Kaç Bardak Kaliteli Kahve Içtiniz?

befall

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ocak 2019
Bir orana baglarsak eğer kaç tane kaliteli bardak kahve içmişsinizdir vede ne kadarı çöpe gitmiştir
 

tolgahanuzun

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2019
Biraç tane icitigim kahve gibisi yok, onun haricindekilerde eh iste denebilir. 10 bardak icmissen 1 tanesi super 5 tanesi iyidir geri kalanida ise icmek icin iciyorum diye sınıflandirabilirim.
 

konari

Yeni Kahvesever
Katılım
14 May 2019
Hiç içemedim diye düşündüğüm için hep daha iyisi için deneme yapıyorum, bu neden ile de hobim oldu.
 

agulerer

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2019
3. nesil yöntemlerle stabilite sağlamanın çok zor olacağını düşünüyorum. Tüm değişkenleri kontrol etmek çok zor. İçtiğim bir bardak diğerini %70-%80 tutuyor. Espresso'da tutarlılık sanki daha fazla gibime geliyor. En azından içtiğim espressolar için bu şekilde.
 

befall

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Ocak 2019
Benim anladığım kadarıyla baya para döküyoruz ama istediğimizde elde edemiyoruz bu kötü bir şey bence
 

agulerer

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2019
Kesinlikle kötü. Bence 3. nesil fazla abartılıyor ve iyi pazarlama stratejileri uyguluyorlar. O kadar çok değişken var ki demlerken, bu konuyla ilgili post vardı blogda, bu değişkenleri her seferinde aynı derecede tutturmak neredeyse imkansız bence. Kahve bekledikçe bir önceki güne göre aroma değişiyor :D Nem, sıcaklık, ışık, basınç vb. değişkenler aromayı etkiliyor. Döküş hızı, yüksekliği, döküş noktası vb. değişkenler yine aromayı etkiliyor. El değirmeni kullanılıyorsa ne kadar kaliteli olursa olsun fizik kanunları gereği farklı güç uyguladığınızda partiküllerde farklılık oluşuyor ve bu da aromaya etki ediyor. Ayrıca değirmenler ortam sıcaklığı nedeniye metallerin genleşmesi/büzülmesi sebebiyle tutarsızlar ve bu konuda yurt dışında bir kafe her oda sıcaklığı için farklı ayar kullandığıyla ilgili bir video çekmişti sanıyorum. Bu değişkenlerin dışında da bir sürü değişken mevcut. Kahve yapımı = Kimya. O zaman bu kadar değişken her seferinde bir miktarda olsa değiştiğine göre sonuç her zaman farklı çıkacaktır ve bizde çoğunlukla tüh diyeceğiz.
Diğer yandan espresso da bu değişkenler bir miktar daha az ve aroma yoğunluğu/tat alma duyusu bu değişken farkını bir miktar önemsiz kılıyor sanıyorum. Ama yinede espresso da bile bence %90 aynı tat alınabilir gibime geliyor. Tecrübeli arkadaşların bu konudaki fikirlerini de bekliyorum tabii...
 
Z

ziyretci3

Guest
Böyle harbi Kaliteli Tadı damağımda kaldı dedigim kahve Yılda 15 Kg Kahve Tüketiyorsam 1 Kg kadar anca oluyordur denk geliyordur mesala bu sene o yarım kiloya düştü seneye hiç getirmeyecekler sanırım.
 

lion256

Yeni Kahvesever
Katılım
14 Kas 2018
Bu endüstri Afrika kahvelerini (Kenya, Ethiopia) gereksiz ve aşırı bir şekilde pazarlıyor, Türkiyeye muhtemelen iyi çekirdekler gelmediği için ilk yudumda waoww etkisi olan (aroma farklı ya) sonrasında zorla içtiğimiz asitli gövdesi olmayan kahvelere talim oluyoruz (seçkin kavurucuları konu dışı tutuyorum).

Ben iyi kahve içebilmek için bundan sonra Amerika dışında kahve almamaya karar verdim, enazından gövdeli doygun ve tutarlı kahveler içebiliyorum böylelelikle. 3 ay Kenya içirseler kahve den soğuyacağım yoksa.

Umarım iyi kahveler gelir ve gelmeye devam eder,

En kaliteli kahveye gelince;

Petra nın geçen sene getirdiği Guatemala Finca La Esparanza ve Ethiopia Sewana hayatımda içtiğim en iyi kahvelerden di. Tezatlık var dediğinde diyorsanız dediğim gibi seçkin kavurucularda iyi Afrika kahveleri de olabiliyor (bazen:/)
 

exen1986

Yeni Kahvesever
Katılım
30 Ağu 2019
Sanırım en iyi içtiğim kahve tek bir fincandı o da Ankara'da Paper Roasting'de içtiğim Colombia idi. Bunun dışında evde maceraya devam, bir türlü oturmadı işler.
 

CoFFeePaTh

Profesyonel Demleyici
Katılım
8 Nis 2019
Konum
Adana
Bugüne kadar içtiğim iki kahveyi çok beğendim. Birincisi Mersin Gaia Co cafede, kungpow'un bir kavrumuydu sanırım; V60 demlenmiş bir kahveydi. Yumuşak ve lezzetliydi, hiç bitter tat yoktu ama gövdesi de yerli yerindeydi. Ama nerenin kahvesi olduğunu hatırlamıyorum. Sahibi buralardaysa belki o hatırlar.
Diğeri Ruanda titus, boxxcoffee kavrumuydu. Aromaları oldukça baskındı. Burnuma şeftali kokuları geliyordu ve çok keyifli bir kahveydi.

2-3 kez de çöp kahve aldığımı hatırlıyorum, geri kalanlar da kalburüstü performansa sahip.
 

teyyaredenkahve

Kahve Masası ✈️
Yönetici
Katılım
28 Nis 2017
Konum
İstanbul
Konuları araştırırken güzel bir konu buldum sanırım.

Soru açık. Bir çok kahve alıyoruz ama işte bu olmuş dediğimiz kaç tanesi?
 

ColorTR

Profesyonel Demleyici
Katılım
27 Tem 2022
Bardak olarak bilemeyeceğim ama 50 farklı çekirdek denediysem 40dan fazlası gayet keyifliydi. Neticede hepsi farklı bir deneyim, bizim için de eşsiz olan tek şey deneyim. Yoksa evrenin en eşsiz mükemmel kahvesini her seferinde %100 aynı demleyebilip sürekli içsek bir süre sonra bıkacağız ve sıradan olacak. Çok aşırı kasmıyorum, olması gerekenleri yüzeysel şekilde, mümkünse de atlamadan yaparak keyif almaya çalışıyorum.
 
Son düzenleme:

aytac07

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Ara 2022
hep daha iyisini içene kadar en iyisi yeni yaptigim kahve olucak illaki kahve demleme ekipmanlari suyun akış hızı demlenme süreleri ve kahve ve su oranina göre %80 bir orantiyla yakalayabiliyorum bir önceki kahvemi ama bu bazende dusuyor aslinda 😅
 
Üst