BCG600 nasıl bilirsiniz?

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Hocam türk kahvesi, espresso, chemex ve frenchpress hepsi kullanılıyor evde, hepsini aynı anda karşılayan makine zor onu biliyorum ancak mevcut elimde sözen var bütçe de göz önüne alındığında bu makine biraz mantıklı geldi, ince öğütümlerde işime yarasa yeter diye düşünüyorum. Yani her halükarda sözenden daha iyi olur gibi geldi. Günlük 50-60 gr kadar öğütme yapıyorum genelde. Yurtdışı bazı forumları inceledim bcg600 ile bcg820 nin iç aksamı büyük ölçüde benzer olduğu söyleniyor sadece programlama ve öğütüm hızındaki ince ayar gibi farklara değinmişler. Diğeri elektronik olduğundan muhtemelen daha konforludur bunun dışında öğütümde ciddi farklar olduğunu gösteren bir yazıya denk gelmedim umarım öyledir. Sadece bir forumda dişlinin altında plastik bir çark olduğu ve bunun zamanla sorun yapabildiği yazıyordu bu 400, 600 ve 800 modellerinde aynı şekilde varmış 820 de var mı bilmiyorum tabi.
 

ziyaretci1

Aktif Demleyici
Katılım
11 Nis 2017
Konum
Ankara
bcg820 kullanıyorum, espresso için gayet yeterli, türk kahvesi için çok üzeceğini sanmıyorum ancak pour over ve filtre için eleme yapmadan kullanırsanız kahvenin ayırt edici tadlarını almakta zorlanırsınız.
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
Mevcut sözende de eleme işlemi yapiyordum zaten, değerlendirmeleriniz için teşekkürler
 

kahveyeniden

Yeni Kahvesever
Katılım
20 Mar 2019
BCG600 Dose Controle öğütücümden, kısaca memnun kaldığımı söyleyebilirim. Türk kahvesi için biraz kalın kalıyor, frenchpress için tutarlı öğütüm yapmıyor, ancak eleme yaparak iş görüyor bu durumda elenen kahve başka bir amaçla kullanılmazsa biraz israf söz konusu oluyor, özetle fine öğütümler için gayet iyi.
 
Üst