Yardımcı olursanız sevinirim. Meslekteki ilk günleriniz aklınıza gelir belki...

ab5pmj

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Kas 2017
Merhaba iyi geceler. Ben Arda BARAN; 18 yaşındayım Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünü okuyorum. Yaklaşık 4 aydır Balıkesir'deyim üniversitedeki ilk yılım. 4 aydır baristalık tarzında bişeyler yapıyorum bundan kastım:
Klasik öğrenci kafelerini bilirsiniz buralarda latte mocha cappucıonu ne bılıyım fılıtre kahve filan fakat yaptığım şeyleri kendime yakıştıramıyorum çünki çok basit ve özensiz geliyor bana. Ben baristalık sektöründe en uç noktaya kadar çıkmak istiyorum. Bunun için yaklaşık 1 haftadır araştırma yapmaya da başladım. işte kahve nasıl toplanır nasıl kavrulur kavrulduktan sonra nasıl saklanmalı korunmalı gibi. Fakat birşeyi daha fark ettim sistemsiz ilerliyorum yani önüme ne çıkarsa ona bakıyorum onu araştırıyorum bu da öğrendiğim şeyleri zamanla unutmama yol açıyor. Bundan dolayı siz değerli tecrübeli büyük ve gelecekteki meslektaşlarımdan nasıl planlı programlı bu işi öğrenirim okumam gereken kitap makale deneme vs. şeyler ya da izlemem gereken insanlar filmler ne geliyorsa aklınıza eğer varsa bilgilendirir yardımcı olursanız çok sevinirim. Eğer o tecrübesiz işe yeni başlamış günleri aklına gelen olup duygulanıp yardımcı olmak isteyen olursa 0507 653 4473 numaram whatsappdan veya normal ulaşabilirsiniz. Zamanınızı ayırıp bakarsanız sevinirim iyi geceler.
instagram:ardabarancoffe
 

forgondor

Yeni Kahvesever
Katılım
5 Haz 2016
bahsettiğimiz hesap buysa bence latte artta gayet iyisin.
https://www.instagram.com/ardabarancoffee/
kahve konusunda bilgi birikimi konusuna gelince insanın kafası ilk çok karışıyor bilgiler sonra yavaş yavaş oturuyor.ilk başladığımda kafam aşırı karışıktı benimde.youtube da şerif başaranın videolarını bulabilirsin onları izlemiştim ben ilk başlarda. sonra kahvesakal @OverdoseCoffee nin videolarını izleyebilirsin.ancak bunlar daha vlog tarzında ve ayrıntılı oluyor.
yeri geldikçe kahve festivallerini takip edebilirsin şerif abiyi bile yakalayabilirsin bazen canlı dinlemek daha güzel.
ancak kendini geliştirmek istediğinde en büyük sıkıntı ekipman.bireysel olcaksan değirmen ve kavrum ekipmanlarını toplaman çok zor. ancak iyi bir kafede çalışarak bu imkanlara ulaşabilirsin galiba.
 

bahadr

Tecrübeli Demleyici
Katılım
20 Şub 2016
Konum
Tekirdağ
Hocam hesabına baktım takibe başladım.Hoş geldiniz bu arada :D Latte art espresso konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz.Bununla ilgili @forgondor hocamın dediği gibi bol bol video var.Kahvesakalı takip edebilirsiniz.Elinizde imkan da var.Espresso konusunda latte art konusunda bol bol deneme yapın yeni teknikleri inceleyip uygulayın.Pour over işlerine de ilgisiz kalmayın hiçbir zaman ve her zaman taze kavrulmuş iyi kahve kullanın.Benim de bir acemi olarak aklıma bunlar geliyor.Saygılarımla.
 

trblnfxn

Yeni Demleyici
Katılım
2 Ocak 2015
Okumak ve denemek önemli kanaatimce. Teori olmadan pratik olmuyor. Aşağıda yazdığım kitapları tavsiye ederim. Ayrıca baristahustle.com 'da Matt perger kahveye farklı açılardan yaklaşıyor yazılarında. Biraz daha yüzeysel olarak perfect daily grind ilginç hikayeler paylaşıyor.

  • Uncommon Grounds: The History of Coffee and How It Transformed Our World
  • The World Atlas of Coffee: From Beans to Brewing -- Coffees Explored, Explained...

  • The Blue Bottle Craft of Coffee: Growing, Roasting, and Drinking, with Recipes
 

experienced

Aktif Demleyici
Katılım
13 Eyl 2017
.

Merhabalar,

Ben uzun yılların içicisi olup, kendime hobi olarak seçme işini 2017 yılında başlattım, 3-4 aydır, demleme kısmında boğuşuyor ve sizin gibi konu hakkında bulabildiğim tüm bilgiyi toplayıp üzerinde çalışmaya çalışıyorum.

Ancak Sayın @forgondor hocamın da dediği gibi " en büyük sıkıntı ekipman"

Ki zaten atalarımız da bu hususa değinip,

Alet işler el öğünür demişler.


.

Ancak size şiddetle tavsiye edeceğim öncelikle standartların ne olduğu konusunda bilgilenmeniz ve ardından da Sayın @OverdoseCoffee Ersin Bey youtube videolarını izlemeniz.

.
 
Üst