz beğenmediğimiz hiçbir ürünü yaptık demedik, demeyeceğiz de. Eğer talep edilen fiyat aralığında bir değirmen çıkarırsak beklenen kalite ve performansın çok altında bir ürün olur. Bu seferde, “yapacakları değirmen bu kadar olur işte peh!” gibi yorumlar alacağımıza eminiz. O yüzden doğru bildiğimizden şaşmamaya çalışıyoruz.

Molent markası ve sahip olduğu mevcut 15 farklı özgün ürün, piyasada ki bir açık görüldüğü için ortaya çıkmamıştır. Biz yaptığımız işi ciddiye alarak, sizin için elimizden gelen en iyi ürünü çıkarma amacıyla bu yola çıktık. “küresel kahve sektöründe güçlü bir Türk markası daha olsun, neden bizimde kaliteli ekipmanlarımız olmasın!” diyerek bu yola çıktık. Biz iki ortak, 3 yıldır gecesini gündüzüne katarak tüm işlerimizin önünde bu projeleri tutarak, kimseden maddi bir destek veya yatırım almadan bu ürünleri ortaya çıkardık. Bu zamana kadar çıkardığımız ürünlerimiz ile eğer gücümüze güç katarsak daha nice farklı projeler ile Molent markasını duyacağız. Diyelim ki becerememişiz biz bu işi ürünlerimizin kalitesi küresel anlamda rekabet etmek için yeterli değil, o zaman yaptığımız tüm yatırımları “biz yaptık, sağlık olsun” deyip unuturuz. Önceden ne yapıyorsak onu yapmaya devam ederiz. Görüşleriniz ve yorumlarınız bizim daha iyisini yapmamıza yardımcı olacaktır. Dilediğiniz konuda görüş, şikayet ve sorularınız için molenttols instagram hesabımızdan veya info@molenttools.com mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Bol kahveli, iyi günler dileriz…


Molent Kurucu Ortakları
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.13.36.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.13.36.jpeg
    60.6 KB · Görüntüleme: 175
  • WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.12.31.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.12.31.jpeg
    102.9 KB · Görüntüleme: 173
  • WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.12.32.jpeg
    WhatsApp Image 2020-01-21 at 18.12.32.jpeg
    124.6 KB · Görüntüleme: 173

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Allah yüzünüzü kara çıkartmasın, hayırlı olsun. Emekleriniz anlayamayacağımız kadar çoktur doğrudur. Emeğinize taktir ettiğiniz fiyatı ödeyip değirmeni alıp saygı göstermek isteriz fakat benim gibi orta sınıf gelir grubundaki kahveseverler için bu zor olabiliyor. Zorluğu maddi ama aslında daha çok psikolojik. Hani satış psikolojisi sebebiyle 100 değil de 99.99 derler ya işte bu önemli bir kavram. Değirmeninizi orta sınıfa daha çok açmak isterseniz psikolojik eşik (<1000?) değerinin altında ve tabi ki sizi de zarara sokmayacak bir fiyat vermeniz mümkünse bu büyük bir devrim olur. 300 lira daha zorlayıp comandante alırım... cümleleri yok olur. Diye düşünmekteyim ama işin muhasebesini siz benden daha çok biliyorsunuz. Bu tip durumlarda biz şöyle deriz Allah yüzünüzü kara çıkarmasın...
 

keremp

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ara 2014
Konum
istanbul
Böyle bir dönemde en ufak biri girişimde bulunmanın zorluğuna rağmen, bu yaptığınız takdir edilesi bir durum. Yolunuz açık olsun.

Belki ilerlerleyen üretimlerde adetler daha yukarı çıktıkça satış fiyatlarınızda daha erişebilir rakamlara gelirse biz tüketiciler içinde ciddi bir alternatif olacaktır.

şimdiden başarılar.
 

kahveanalisti

Aktif Demleyici
Katılım
17 Eki 2017
hayırlı olsun tekrardan. umarım herşey yolunda gider. ama hocam siz bir pazarlama hatası yapmışsınız gibi geliyor bana. pazarda premium alıcıların bu fiyat bandında tercih değiştirmesi genelde zordur. pazar açığı timemore gibi mid-premium ürünler ihtiyacı var. evet ürün maliyetleriniz yüksek olmuş olabilir ama bu noktada siz pazar giriş senaryonuzu biraz yanlış hazırlamışsınız. iyi bir SWOT analizi yapmadan dar bir pazara girmek cidden zordur. Burada benim gördüğüm ürün güzel yeterli ama pazarlama hatalarınız bol. Siz yeni bir pazar oluşturmuyorsunuz. aynı fiyat bandında ürün alabilecekler ise benzer ürünleri 200-300 lira daha fazla verip riske girmeden alabilecekken sizin ürünü tercih etmeleri müşteri algoritması açısından zor ve riskli. burada sizin ürünleriniz belki aliminyum yapıp daha ucuza üretip üzerine basit bir kaplama yapsaydınız burada maliyetiniz hem düşük olacak hem de timemore gibi şu aralar piyasaya getirmesi zor olan ürünler yerine orta seviye ürün arayan yerli tüketici taleplerini karşılayacaktınız. burada müşteri bütçesi üzerinden bir hesap yapılmalıydı. umarım molent g100 eco gibi bir ürün çıkarıp daha ucuz malzeme ama aynı burr ile bir alt segment müşterilere hitap edebilirsiniz. segmentasyon ve pazar araştırması çok önemli. bu konuda hatta bir fikir olarak üniversite pazarlama ve işletme gibi bölümlerde okuyan gençlerin gerek doktora gerek master'Da burs verip kahve konusunda ciddi bir pazar araştırması yaptırıp bu tip sonuçlar alarak gitmeniz daha yararlı olabilir ilerde.

tekrar hayırlı olsun.
 

bulcum

Tecrübeli Demleyici
Katılım
5 Ara 2016
Hayırlı uğurlu olsun. Bu girişim gittikçe gelişir inşallah. Sektörde yerlisine ciddi ihtiyaç olan kazboyunlu ısıtıcı, server, vs gibi ürünler de gelir umarım.
 

Cknvisual

Profesyonel Demleyici
Katılım
9 Tem 2019
- değirmen hem espresso hem pour over aralığında öğütüm sağlıyor mu?
- comandante, tiemmore, lido gibi el değirmenleri ile bir kıyaslama yaptırmayı düşünüyor musunuz?
- tek seferde kaç gram kahve öğütebiliyor (haznenin kapasitesi)

iyi performans gösterdikten sonra bence fiyatın önemi yok,

timemore değirmen kullanıcısyım ve özellikle de espresso inceliğidne de iyi sonuç verebilecek bir değirmen arayışındayım, eğer molent g100, comandante seviyesinde bir sonuç verecekse comandante alacağıma sizin değirmeninizi alırım.
 

Molenttools

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2019
Allah yüzünüzü kara çıkartmasın, hayırlı olsun. Emekleriniz anlayamayacağımız kadar çoktur doğrudur. Emeğinize taktir ettiğiniz fiyatı ödeyip değirmeni alıp saygı göstermek isteriz fakat benim gibi orta sınıf gelir grubundaki kahveseverler için bu zor olabiliyor. Zorluğu maddi ama aslında daha çok psikolojik. Hani satış psikolojisi sebebiyle 100 değil de 99.99 derler ya işte bu önemli bir kavram. Değirmeninizi orta sınıfa daha çok açmak isterseniz psikolojik eşik (<1000?) değerinin altında ve tabi ki sizi de zarara sokmayacak bir fiyat vermeniz mümkünse bu büyük bir devrim olur. 300 lira daha zorlayıp comandante alırım... cümleleri yok olur. Diye düşünmekteyim ama işin muhasebesini siz benden daha çok biliyorsunuz. Bu tip durumlarda biz şöyle deriz Allah yüzünüzü kara çıkarmasın...

İyi temennileriniz için teşekkür ederiz. Düşüncelerinizi dikkate alıyoruz, bunun içinde elimizden geleni yapacağız. Tekrar belirtmek isteriz, kısıtlı imkanlarla üretimini sağladık. İlk 100 adetteki serimizde fiyatlarda oynama yapamıyoruz. seri imalat aşamasına tam olarak geçtiğimizde adetleri yükseltebilirsek, fiyatlarımız daha uygun hale geleceğine inanıyoruz.
 

Molenttools

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2019
hayırlı olsun tekrardan. umarım herşey yolunda gider. ama hocam siz bir pazarlama hatası yapmışsınız gibi geliyor bana. pazarda premium alıcıların bu fiyat bandında tercih değiştirmesi genelde zordur. pazar açığı timemore gibi mid-premium ürünler ihtiyacı var. evet ürün maliyetleriniz yüksek olmuş olabilir ama bu noktada siz pazar giriş senaryonuzu biraz yanlış hazırlamışsınız. iyi bir SWOT analizi yapmadan dar bir pazara girmek cidden zordur. Burada benim gördüğüm ürün güzel yeterli ama pazarlama hatalarınız bol. Siz yeni bir pazar oluşturmuyorsunuz. aynı fiyat bandında ürün alabilecekler ise benzer ürünleri 200-300 lira daha fazla verip riske girmeden alabilecekken sizin ürünü tercih etmeleri müşteri algoritması açısından zor ve riskli. burada sizin ürünleriniz belki aliminyum yapıp daha ucuza üretip üzerine basit bir kaplama yapsaydınız burada maliyetiniz hem düşük olacak hem de timemore gibi şu aralar piyasaya getirmesi zor olan ürünler yerine orta seviye ürün arayan yerli tüketici taleplerini karşılayacaktınız. burada müşteri bütçesi üzerinden bir hesap yapılmalıydı. umarım molent g100 eco gibi bir ürün çıkarıp daha ucuz malzeme ama aynı burr ile bir alt segment müşterilere hitap edebilirsiniz. segmentasyon ve pazar araştırması çok önemli. bu konuda hatta bir fikir olarak üniversite pazarlama ve işletme gibi bölümlerde okuyan gençlerin gerek doktora gerek master'Da burs verip kahve konusunda ciddi bir pazar araştırması yaptırıp bu tip sonuçlar alarak gitmeniz daha yararlı olabilir ilerde.

tekrar hayırlı olsun.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederiz. söylediklerinizi dikkate alacağımızdan emin olabilirsiniz. Biz değirmen üretmeye karar verdiğimiz zaman ucuz olsun kar marjı yüksek olsun bol bol satılsın mantığı ile bir proje hazırlamadık. Bizim her zaman önceliğimiz küresel sektörde rekabet edebilecek bir yerli değirmen yapmak oldu. Tabiki G100 bu başka bir değişiklik olmayacak demiyoruz. bir sonraki üretilen serimizde, tüm görüşler dikkate alınarak gerekli revizyonlar yapılacaktır. Bizde değirmenimizi seri imalata alıp maliyetleri düşürmeyi çok isteriz, fakat malum ülke şartları... bunun için de öncelikle gücümüzü toparlamamız şart. Desteklerinizi bekliyoruz...:D
 

Molenttools

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Ara 2019
- değirmen hem espresso hem pour over aralığında öğütüm sağlıyor mu?
- comandante, tiemmore, lido gibi el değirmenleri ile bir kıyaslama yaptırmayı düşünüyor musunuz?
- tek seferde kaç gram kahve öğütebiliyor (haznenin kapasitesi)

iyi performans gösterdikten sonra bence fiyatın önemi yok,

timemore değirmen kullanıcısyım ve özellikle de espresso inceliğidne de iyi sonuç verebilecek bir değirmen arayışındayım, eğer molent g100, comandante seviyesinde bir sonuç verecekse comandante alacağıma sizin değirmeninizi alırım.

Değirmenimiz tüm kahve öğütümleri için öğütüm yapabilmektedir.

Bizim Molent olarak farklı değirmenler ile kıyaslama yapmamızın etik olmayacağını düşünüyoruz. Mesela değirmenimizin homojenlik testi için yapmış olduğumuz çalışmada da amacımız EK43 ile kıyaslamak değil, değirmenimizi objektif olarak görmekti. Orda da baz aldığımız konu partikül boyutları arasındaki farkı görmekti. Fakat bizden bağımsız olan arkadaşlar istedikleri kıyaslamaları yapacaklarını düşünüyoruz.

Değirmenimizin iç hacmi 60 gramdır. aynı zamanda kavanoz da 60 gram öğütülmüş kahve alabilmektedir.

Teşekkürler...
 

Karslfa

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2018
Ürün N11 de bulunuyor . Bu arada sitenizde de sizin için hazırlanıyoruz yazıyor. İzlediğim bir incelemede homojenliğe övgü varken eksi tarafları girdi malzemelerin çoğunun ithal olduğundan pahalı fiyatı ve kolunun çevirirken kolay çıkabiliyor olması. Revize olacaksa hangi konularda olacak acaba ? Bir de ne kadar bekleriz ?
 

cemix

Profesyonel Demleyici
Katılım
6 Kas 2017
Ürün N11 de bulunuyor . Bu arada sitenizde de sizin için hazırlanıyoruz yazıyor. İzlediğim bir incelemede homojenliğe övgü varken eksi tarafları girdi malzemelerin çoğunun ithal olduğundan pahalı fiyatı ve kolunun çevirirken kolay çıkabiliyor olması. Revize olacaksa hangi konularda olacak acaba ? Bir de ne kadar bekleriz ?
G50 çıktı ama sitesi yapıma girdi. İnstagramdan bakabilirsiniz. Youtube da kahvetrip incelemesini yaptı.
 

Karslfa

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2018
G50 çıktı ama sitesi yapıma girdi. İnstagramdan bakabilirsiniz. Youtube da kahvetrip incelemesini yaptı.

Teşekkür ederim. Zaten kahvetrip incelemesini seyrettikten sonra merak uyandı bende :D Ama o videoda gördüğüm kolun atma durumunu inşallah düzeltirler eğer üründe bir revize düşünüyorlarsa. Açıkcası beni en çok etkileyen hem hız hem de homojen öğütmesi oldu.
 

safak

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Ocak 2019
Merhaba,

Yaklaşık 3 ay geçti. Eksi artı yönleri tartışılıp duruldu. Benim merak ettiğim nokta, kimse bu değirmeni satın aldı mı? Hiç kullanıcı yorumuna videosuna rastlamadım. Cidden merak ediyorum... alıp kullanıp tavsiye edebilecek veya etmeyecek kimse yok mu??
 

Karslfa

Yeni Kahvesever
Katılım
4 Eki 2018
Molenttools indirim kodu vardı bi ara %10 indirim sağlıyordu. Hatırlayan var mı acaba ?
 
Üst