mukka express

halkiyon

Yeni Kahvesever
Katılım
8 May 2012
bialetti'nin 2 kişilik cappuccino makinesi. 2 adet 180 ml. cappuccino fincanına tam dolduruyor. aslında sütlü içecek hiç tüketmesemde,ev ahalisinin isteği üzerine almıştım.ama iyi ki de almışım;)
alt hazneye yaklaşık,180-200 ml. su koyuluyor. gerçi paketin içinden plastik bir bardak çıkıyor,üzerinde ne kadar su koymanız gerektiğine dair işaretler var. gazlı,seramik,elektrikli ocağa göre su miktarı biraz fark ediyor. gerçi ben aldığımın ikinci günü kaybettim o ölçü bardağını:D eğer latte yapılacaksa valflin altına kadar su dolduruluyor. süt miktarında bir değişiklik yok,üst haznede işaretli yere kadar süt dolduruluyor. bu da yaklaşık yine 180 ml. civarı.
eğer içeceğin soğuk olduğunu düşünüyorsanız,ki Türkiye'de insanlar çay kahveyi çok sıcak içmeye alıştığı için muhtemelen soğuk gelecektir;yapmanız gereken sütü pota koymadan önce ılıtmanız. aslında alt haznede su kaynayana kadar,üst haznede ki süt ısınıyor ama dediğim gibi,bu zamana kadar kime içirdiysem soğuk dedi.
bu da çektiğim video,kısa ancak almayı düşünenlere fikir verebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=ZkEcuOibZfE
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Mokapot'un her türlüsü güzel oluyor. Gerçi çok karakteristik kahve tatlarını aromalarını vermez. Fakat yöntem itibariyle verdiği yoğun tat güzel oluyor.
 

Cy

Tecrübeli Demleyici
Katılım
12 Nis 2012
güzel anlatımınız için teşekkürler. bulsam almayı düşünüyorum. zorlu center eataly de moka pot çeşitleri var dendi ancak oraya da gittim malesef moka potların hiçbiri kalmamış. bu ayın ortalarında esse lere mokka express gelecek ancak mukka express gene yok!
 

eomert

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2020
nasıl bilirsiniz? halihazırda brikka kullanıyorum. bunu da almayı düşünüyorum. kullananlar memnun mu? (ikinci el uygun fiyata buldum)
 
Üst