Espresso makine önerisi

ogrencieleman

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Tem 2026
Merhabalar, bu hobiye ne yaparsam yapayım 2si bir aradadan daha iyi olacak düşüncesiyle yeni başlayacağım ve birkaç gündür espresso için araştırma yapıyorum. Bütçem 10k falan ve eğer bu işi yazın çözebilirsem makineyi yurda götürmeyi düşündüğüm için büyük makine almak istemiyorum, Delonghi Dedica EC685 boyutunda falan bir makine hoş olur. Bütçenin üzerine çıkmayı çok istemiyorum çünkü öğütücüyü de makineyle beraber alacağım.

O konuda araştırmalarım beni MHW-3BOMBER Blade R3e yönlendirdi, bunun hakkında ayrı bi başlık açmak istemedim eğer araştırmalarım beni baya yanlış yerlere götürdüyse burada uyarırsanız sevinirim.

Edit: Yurt KYK yurdu olmadığı için basılma sonucu makineyi kaybetmeyeceğim, alan konusunda sıkıntı yaşayabileceğim için onu belirtmiştim.
Sütlü içecekler yapacağım için süt köpürtücülü yarı otomatik makine tercihim.
 
Son düzenleme:
  • Sad
Tepkiler: DtB

KaaNn

Yeni Demleyici
Katılım
15 Ara 2024
Aslında ben de bu düşünceyle bir french press alıp başlamıştım. Zamanla öğütücü ve V60 alarak nitelikli kahveye başladım. V60 hatta mümkünse Hario Switch ile başlayın derim bu hobiye. Blade R3 güzel değirmen espressoda da üzmez.
Birkaç ay sonra ben de espressoya girmek istedim ve hedefim Ec685'ti ama araştırdıkça beni tatmin etmeyeceğini ve yurtta da kullanımının zor olacağını fark ettim ve forumdan Wacaco Picopresso aldım. Yaptığım en iyi yatırım diyebilirim çok mutluyum aldığım için. Kesinlikle ec685 yerine tavsiye edebilirim. Bütçeniz dahilinde Flair modellerine de bakabilirsiniz (Neo Flex hariç).
Öncelikli tavsiyem bir öğütücü (R3 olabilir) ve V60 ile başlamanız olur. Zamanla espresso da içmek isterseniz Flair veya Picopresso. Özellikle yurtta Picopresso çok rahat oluyor. Ben de yurdu düşünerek Picopresso almıştım.
 

ogrencieleman

Yeni Kahvesever
Katılım
7 Tem 2026
V60'a bakmıştım ama sütlü içecekler anladığım kadarıyla o yöntemle çok mümkün değil. Önerdiğiniz makinelerin taşınabilir olduğunu görünce fark ettim de yurt kısmı yanlış anlaşılabilir sanırım bahsettiğim yurt kyk yurdu değil okulun kendi yurdu yani birden bire odayı basıp makineyi götürmezler :D

Yarı otomatik makineyle beraber süt köpürtücüsü olması tercihim bunu ana postta daha detaylı belirtsem daha iyi olurmuş kusura bakmayın hemen editleyeyim.
 

KaaNn

Yeni Demleyici
Katılım
15 Ara 2024
Kamp tüpü ile süt ısıtma işini çözmüştüm. French press kullanıyordum süt için latte art bile yapılacak kıvamda köpürtebiliyordum sütü. Şimdi de yurt dışından nanofoamer getirttim imkanınız varsa çok güzel alet. Tabii espresso lazım sütlü içecek için filtre yavan kalır.
Masada sabit duracaksa elektrikli bir makine de olur yurtta benim öyle bir imkanım yoktu.
Yine de ec685 ile çok da iyi bir espresso alamazsınız thermoblock ve basınçlı sepet kullanıyor sonuçta. Gerçekten kahveyi seviyorsanız ve hobiniz olacaksa sütü bir kenara bırakıp V60 ile başlayın derim
 
Üst