Eureka Mignon Zero vs Eureka Mignon Zero 65 AP vs Baratza Encore ESP

OnurD

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2023
Selamlar herkese, başlıkta da görüldüğü gibi aşağıdaki 3 makine arasında kararsızım. Çoğunlukla espresso yapsam da, v60, french press ve cold brew da yapıyorum ve alacağım değirmenin bunları öğütebilmesini beklerim ama önceliğim espresso performansı. Bütçem de bu makinelerin fiyat bandı 20-25 bin civarı. DF64 de düşünebilirdim ancak hiçbir yerde stoğunu göremedim maalesef. Yardımlarınız için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Not: Başlığı önce bir yukarı kısma, direkt Kahve Öğütücü Makineler kısmına açmıştım, onu silmeye çalıştım ancak bulamadım nasıl yapacağımı.
 

Pourista

Yeni Kahvesever
Katılım
4 May 2017
Konum
Ankara
Kullandığınız kahve metotlarına göre, sanırım "Eureka Mignon Zero 65 AP" ön plana çıkıyor diye düşünüyorum ama Encore ESP'yi underdog olarak değerlendirmeye katmak lazım sanki 🙃

 
Son düzenleme:

OnurD

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2023
Cevabınız için teşekkürler. Ben de Zero 65 AP'ye yakınım ama insanların da benimle aynı fikirde olmasından korkuyordum açıkçası 😅 Sanırım bir stok sorunu var şu an hiçbir yerde göremedim, o tavsiye edilirse artık bekleyeceğim. Espresso Perfetto'ya bir mail attım ama henüz dönüş alamadım.
 

OnurD

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2023
Espresso Perfetto'dan böyle bir yanıt geldi:
Mignon Zero 65 All Purpose modeli neredeyse stoklara bile giremeden ön sipariş ile tükendi. Eureka ithalatını hep yaptığımız bir firma ancak bir sonraki sipariş için şu andan bir tarih veremiyoruz. Single Dose şart değilse Specialita, Libra gibi modellere bakabilirsiniz.

Bir süre bekleyeceğim gibi duruyor, forumda stok bekleyen arkadaşlar varsa onlara da bilgilendirme olmuş olur.
 

Madcap

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Nis 2012
Zero 65 ve sette kullanıyorum ben de. Bıçak boyu fetişinden ötürü 65mm en uygun modellere bakmıştım. Güzel alet memnunum. Libra 65 biraz pahalı kaçar. Düz zero ve specialita da işinizi halleder bence ama ben olsam ben de beklerdim sanırım zero 65i.
 

fectus

Tecrübeli Demleyici
Katılım
7 Eki 2012
Ben SD Pro kullanıyorum ama bi arkadaşıma Zero 65 AP Aldım yakın zamanda, Espresso ağırlıklı kullanacaksanız 65 AP Yorar biraz, AP Olan Burr ile Espresso için ayar tutturmak ve Gövdeli bi Espresso almak zor biraz, Filtre için kullanıyor arkadaş, Filtre performansı çok iyi. Burr değiştrirseniz oldukça iyi sonuç alırsınız.
 

Madcap

Yeni Kahvesever
Katılım
21 Nis 2012
Ben SD Pro kullanıyorum ama bi arkadaşıma Zero 65 AP Aldım yakın zamanda, Espresso ağırlıklı kullanacaksanız 65 AP Yorar biraz, AP Olan Burr ile Espresso için ayar tutturmak ve Gövdeli bi Espresso almak zor biraz, Filtre için kullanıyor arkadaş, Filtre performansı çok iyi. Burr değiştrirseniz oldukça iyi sonuç alırsınız.
zero 65 ap için farklı bıçaklar var mı, ben bi aradım ama bulamadım.
 

fectus

Tecrübeli Demleyici
Katılım
7 Eki 2012
SD Pro için olan Blind Burr ile aynılar. Tahminim SD Pro yerine çok tercih edilmesin diye AP dışında burr seçeneği yok gibi gösteriyorlar. Espresso için alacaksanız direk SD Pro da alabilirsiniz, biraz daha eğimli ve önünde uzantı var, ahşap kapak ve tabla var. Dosing Cup Biraz farklı, SD Pro ön tablada duracak şekilde
Zero65 de ise porta tutucu var ve dosing CUP'da oraya oturuyor. İkisininde içini açtım, iç yapı olarak aynılar.
 

Dodomanga

Yeni Demleyici
Katılım
6 Haz 2024
Merhabalar, ben de Zero 65 AP sahibiyim. Yaklaşık 7 aydır kullanıyorum. Öncelikli olarak espresso için kullanıyorum. Daha çok modern espresso sevdiğim ve tükettiğim için beni fazlasıyla tatmin ediyor. Klasik espressoda da en fazla medium roast tercih ettiğim için bir sorun yaşamadım fakat @fectus un da dediği gibi medium+, dark roast gibi profillerde tatmin etmeyebilir, gövdeden feragat edilebilir. Onun dışında filte öğütümünü de çok beğeniyorum. Zaten AP Burr için Eureka da “best burr design for light roasts” diyor. SD Pro hem görüntü hem de birkaç özelliği ile daha üst seviyede, sadece bütçe olarak sizin tercihinize kalıyor yoksa Zero AP tam bir f/p ürünü.
 

OnurD

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2023
Selamlar herkese, cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben uzun araştırmalar sonucu konu başlığının biraz dışına çıkarak gelbura'dan t64 gen2 19300₺ civarına ön sipariş verdim ve beklemeye geçtim. Fiyatının Baratza Encore ESP bandında (Petra Coffee'de şu an 19100₺ civarı olması lazım) olması dışında, benim için belirleyici faktörler 64 mm burr'e sahip olması, DF64 gen2'ye denk ve hatta pek çok inceleyen kişinin ondan daha iyi bir değirmen olduğunu söylemesi oldu. Ayarlanabilir RPM olması da cabası.

Aşağıya yararlandığım birkaç incelemeyi bırakacağım, umarım konu bu bütçede değirmen bakan diğer arkadaşlara yardımcı olur.







(bu inceleme ssp burr olan versiyonu için)
 

OnurD

Yeni Kahvesever
Katılım
12 Nis 2023
Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, burada gelbura'yı da takdir etmek gerekiyor, T64 gen2 başlıktaki diğer modellere göre yurtdışı fiyatıyla neredeyse aynı fiyata satılıyor.

Encore ESP'i Türkiye'de Petra Coffee 19100₺'ye satarken, Baratza'nın resmi abd sitesi indirimsiz hali ile 200$ yani 8500₺'ye satıyor. Keza Eureka da aynı şekilde Espresso Perfetto'da 500€ ya satılırken, ki şu an zaten stok yok ve yeni stok hangi fiyattan satılacak bilemiyoruz, Whole Love Latte aynı değirmeni 450$'a satıyor.

Burada satıcıların da altına girdikleri yükün farkındayım, ancak yurtdışında çok daha uygun fiyata ulaşılabilen ürünleri sırf burada olduğumuz için 2 katı fiyatına veya 6000-7000₺ daha pahalıya almamalıyız bence.
 
Üst