Espresso Fincan Önerisi

oguzkhannn

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2017
Merhaba arkadaşlar. Kahve serüvenine yeni başladığım için espressoda ölçüyü ayarlamakta zorlanıyorum. Üzerinde 30ml ve 60ml şeklinde ölçü bulunan espresso fincanı var mı? Yardımlarınızı bekliyorum.
 

erdem555

Yeni Kahvesever
Katılım
23 Eyl 2015
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Esasen 30ml 60ml sıvı ölçü birimi olduğu için söyleniyor. Suyu litre ile sütü litre ile satın alıyoruz.

Bu bağlamda espresso'nun aşırı krema vereni ile az krema vereni arasında sağlıklı olarak ml cinsinden ölçüm yapılamaz.

Bu durumda kahvenin yoğunluğunu göz önüne alarak 30 ila 50TL ye bir tartı alın, single shotta 29 gram civarı double shotta ise 58 gram civarı espresso akışı sağlayın.


Bu tartıların dara alma özelliği olduğu için fincanı üstüne koyduğunuzda dara alma kısmına basarsınız ve 0 gramdan başlayarak istediğiniz gramaja kadar akışı alırsınız.

Zamanla ağız tadınıza göre daha aşağı ve daha yukarı gramlarda ayarlama yaparsınız.


İllaki ölçümlü bardak isteseniz şu var:
Concept Art Espresso Shot Bardak


| Espresso Perfetto


Ancak espressoyu buna koyup sonra fincana koymak hem krema azalamsına hemde soğumaya sebep olur, sıcaklık işini kaynar suyu önceden fincana ve bardağa doldurup ısıtarak bir nebze çözebilirsiniz. Ama espresso için gram ile ölçmek en ideal yol.




Yalnız tartıyı alırken boyutlarını çok dikkatle inceleyin zira bazılarının boyutu çok ufak veya çok büyük birine fincan sığmasında sorun yaşarken diğerinde espresso makinesine yerleşmiyor.

Tartının yüksekliğinin mümkün olduğunca az olması fincanın portafiltre ile tartı arasına rahat girmesini sağlar.
 
Son düzenleme:

puspus

Yeni Kahvesever
Katılım
1 Kas 2012
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

en doğru yöntem tartmak olacaktır, brew ratio- demleme oranınında ağırlık öncelik.

30-60 ml için ise normal kullandıgınız cam bardağa bir şırınga ya da ilaçların içinden çıkan ölçü kaşıklarıyla su koyup 30-60 ml yi kendiniz işaretlebilirsiniz.
 

atabora

Yeni Kahvesever
Katılım
13 Mar 2015
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Double shot için 60 gram çok değil mi? Benim bildiğim yaygın olan aynı zamanda benim de kullandığım miktar 30/40 gram espresso
 

djdigy

Yeni Kahvesever
Katılım
10 Tem 2015
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Tüm düzgün espresso fincanları zaten 55-60ml olur. Tavsiyem kalın kenarlı almanız içim zevki açısından. Ayrıca tchibonun fincanları (benim halen mevcuttur yedek set olarak) gibi çift camlı ya da benim günlük kullandığım nuova point porselen fincan kullanmanızı öneririm böylece espressonuz çabuk soğumaz. Ama bunları siteden bir arkadaş yurtdışından getirmişti sağolsun yoksa Tr de bulmak biraz zor gibi.

http://s158.photobucket.com/user/denniswells/media/espresso.jpg.html
 

oguzkhannn

Yeni Kahvesever
Katılım
3 Eyl 2017
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Evde mutfak terazim var. Onu kullanacağım. Ama yine de espresso için fincan almam lazım. Latte için de alacağım. İkisi için tavsiyesi olan var mı?
 

esavas

Emir Savaş
Katılım
28 Ara 2015
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Petra'da İtalyan üretimi D'ancap espresso fincanı 28tl Latte fincanı 39tl. Ben kullanıyorum tavsiye ederim. Fincan altlığı istemiyorum derseniz kronotroptan tek bardak olarak da alabilirsiniz onlarda D'ancap olması lazım.
 

msbrgn

Yeni Kahvesever
Katılım
11 Ara 2016
Cevap: Espresso Fincan Önerisi

Ben "me" kullaniyorum kare bardak altlığı var porselen olarak Lavazza ve illy ye göre daha kalın . Bulabilirsenjz tavsiyemdir
 
Üst