CoffeeHaus

Aslanbek

Tecrübeli Demleyici
Katılım
8 May 2012
forumu takip eden girişimciler varsa görsün artık ankaradaki taze kahveye olan talebi :D
 

UgurUgurlu

Yeni Kahvesever
Katılım
22 Eki 2014
Ben 3 kere falan alışveriş yaptım, gariptir hepsinde memnun kaldım. Hatta siparişimin ertesi gün değil bir sonraki gün gönderdikleri için özür amacıyla fazladan kahve göndermişlerdi. Kahve çok mu kaliteliydi? Hayır bence de değildi ama işte normalde alışveriş yaptığımız yerlerin yarı fiyatına satılıyor. Biraz ne kadar ekmek o kadar köfte durumu.
 

burak

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2014
Coffee Haus'tan son bir ayda üç kere bizzat gidip aldım.
Açıkçası standartı olan bir işletme değil.
Şu ana kadar Museum, Guatemala, Haus Blend ve son olarak da işletmeci Volkan beyin kendi karışımından aldım.
Museumda sıkıntı vardı bir kısmı yanıktı.
Guatemala fena değildi.
Haus Blend vasattı.
Şu an içtiğim ise idare eder diyebilirim.

Arada patlak, kırık veya aşırı minik çekirdek çıkıyor. Fiyat/Performans oranı iyi olduğu için tercih ediyorum.
Mekan ufacık bir yer. Türkiye'de tek yer Ankara'daki gittiğim yermiş.
Kahveyi her zaman işletmeci Volkan bey kavurmuyor gördüğüm kadarıyla. Çünkü çalışan Kazak bayanı tek başına kahve kavururken görmüştüm.

Dediğim gibi ucuz ve pek de kaliteli olmayan çekirdekleri kullanıyorlar. Bir de iyi ve özenli kavrulmazsa kötü sonuçlar ortaya çıkıyor.
Ben hemen elimin altında taze kahve satan bir yer olduğu için de tercih ediyorum. Her halde Tchibo, Starbucks vb bayat kahvelerden iyi sonuçlar alıyorum.

Merak ettiğiniz başka şeyler varsa sorabilirim. Pazartesi veya en geç Çarşamba günü uğrayacağım. Bu eleştirileri ileteceğim ayrıca.
 

albati

Yeni Kahvesever
Katılım
2 Kas 2014
Ben bir kez aldım bir daha zor alırım.
PTT kargo olması sıkıntı, takip no vermiyor. 3 kez aradım zorla aldım takip noyu.
Telefonla da görüştüm. Hatta "eKspresso" deyince biraz şüphelenmiştim. Malum bunu düzgün söyleyebilmek bile kahveye olan ilginin bir ölçütü oluyor. Ortamlarda ne babayiğit enteller gördük eKspresso diyip karizmayı çizdiren :D

2 x 250 gr Yirgacheffe ve Irısh Cream aldım. Daha önce Barista sepetinden aldığım Yırgaceheffe'den daha aromatik geldi bana. Ama şuruplarla kavrulmuş Irısh creamda kesif bir acılık vardı.
Hiçbiri bana Dila farm'ın verdiği hazzı yaşatmadı nitekim.

Gerek ulaşım sıkıntısı gerek işletme acemiliği bana tekrar sipariş verme güdüsünü aşılamadı.
Belki semtimde olsa gider, bakar alırım ama uzaktan alışveriş için çok yol gitmeleri gerek.
 

radoslav

Yeni Kahvesever
Katılım
24 Eki 2014
Ben burası hakkında bir tane iyi yorum görmedim.. bu kadar kötüyken buradan alışveriş yapmanın mantığını da anlamıyorum... kahve çok önemli ama asıl iş kavurmakta.. ki bu adamlar bence bu konuda facialar...

bonarrri- e gurme- kahve fabrikası coffe nutz bu 4 yer benim favorilerim.. gözüm kapalı tavsıye ederım.. ki 1 yıldır buralardan her turlu çekirdeği satın aldım
 

moretimeforcoffee

Yeni Demleyici
Katılım
28 Ara 2014
Konum
Ankara
Buradan aldığım brezilya santos gerçekten çok kötü çıktı. French presste demedim ve abartmıyorum bir yudum alabildim sadece. Ptt kargo ile gönderim yapıyor olmaları ise ayrı bir dezavantajları.
 

baristamc

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Ocak 2015
merhaba bende denemek amacıyla kendiler ile alış veriş yaptım sitedeki sabit telefondan ulaşılmıyor cep telefonundan bir beyefendi yardımcı oldu oda her zaman cevap veremiyor , kurumsallaşmış bir yer değil .

- ptt kargo ile çalışıyor , siparişimden bir gün sonra kargoya verilmesine rağmen ankaradan istanbula yaklaşık 4 5 günde geldi
- kahve dark roast olarak geldiği için iş yerinde hario ve french pressde acılıkdan içemedik ancak karıştırarak tükettik
- çekirdek kaliteside bahsettikleri gibi bir tık geride

sütlü kahveler için tercih edilebilir. kargo dahil 13.TL fiyatı vardı ben aldıgımda. 250gr lık paketlerin 25 tl civarında olduğunu varsayarsak 13 tl ye aldığım bir ürün için beklentiyi yüksek tutmamak lazım diye düşünüyorum. yeşil çekirdek alıp kendiniz kavursanız benzer bir şey ortaya çıkacaktır :D

f/p ürünü olarak tercih edilebilir
Ankarada seçenek az olduğu için düşünülebilir
 
Son düzenleme:

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Cevap: CoffeeHaus

Ben bugün kocatepe'deki yerlerine gittim. Mülteci odası gibi biryere kocaman kahve kavurma makinesi atılmış çalıştırılıyordu. Fi tarihinden kalma bir espresso makinası vardı, portafiltresi çürüdü çürüyecek....

Önce kafeinsiz kahve deneyeyim dedim çalıştıran kadına, kadın dövecek gibi bakıyor onu belirteyim bir ara yanlış birşey mi istedim diye düşündüm. Kahveyi öğüttü portafiltreye kaşıkla koyup tamplemeye başladı, başladı diyorum çünkü ezdi ezdi ezdi acımadan ezdi, döndürdü tamper i portafiltre nasıl o hale gelmiş daha iyi anladım, aydınlandım. Taktı 'SEB' marka makineye portafilreyi, birşey aktı sonra bildiğin su gelmeye başladı yeterli durdurun bakayım tadına dedim. Bakmaz olaydım, neyse başka bir kahve deneyeyim dedim portafiltreye yine aynı çiğköfte muamelesi ve akmayan espresso .... 40 saniye olunca yeter ben bakayım tadına dedim ayıp olmasın diye ... tahmin edileceği üzere zehir-i zıkkım.

Neyse dedim alayım 2 paket 125 er gramdan.

Museum ve Guatemala Antiqua aldım.


Museim çok koyu ve açık 2 farklı kahveden oluşuyor simsiyah bir kahve ve sert bir tadı var... değişik... birkaçgünlük sanırım, taze kavrulmuş kokusu yoktu 2-3 günü var gibiydi.

Guatemala da eh işte...

Uzak durun diyemem pekçok kahve var denemek lazım

Baristasepeti'nden sipariş ettiğim kahveler halen en iyi kahveler.....
 

ctuz

Banned
Katılım
19 Şub 2016
Cevap: CoffeeHaus

Çoğu yorum zaten işletmeyi özetler nitelikte ancak bende kişisel görüşlerimi paylaşmak isterim.
İlk giderken inceden bir heyecanla gittim çünkü kafamdaki sorulara cevap bulabilirim sandım. Malum kahvesenlerin birbirleriyle iletişimlerini hep sevmişimdir. Ancak buradaki beyefendiye bir kaç soru yönelttim ama hani böyle doymuş esnaflar olurya, zorla cevap verir size, öyle karşılık aldım. Haklıdır belki derdi vardır bişeydir, zorunda değil sonuçta ama güleryüzlü bir esnaf olmak çok başka benim için. Neyse ilk kahvemi aldım, güzeldi: Haus Blend.
50 gr istedim, sonuçta gzümün önünde çekiyor ama 100 gr aşağısı olmaz dedi. Hergün tüketmediğim için bu kadarın bayatlayacağını bilsemde aldım ve evet bayatladı ben bitirmeden.
İkinci sefer malum Ankara'da böyle bir yer var(ah ah işletmeciler duysa şu sesi ve ihtiyacını anlasa böyle bir yerin), internet alışverişinide sevmem, o yüzden gene zorakide olsa gittim ve bu sfer bir bayan, aynı tarz ve zoraki cevaplarıyla karşılaştım. Evet yılmıyor, soru soruyorum çünkü merak ediyorum. Neyse önerdiği kahveyi aldım gene 100 gr ve hayatımda içtiğim en kötü kahveyi yudumladım. Kenya diye verdi ama inanın bir gram tat yok içinde.
İşletme iyidir, güzeldir, ben bilmem ama yaşadığımı aktartmak istedim. Sebebide, olurda okurlarsa, en azından biraz gülümseyi, biraz dostane şekilde cevap versinler soru soranlara. Saygılarla.
 

danjamem

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Kas 2014
Cevap: CoffeeHaus

Ben henüz kahvelerini denemedim. Gördüğüm kadarıyla son bir kaç aydır ayın kahvesi şeklinde nitelikli kahve de satıyorlar.

Geçen ay bir çok üçüncü dalgacıda gördüğüm Ethiopia Kochere vardı. Bu ayda Burundi Kayanza - Buziraguhindwa isimli kahvre var. Bu kahveyi denemeyi düşünüyorum fakat açıklamalarında kahveyi orta üstü kavurduklarını belirtmişler, bu nedenle biraz kuşkuya düştüm.
 

atoprak

Yeni Kahvesever
Katılım
27 Kas 2012
Cevap: CoffeeHaus

Ben bir kere alışveriş yapmıştım ve yanlışlıkla öğütülmüş kahve siparişi vermiştim...
Siparişi vermemden 2 saat sonra yanlış sipariş verdiğimi anladım ve iletişime geçemye çalıştım lakin cevqp alamadım..neyse dedim..

Kahve geldi...
Hani espresso için çekilen kahveye sertifika verilse, bu firmanınki direk iptal olur..
Gelen kahve french press kıvamından biraz daha ince, neredeyse moka pod kalınlığındaydı.. İnanamamıştım..hatta halen saklarım az miktarda kahveyi bir kenarda şaka gibi...

Benim tecrübemde oldukça kötüydü yani
 

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Cevap: CoffeeHaus

CoffeeHaus tan geçtiğimiz hafta 2 paket kahve aldım, biri espresso blendleri diğeri de museum du. Museum'un görünüşü bile çok ilginç. 2 farklı koyulukta kavrulmuş çekirdeklerden oluşuyor. Bunlardan biri çok koyu diğeri de orta-koyu kıvamında. Çok koyu kavrulmuşun yüzeyindeki yağ çok belirgin ve yapış yapış bir seviyede. Tadına gelecek olursak, sadece espresso içen biri olarak ben bu kahveyi beğenmedim. O aşırı kavrulmanın getirdiği kül tadına ne yaptıysam bastıramadım. Daha az demlensin diye daha kalın öğüttüm, daha az miktarda kahve kullandım, su sıcaklığını düşürdüm, brew ratio yla oynadım ama nafile. Paketin yarısı kaldı artık denemekten vazgeçtim. Bu kıvamdaki kahveyle filtre kahve yapmayı seven bir arkadaşıma vereceğim o kullanacak paketi.
Espresso'larına gelecek olursak, asiditesi düşük, ağır gövdeli, iyi kıvamda krema veren ve güzel bir aftertaste'i olan bir kahve. Ara sıra almaya devam edeceğim. Uygun kıvamı bulmakta da hiç zorlanmadım. Çok kaliteli bir çekirdek olduğunu düşünmüyorum ama espresso için gayet uygun olduğunu düşünüyorum.
Benden bir eksi bir artı puan aldılar. Kargo konusunda da elimde kahve kalmadığı için kendim gidip aldımi o yüzden yorum yapamayacağım.
 

malemsteen

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Ara 2014
Cevap: CoffeeHaus

CoffeeHaus tan geçtiğimiz hafta 2 paket kahve aldım, biri espresso blendleri diğeri de museum du. Museum'un görünüşü bile çok ilginç. 2 farklı koyulukta kavrulmuş çekirdeklerden oluşuyor. Bunlardan biri çok koyu diğeri de orta-koyu kıvamında. Çok koyu kavrulmuşun yüzeyindeki yağ çok belirgin ve yapış yapış bir seviyede. Tadına gelecek olursak, sadece espresso içen biri olarak ben bu kahveyi beğenmedim. O aşırı kavrulmanın getirdiği kül tadına ne yaptıysam bastıramadım. Daha az demlensin diye daha kalın öğüttüm, daha az miktarda kahve kullandım, su sıcaklığını düşürdüm, brew ratio yla oynadım ama nafile. Paketin yarısı kaldı artık denemekten vazgeçtim. Bu kıvamdaki kahveyle filtre kahve yapmayı seven bir arkadaşıma vereceğim o kullanacak paketi.
Espresso'larına gelecek olursak, asiditesi düşük, ağır gövdeli, iyi kıvamda krema veren ve güzel bir aftertaste'i olan bir kahve. Ara sıra almaya devam edeceğim. Uygun kıvamı bulmakta da hiç zorlanmadım. Çok kaliteli bir çekirdek olduğunu düşünmüyorum ama espresso için gayet uygun olduğunu düşünüyorum.
Benden bir eksi bir artı puan aldılar. Kargo konusunda da elimde kahve kalmadığı için kendim gidip aldımi o yüzden yorum yapamayacağım.

valla ben bu adamlara telefone ttim açmadılar, mail attım cevap vermediler. Soru sordum olmadı. İletişime geçemediğim bir firma ile işim olmaz. Yerlerine gitti bir arkadaş bir kadın varmış olaydan bir haber vs vs. Bu iş böyle olmaz esnaflık böyle olmaz. Bonarri varken, kronotrop, petra golden husk, vs vs bir sürü yer varken neden olsun diye düşünüyorum. Hatta isim benzerliği var diye coffeenutzdan birle almaya korktum :D:D
 

Graywolf

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Nis 2016
Cevap: CoffeeHaus

Yirgacheff ax kavrulmuş Guatemala orta kavrulmuş diyor bunlarda mi dark roast çeşitleri de fena değil ama fiyatları uygun değil normal geldi bana piyasadan küçük bi tık ucuz sorunluysa alınmaz
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Cevap: CoffeeHaus

Arkadaşlar bu firmayı denedim. Çoğu firmayı denemiş biri olarak memnun kaldığımı söyleyebilirim. Salı günü kavurup çarşamba elime ulaştırdılar. Poşetler tek taraflı valfli. Single origin aldığım için diğer firmalarla tat kıyası yapabildim. Diğer satıcılardan geri kalır yanları yok. Şu an colombia'da indirim bulunmakta 250 gramı 18 TL denemek isteyenler için söylüyorum 500 gramlık siparişten sonrasında kargo da ücretsiz. Facebook hesaplarında iletişim olarak anında cevap veriyorlar sorularınıza. Haftada Salı ve Cuma olmak üzere 2 kez kavurma yapıyorlar.
 

metehan

Tecrübeli Demleyici
Katılım
30 Kas 2012
Konum
ANTALYA
Cevap: CoffeeHaus

Diğer yorumlara baktım sanki başka firmadan bahsediyoruz.Belki de burdaki yorumları okuyup kendilerini düzeltmişlerdir. Kesinlikle kavurmaları iyi. Kırık parça falan yoktu gördüğüm kadarıyla. Ptt kargo falan demişsiniz hatta bana gelen kargo MNG ile geldi.
 

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Cevap: CoffeeHaus

Coffee Haus rezaleti diye bir başlık açılsa yeridir. Son sipariş deneyimlerim şöyle :

1- Kargo ile ilgili hiçbir bilgi iletilmedi.
2- Paketlerin üzerinde kavrulma tarihleri yok.
3- Aşağıda resimlerde görüleceği gibi çekirdekler o kadar kötü kavrulmuş ki, çekirdeklerin bir kısmı yanmış bir kısmı düzgün kavrulmamış bile. Tek çekirdek tanesinin bile bir yüzü diğer yüzünü tutmuyor.

http://i65.tinypic.com/2mwzg5z.jpg
http://i63.tinypic.com/xoo5xe.jpg

4- Kavrulmasındaki rezalet tadına da yansıdı tabiki. Çöpe atılacak seviyede 2 paket çekirdeğim oldu.

Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum. Böyle adamlara para kazandırmayın.
 

adolate

Aktif Demleyici
Katılım
22 Şub 2016
Cevap: CoffeeHaus

Coffee Haus rezaleti diye bir başlık açılsa yeridir. Son sipariş deneyimlerim şöyle :

1- Kargo ile ilgili hiçbir bilgi iletilmedi.
2- Paketlerin üzerinde kavrulma tarihleri yok.
3- Aşağıda resimlerde görüleceği gibi çekirdekler o kadar kötü kavrulmuş ki, çekirdeklerin bir kısmı yanmış bir kısmı düzgün kavrulmamış bile. Tek çekirdek tanesinin bile bir yüzü diğer yüzünü tutmuyor.

http://i65.tinypic.com/2mwzg5z.jpg
http://i63.tinypic.com/xoo5xe.jpg

4- Kavrulmasındaki rezalet tadına da yansıdı tabiki. Çöpe atılacak seviyede 2 paket çekirdeğim oldu.

Kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum. Böyle adamlara para kazandırmayın.

Hocam bu çekirdeğin orijini nedir?
 
Üst