Ethiopia Geisha Bebeka

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Cevap: Ethiopia Geisha Bebeka

Çekirdeklerin elek boyutundeki farklılık ve renk değişiklikleri kimi zaman bir avantaj kimi zaman bir dezavantaj.

Bazıları bilinçli olarak üretici tarafından harmanlandığı için başarılı bir sonuç verebiliyor, bazıları da çiftlik ve kooperatiflerden çıktığı halde toplanıp, yıkanıp, process'leri yapılıp pazara sunuluyor.

Çok çok ufak olan çekirdekler ise merkez iç noktalarının dış yüzeye yakın olması nedeniyle kolay ısınıyor. Bu da diğer büyük elekler medium a gelene kadar, o küçükçekirdeklerin yanmasını kolaylaştırıyor.
 

Yirgacheffe

Necdet Âgâh
Katılım
8 Kas 2014
Konum
İstanbul
Cevap: Ethiopia Geisha Bebeka

Ethiopia üretimi olan kahveler Heirloom varyetesinde. Heirloom yadigar anlamına geliyor. Çekirdek varyetesine bu adın verilmesinin nedeni kahvenin ilk üretiminin Habeşistan'da yani günümüz Ethiopia'sında yapılmış olması. Bu aşırı farklılığın nedeni bu. Çekirdekler aslında yabani kahve çekirdeğinin torunu ve devamı. Bu nedenle Heirloom adını almışlar. Haliyle o kadar farklı genetiğe sahip olan yabani çekirdekler ile günümüz koşullarında başarılı process süreçleri ile ehlileştirilmiş çekirdeklerin ayrıştırılması ve pazara sürülmesi çok zor. Hatta imkansız. Ve de anlamsız. :D Ethiopia bu haliyle çok güzel.
 
Üst