Erna Knutsen

ArslanOZCAN

Yeni Kahvesever
Katılım
17 Mar 2016
Merhabalar;

SCAA 2014 açılış seramonisini izlerken denk geldiğim bir hanımefendiden bahsetmek istiyorum. İsmi Erna Knutsen. Kendisi nitelikli kahve (specialty coffee) dediğimiz terimi ilk kez kullanan kişi olarak kayıtlara geçmiş. Amerika'da kurduğu kahve zinciri ile 3. dalga kahve konusunda da öncü isimlerden. Videonun linkini aşağıda paylaşıyorum. 8 ile 14'üncü dakikalar arasında emeklilik konuşması için (93 yaşında) sahneye çıkıyor ve beni hayatta tutan şey kahvedir diye bahsediyor. Videonun malesef Türkçe altyazısı yok.

https://www.youtube.com/watch?v=ibxnQBaTMoU

Özetle şunları söylüyor : Amerika'da o yıllarda kadınların kahve dünyasına girmesinin bile ne kadar zor olduğundan bahsediyor. Tadım odasına bile alınmadığını anlatıyor. Amerika'da ile kez kendisinin satmaya önayak olduğu Mandheling Sumatra kahvesini ve bu kahvenin en sevdiği kahve oluğunu ballandıra ballandıra anlatıyor :D. Ve son olarak artık emekli olduğunu açıklıyor.

Burada bahsettiği Mandheling Sumatra kahvesini Türkiye'de satan 2 yer buldum. En kısa sürede deneyeceğim. Denemiş ve yorumlamak isteyen varsa lütfen aşağıya yorum yazsın.

Selamlar.
 
Üst