Espresso makinelerinin ömrü ve tamir imkanı

nibelungs

Yeni Kahvesever
Katılım
28 Mar 2016
Arkadaşlar uzun yıllardır espresso makinesi sahibi olanlar daha iyi biliyorlardır. 5-6 bin lira verip bir makine alıyoruz ancak garanti süresi 12 ay.Oscar, Rancilio, Elektra, Rocket gibi üst düzey markaların ömrü ne kadar oluyor. Çabuk bozulursa tamir ettirebiliyormuyuz. Ya da uzun dönemde hepsinin içindeki elektrik kabololarının değişimi gerekecektir. Açıkçası, uzun yıllar kullanamayacaksam 5-6 bin TL vermek mantıklı gelmiyor. Tamirini bakımını yapan, yedek parçasını temin eden yerler varmıdır bu üst düzey markaların ? Yoksa bozulursa çöpe mi gidiyor ?
 
Son düzenleme:

yselim

Yavuz Selim
Katılım
10 Şub 2016
Konum
Ankara
Cevap: Espresso makinelerinin ömrü ve tamir imkanı

Arkadaşım çok yaygın olmamakla birlikte ankara da ve istanbul da var tabiki sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
 

Horizon

Yeni Kahvesever
Katılım
29 Haz 2015
Cevap: Espresso makinelerinin ömrü ve tamir imkanı

Uzun yıllardır makine sahibi degilim,henüz 1,5 yıl ile yeni sayılırim fakat internetten gördügüm kadarıyla Rancilio , Simonelli gibi profesyonel firmalarin ürunlerinin tüm yedek paçaları bulunabiliyor ve çok ucuzlar. Istanbul da tamir edebilecek yada bakim yapabilecek servisler var . Biraz uğraşılırsa evde degisimleri kendi kendine yapmakta mümkün , you tube da pek cok yardımcı video mevcut.
Cihaz alirken oturmuş italyan markalarindan birini yada kafelerdede kullanilan markalardan birini almaya dikkat ederseniz makineler ömürlüktür. Faema ,cimbali gibi markalara çikabilirseniz bu markalarin antika olacak kadar eski olanlari bile italyada kafelerde hålå kullaniliyor,tabii bunlarin senelik bakım masraflarida ona göre olur unutmamak lazim.
 

OverdoseCoffee

Firma Yetkilisi
Katılım
19 Ocak 2016
Konum
İzmir
Cevap: Espresso makinelerinin ömrü ve tamir imkanı

Yazdığınız makinalar uzun süre (10+) çalışsın diye yapılmış makinala. Bakımlarını düzgün yaptığınız sürece problem çıkmayacaktır. Tabi zamanla başlık contası eskir. Kazan temizliği yapılması gerekir ama bu her makinede böyledir. Özellikle E61 grup başlıklı makinalardan seçerseniz yedek parça sıkıntısı çekmezsiniz. Servislerde mevcut ama [MENTION=608]Horizon[/MENTION]un dediği gibi eliniz tornavida, anahtar tutuyorsa sizde değiştirebilirsiniz parçaları.
 
Üst