Delonghi kg 79 / modifiyeli

'Kahve Öğütücü Makineler' forumunda Cy tarafından 15 Kas 2014 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Ekli dosyalar:

  2. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    -nisanagca
    Merhaba herkese,

    Değirmenimle yaptığım bir takım hack/modifiye işlerinden bahsetmek istiyorum, birilerine kesin yardımı dokunur


    Ben bu değirmeni yaklaşık 6 7 ay önce almıştım, french ppress, aeropress, hario v60 için yeterli öğütmeyi sağlıyordu, ayrıca pressurized espresso makinam için de öğütme yapabiliyodu (delonghi eco310). Ancak problemler cimbali m21 almamla birlikte başladı

    Eve gelince büyük hevesle kahveyi en incede öğüttüm ve shot almak için makinayı çalıştırdım aman yarabbi o da ne ! Su gibi akıyordu. Yani yeterince ince öğütmüyor. Sözen siparişi verdim ve sözenle devam ettim öğütmeye. Ancak elde öğütmek yorucu olabiliyor. Bu yüzden internetten araştırmaya başladım ve şu blogu buldum: Geek and Grind

    En aşağıdaki postta fotoğraflı anlatım mevcut. Gerekli işlemleri yaptım ve evet artık türk kahvesine kadar inceltebiliyor Elbette iyi makinalar kadar bir performans beklemek yanlış olur, tam homojen bir öğütme sağlayamaz ama yoğun dönemlerde, ya da sütle yapılacak içeceklerde kullanabileceğimi düşünüyorum. Umarım faydalı olur, akşam yapabilirsem bir video eklemeye çalışacağım. Ya da en kısa zamanda diyeyim.

    Saygılar.



    -hakanyamanoglu
    Aynı değirmenden bende de var. Sadece french press için kullanıyorum. Espresso için ise Ascaso i1-d kullanıyorum.

    Açıkcası Delonginin bu kadar kolay modifiye edilebileceği aklıma gelmemişti. Bütün mesele beyaz plastik ayar çubuğunun serbest kalmasını sağlamak, böylelikle istenilen incelikte öğütebilir.

    Delongi Türk kahvesi öğütse mükemmel olur (ascasonun dişlilerinin türk kahvesi ile ömrünü kısaltmak istemem)

    En kısa zamanda deneyeceğim bu modu. Paylaşım için teşekkürler.


    -nisanagca
    tam 30 saniyede 60 ml kadar ( +-2 ml ) espresso alabildim. Bence sonuç tatmin edici. Elde öğütecek isteğim ya da vaktim olmadığında kullanılabilir.
    Eskiden kalma bu makina , sözenle çekiyorum normalde zaten Makinayı deneme amaçlı yaptım bu çekimleri zaten.


    -nisanagca
    17 gram sidamo 31 ocakta kavruldu. İlk denemem bu. Biraz tamp ile ve distribution ile oynanırsa daha da iyi bir akış alınabilir.
    Video kalitesi kötü, o yüzden kusura bakmayın ışık vs biraz kötü pek de uğraşamadım açıkçası, bir kerede çekip halletmek istedim.

    https://www.dropbox.com/s/f9p9f2pkef...2019.58.08.mp4


    - Albati
    Valla şöyle söyleyim, 2 yıla yakındır evde espresso yapıyorum ama açıkçası uzun uzun araştırıp tat kalitesini yükseltme işini 2-3 aydır yapıyorum. Genelde Tchibo'dan az az çektirip alıyordum ve bazen kahvenin bayatlığına bakmadan içiyordum.
    Taze kavrulmuş ve öğütülmüş kahve keyfini yeni keşfettim sayılır.
    O yüzden şimdilik KG79'dan aldığım performans bana yeterli geliyor.
    Eminim ki dedikleriniz çıkacak ve bir süre sonra makine yeterli gelmeyecek ama bir üst segment makinelerin fiyatları sanırım bu süreyi uzatacak gibi görünüyor

    -shagrath
    Merhaba
    Kahve öğütücüde ki modifiye işlemi başarılı mı ? Bende Beko 2170 aldım. Sözen'le çekiyorum sorun yok ama bazen Türk kahveside çekmem gerekecek ve ben sürekli ayar vidasıyla oynamak istemiyorum. Bu makina dan alıp sizin yaptıgınız gibi modifiye etsem sonuç alır mıyım ?

    -nisanagca
    1 2 kere Türk kahvesi için çektim olabilir kullanılır. Ama uzun süreli çalıştırmamak gerekiyor normalden ince ayarlarda, motor sıkıntı çıkartabilir. Ucuz yollu uygun bir çözüm olabilir.
     
  3. radoslav

    radoslav Yeni Üye

    espresso için homojen öğütme sağlamaz daha önce modifiye edip kullandım..
    homojen öğütmediği için ekşi-acı tadlar verıyor
     
  4. Frt01

    Frt01 Yeni Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    -nisanagca
    17 gram sidamo 31 ocakta kavruldu. İlk denemem bu. Biraz tamp ile ve distribution ile oynanırsa daha da iyi bir akış alınabilir.
    Video kalitesi kötü, o yüzden kusura bakmayın ışık vs biraz kötü pek de uğraşamadım açıkçası, bir kerede çekip halletmek istedim.

    https://www.dropbox.com/s/f9p9f2pkef...2019.58.08.mp4

    merhaba modifiye video linkini yenileyebilir misiniz? ben de bu makineden aldım. servis modifiye yapmadı.
     
  5. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    modifiye videosu ilk mesajda mevcut zaten. nisanın verdiği link modlu makinede öğütülen kahvenin makineden akış videosuydu ama link çöp olmuş.
     
  6. Frt01

    Frt01 Yeni Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    siz yapılan modifiyeden memnun musunuz? herhangi bir sorun yaşadınız mı? modifiye yapıldıktan sonra öğütme derecesini en ince ayara getirdiğimizde türk kahvesi öğütebiliyor mu? (çok soru sordum farkındayım:) ben modifiyesiz kullanıyorum ancak en ince ayarda dahi kremasız su gibi espresso içmek zorunda kalıyorum.
    modifiye işlemi yapılırken kaç kademe inceltme yapıldı sizde?
     
  7. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    bende bu makine yok. el değirmeni kullanıyorum. size de el değirmeni kullanmanızı tavsiye ederim. hangi marka diye sorarsanız "el değirmenleri" bölümünü inceleyin derim. biraz fantastik bir şey ancak el değirmenini otomatik halede getirebilirsiniz benim gibi
    http://kahveler.net/el-degirmenleri/422-elektrikli-sozen-yapimi.html

    el değirmeni ile başlayın ileride zaten pro değirmenlere yükselmek isteyeceksiniz. bu değirmenle iyi sonuç beklemek hata olur.

    türk kahvesini pro makinelerin çoğunda bile öğütemezsiniz. çok ince öğütmek için dişliler birbirine değecek kadar yaklaşıyor. bu yüzden pro değirmenlerin çoğunda bulunmuyor. kg79 da öğütmeye kalkarsanız kısa sürede elinizde kalır makine. türk kahvesi ve espresso birlikte düşünüyorsanız sözen el değirmeni alın.
     
  8. Bayboras

    Bayboras Yeni Üye

    Delonghi KG 79 Espresso Modifikasyonu

    Selamlar,
    Delonghi KG 79'um var ve genellikle Hario V60, Aeropress ve bazen de mokapot icin kullaniyorum ancak bildiginiz uzere espresso ve Turk kahvesi icin yeteri kadar ince cekemiyor makina. İnternette makinayi sokup modife ettikleri videolar var ama kendim denemeye acikcasi korkuyorum makina elimde kalir diye. Bu islemi yapan ve guvenebilecegim bildiginiz bi yer var mi ?
     
  9. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Delonghi KG 79 Espresso Modifikasyonu

    [MENTION=912]Bayboras[/MENTION] makinanızın dişlileri belirli bir seviyeye kadar yaklaşıyor. o seviye fabrikanın belirlemiş olduğu minumum seviye. dişliler birbirine yakınlaştıkça daha ince öğütür. muhtemelen fabrika yaptığı testler sonucu (motorun gücü, dişlinin kalitesi, parçaların dayanıklılığı vb) bir seviye belirledi. bu seviyeden sonra makinenin daha ince öğütmesi sorunlu olabileceği görüldü.

    modifiye güvenlik seviyesini kırmak demek. bunun sonuçları olacaktır. motorun zorlanma sebebiyle çabuk tükenmesi, dişlinin aşınması vb şeklinde.

    birde işin diğer boyutu var ! türk kahvesinde dişliler birbirine deyecek kadar yakınlaşır. türk kahvesi öğütmek istediğinizde dişlileri öldürebilirsiniz. homojenliğin çok aranmadığı filtre, french press gibi kahvelerde sonuç sizi tatmin edebilir ancak espresso da iyi netice alacağınızı düşünmüyorum.

    forumu daha ayrıntılı incelediğinizde milletin 100 liralık makine alıp küçük bir modifiye etmek yerine neden binlerce lira harcadığını anlayabilirsiniz ;)
     
  10. jsmill

    jsmill Yeni Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Modifikasyon işini ben yaptım. Kolay diyebilirim. Tekrar kapatırken de fazla zorlamıyor, içi derli toplu aletin. İnceliği artırma işi oldu ama ben gene de espresso makinemde iyi sonuç alamadım.

    @Cy'nin dediğini teyit etmiş olayım; benim tecrübeme göre de, inceliği artırsanız bile KG 79 espresso için pek iyi sonuç vermiyor.
     
  11. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Vallah kg79 elimde kaldı tane boyutunu ayarlarken çatır çutur ses bir de açıp baktım dişliler kırılmış geçmiş olsun.Sözene devam bin lira ve üstü para yoksa kg 79 alınmaz iki yüz lira verilmez bu alete.Açıp da baktık acaba garanti kapsamında tamir edilebilir mi cihaz? Daha garantisi mevcut.
     
  12. kbere

    kbere Paylaşımcı Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    garanti kapsamında tamir edilmese bile değirmene göre uygun fiyata dişlileri servisten temin edebilirsiniz bence.
     
  13. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    modifiye yaptıysanız garantisi bozulmuştur zaten. modifiye yapmadıysanız yine garanti kapsamında değerlendireceklerini sanmıyorum. yinede sorun eğer dişlisi uygunsa dişlileri değiştirip satın derim. daha önce demiştim o makinenin uzun ömürlü olmayacağını.

     
  14. adolate

    adolate Paylaşımcı Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Selam
    Aeropress ve French press kullanıyorum. Sözenden gerçek anlamda çok yorulmuş durumdayım. Fakat kg79a o kadar para vermek istemiyorum. Aeropress ve french press için homojen öğütme sağlar mı?
     
  15. Cy

    Cy Administrator Site Yetkilisi

  16. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Bu dislinin dönmesini sağlayan ayar dislisini hiçbir yerde bulamadım.Nerden bulunur acaba?
     
  17. kaya

    kaya Hasan KAYA

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Sanirim ekteki disliden bahsediyorsunuz. Ayni sorunu yaklasik 6 ay once bende yasamistim. Malesef teknik servisin onerisi yeni bir makine almami onermek oldu :)
     

    Ekli dosyalar:

  18. bahadr

    bahadr Paylaşımcı Üye

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    Evet bu parçaya ihtiyacım var.Çatır çutur kırıldı.El değirmeni kullanıyorum.Yurt dışı sitelere bile baktım yok.Demek ki yedek parça değil bu.Ama olması lazım.Dedim bir umut olur mu ama.Bütçeyi zorlasam 1000 lira ya da 1500 liraya güzel bir öğütücü alınabilir.Ama maalesef bunun zamanı değil.
     
  19. ilkmon

    ilkmon İlker ÖZDEMİR

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli

    O parçayı bulmak için 2 seçeneğiniz var benim gözümde, direk firmaya mail veya telefon ile sormak araya servisi sokmadan
    yada eğer bütçeyi zorlayıp güzel bir değirmen alamayacaksanız size önerim dişlinin 3boyutlu tasarımını bilgisayarda yaptıktan sonra 3durak yada benzeri 3d baskı hizmeti veren bir yerden hazırlatmanız. Bu kadar küçük bir parça için sadece göstermelik bir ücret alacaklardır ama uğraşmanın maliyeti bu işle haddini aşarmı bilemiyeceim ;) )
     
  20. ilkmon

    ilkmon İlker ÖZDEMİR

    Cevap: Delonghi kg 79 / modifiyeli


    [MENTION=936]kaya[/MENTION]
    Eğer dişliyi atmadıysanız onu yeniden kullanma şansınız var gibi sadece kırılan resimdeki küçük parça ise mil gibi ortasından geçecek ama dönmiyecek bir vidaya lazım bana kalırsa size. Plastiğin dışında kalan dişleride birazcık eğe ile yok ederseniz saga solada takılmaz. Eskisinden sağlam olur düşüncesindeyim.